Mitä tehdä, kun dirty talk kiinnostaa, mutta suusta tulee sanojen sijaan pelkkiä kysymysmerkkejä?

Suutelen miehen kanssa yökerhossa. Hän on kiva, kohtelias, komea ja lähdössä seuraavana aamuna kohti kotimaataan Ruotsia. Ajatus siitä, ettemme tapaa enää koskaan, saa minut vapautumaan kaikista estoistani. Parin tunnin kuluttua olemme miehen veneellä. Hän alkaa puhua tuhmia. Mies kehuu minua vuolaasti eikä jätä epäselväksi, miksi haluaa viettää yön kanssani. Päätän itsekin kokeilla, millaista dirty talk on. Ilmeisesti erittäin hauskaa ja helppoa.

     Seuraavana päivänä mies lähettää minulle viestin, jossa kiittää seurasta ja toteaa, että meidän täytyy ehdottomasti tavata uudelleen. Vastaan hänelle olevani samaa mieltä. Päätän viestini lauseeseen "PS. Sex was fantastic."

     Jos sinulla on yhtään sellainen fiilis, että dirty talk eli tuhmien puhuminen sängyssä voisi olla juttusi, se todennäköisesti on. On vain luonnollista haluta seksiltä muutakin kuin perinteistä jyystämistä hiljaisuuden vallitessa. Mutta mitä dirty talk oikein on? Sen päätät sinä itse. Tuhmien puhuminen ei välttämättä vaadi roiseja adjektiiveja ja ehtymätöntä kirosanavarastoa. Riittää, että teet omin sanoin toiselle selväksi, miksi hän on kuuma tai miksi olet odottanut seksiä koko päivän.

Älä ota sitä vakavasti

Tuhmien puhumiseen kannattaa suhtautua kuin uuden asennon kokeilemiseen. Se on kiva bonus, eikä vaadi paljoa: sinun täytyy vain avata suusi. Sänkykumppanisi tuskin pahastuu, jos kerrot hänelle, miten hyvältä hän näyttää ja mitä haluat hänelle tehdä. Seuraavaksi voitkin luetella hänelle, mitä tahdot hänen tekevän sinulle. Ja sen jälkeen... no, sitten luultavasti viimeistään olette toistenne kimpussa.

     Dirty talk voi jännittää, kun sitä kokeilee ensimmäistä kertaa. Se on ihan ymmärrettävää, koska sänkykumppanin reaktiota ei voi koskaan ennustaa. Älä siis edes yritä käsikirjoittaa itsellesi − saati toiselle − vuorosanoja. Ei se ole niin vakavaa. Se on vain seksiä. Sinkkuna elelevä Mia, 33, on puhunut tuhmia jo vuosia, etenkin vakipanojensa kanssa.

     − Dirty talk on kuumaa. Kiihotun, kun huomaan, että toinen syttyy minusta. Jos hän sanoo sen ääneen, kiihotun vielä enemmän.

     Helsinkiläinen Mia toimii asiakkuuspäällikkönä kotimaisessa asiantuntijaorganisaatiossa. Hän on tyyliltään hillitty eikä missään nimessä rääväsuinen. Seksiä harrastaessa Mia on kuitenkin toista maata.

     − Dirty talk toimii, jos seksi on muutenkin hyvää. Tykkään siitä, että sängyssä on tekemisen meininki. Kun minusta tuntuu hyvältä, sen sanominen on vain luonnollista. Annan miehelle myös kehotuksia siitä, mitä haluan hänen tekevän minulle.

     Mia sanoo huomaavansa, jos sänkykumppanin sanat on opeteltu pornoleffoista.

     − Tuntuu vähän hupsulta, jos sanat eivät sovi toisen suuhun, mutta sekin on parempi vaihtoehto kuin hiljaisuus. Minusta tuntuu todella oudolta, jos toinen on hiljainen jyskyttäjä.

     Sen sijaan seksiehdotukset, joita Mia saa Tinderissä, pitkästyttävät häntä.

     −  On ihan kiva, että miehet kertovat heti, millä asialla he ovat liikenteessä, mutta en halua mennä treffeille heidän kanssaan. Olisi kiusallista kirjoitella heille ensin tuhmia juttuja ja huomata vasta kasvotusten, etten tunnekaan heihin vetoa.

Yksinpuhelu piristää

Henkilökemioilla onkin suuri merkitys siinä, miten tuhmien puhuminen sujuu. Samat sanat, jotka kiihottavat toista, voivat puistattaa toista. Mia koki pari vuotta sitten kauhunhetkiä huomatessaan olevansa sängyssä miehen kanssa, joka lässytti.

     − Hän puhui minulle kuin koiranpennulle. En lämpene sellaisesta ollenkaan.

     On Mialle käynyt niinkin, että hän on pelästyttänyt miehen tuhmilla puheillaan. Hän ei ole kuitenkaan ottanut sitä henkilökohtaisesti.

     − Yhden illan jutut ovat aina arpapeliä, ihmisistä kun ei näy päällepäin, mistä he tykkäävät. Suurin osa tapaamistani miehistä on kuitenkin ollut dirty talkista sen verran liekeissä, että aion ottaa riskin myös jatkossa.

     Jos tuhmien puhuminen edelleen ujostuttaa, älä ota siitä paineita. Se ei sovi kaikille, ja kaikki eivät kiihotu siitä. Seksin aikana ei myöskään tarvitse stressata, jos toinen puhuu tuhmia ja sinä et. Voit vain nauttia tuhmien puheiden kuuntelemisesta. Vältä siis ylianalysointia ja keskity iloitsemaan siitä, että tuhmatkin puheet ajavat asiansa monologinakin.

*Mian nimi on muutettu.

Juttu on alunperin julkaistu elokuun Cosmossa.

Lue myös:

11 merkkiä siitä, että seksielämäsi on tulessa

5 merkkiä siitä, että hän on hyvä sängyssä

7 parasta hetkeä seksille

Kuva: MVPhotos

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney