1. Tee päivästä erityinen.

Älä koskaan suhtaudu häihin pakkopullana, vaikka niitä olisi viidet peräkkäin ja oma aikataulusi muiden rakkauden määrittämä. Pitäkää ystävien kanssa hääetkot. Ostakaa pullo laatushamppista ja kihartakaa toistenne hiuksia mahtipontisten rakkauslaulujen tahdissa.

2.  Älä odota puheilta liikoja.

Häissä pidetään aina puheita, vaikka suurin osa ihmisistä ei erota juhlapuhetta referaatista. Puheosuus on pitkä kuin nälkävuosi, mutta älä hätäile. Jaksa vielä hetki, kohta pääset syömään!

3. Älä kulauta skumppaa heti.

Tämän pitäisi olla selvää, mutta kokemus kertoo muuta: kuohuviinilasi pöydässä on maljannostoa varten. Älä siis kiskaise sitä kurkustasi liian nopeasti. 

4. Mieti, kenen häihin panostat.

Häät ovat kalliita, joten mieti kenen häihin olet valmis satsaamaan. Lapsuudenystäväsi vai opiskelukaverisi, jonka kanssa olet hengaillut ehkä kahdesti valmistumisen jälkeen? Häälahjan lisäksi rahaa kuluu polttareihin, lahjaan, juhla-asuun ja matkoihin. 

5. Lahjalista on ystävä.

Jos parilla on lahjalista, osta lahjasi sieltä. Toimi nopeasti, sillä yleensä fiksunhintaiset tavarat varataan ensin. Älä käänny outojen nettikauppojen puoleen ja osta jotain ”söpöä ja erikoista.” Jotkut ilmoittavat haluavansa lahjaksi vaan rahaa esimerkiksi häämatkaa varten. Se on ihan ookoo. Jos tulet juhliin yksin, pari-kolmekymppiä on varmasti ihan riittävästi.

6. Panosta paketoimiseen.

Paketoi lahja kauniisti sellofaaniin, jotta se näyttää hyvältä lahjapöydässä ja utelias juhlaväki näkee heti, mitä pari on saamassa. Jos et luota omiin pakkaustaitoihisi, anna tavaratalon myyjälle vapaat kädet. 

7. RSVP mahdollisimman pian.

Kutsuun vastaaminen ajoissa on tärkeämpää kuin uskot. Kiinnitä kutsussa huomiota kirjainyhdistelmään RSVP ja toimi sen osoittaman päivämäärän mukaan. Kun vastaat ajoissa, hääpari osaa varata juhliinsa oikean määrän ruokaa ja juomaa. 

8. Kunnioita myös typerää polttariteemaa. 

On mautonta olla osallistumatta yhdessä päätettyyn polttareiden pukukoodiin. Jos olette päättäneet pukeutua pinup-tytöiksi, toimi ohjeen mukaisesti.  Vain ilonpilaaja ohittaa teeman.

9. Syö ensin, juo vasta sitten.

Älä juo tyhjään vatsaan. Jos haluat juoda juhlajuomia, aloita niiden antaumuksellinen nautiskelu vasta sitten kun olet saanut ruokaa.

10. Omat häät tulevat mieleen.

Kun olet häävieraana, mietit vääjäämättä omia häitäsi, vaikket olisi niitä tyttöjä, jotka ovat aina halunneet mennä naimisiin. Saatat ajatella, että olisitko itse valinnut tuollaisia kukkia? Mitä ruokia olisit tarjonnut? Lautasliinoja ei ainakaan olisi taiteltu tuolla tavalla. Ajattele toki, mutta älä ääneen.

11. Pidä mölyt mahassasi.

Muista, ettei sinun henkilökohtaisella mielipiteelläsi esimerkiksi morsiamen puvusta, ruuasta tai koristeista ole mitään merkitystä. Vaikka pöydissä olisi tekokukkia ja menu olisi kirjoitettu comic sansilla, anna olla. 

12. Nenäliinoja mukaan.

Onhan se nyt hullua, että ihminen, jonka kanssa söit mutaa päiväkodin pihalla, on hetken päästä rouva! Kyyneleitä tulee varmasti, joten muista nenäliinat.

13. Sinkkutyttö ottaa häät seikkailuna.

Häissä on hauskaa ilman avecia. Unohda siis ankea stereotypia sinkkunaisista, jotka istuvat masentuneina nurkkapöydässä gin tonicia imuttaen. Olet pukeutunut parhaimpiisi, täynnä rakkautta ja parin kuohuviinilasillisen jälkeen rohkaistunut tekemään tuttavuutta sulhasen komeaan serkkuun. 

14. Tanssiminen kuuluu asiaan.

Valitettavasti tanssiminen on pakollista. Jos morsiamen isoisä hakee sinua valssiin, et saa kieltäytyä. Jos ajatus tanssimisesta kauhistuttaa, voit kadota vähin äänin juhlasalista sen jälkeen kun hääpari on tanssinut häävalssinsa. Luultavasti tupakkapaikalta tai naistenhuoneesta löytyy muitakin, joita tanssi ei houkuttele.

15. Älä varasta huomiota.

Älä ole huomion keskipisteenä. Älä varasta huomiota tarkoituksella TAI edes vahingossa (esimerkiksi juomalla itseäsi kovaan humalaan ja vollottamalla kovaan ääneen). Tämä ei ole sinun iltasi.

16. Älä vaivaa hääparia.

Hääpäivä ei ole oikea aika pyytää morsiamelta tai sulhaselta palveluksia. Älä pyydä suhlasta ottamaan kuvia Instaasi, äläkä kysele morsiamelta lähimmän taksitolpan sijaintia. Pommita kysymyksillä mielummin naapuripöydän komeaa sinkkupoikaa.

Katso myös:

Mitä tehdä treffeillä - 5 ideaa

6 merkkiä siitä, että mies on hyvä sängyssä

8 merkkiä siitä, että kultasi on aviomiesmateriaalia

 

Journal of Food Science -julkaisussa äskettäin esitelty tutkimus vahvistaa sen, minkä me olemme oppineet vuosien kokemuksen myötä: lähes mikä tahansa juusto saa viinin maistumaan paremmalta.

Tutkijat pyysivät 31 ranskalaista viiniasiantuntijaa maistamaan neljää eri juustoa erilaisten viinien kanssa ja kuvailemaan sitten kokemaansa nautintoa. Tutkimus toteutettiin kahdessa osassa: ensin osallistujat maistoivat kolme siemausta neljää erilaista viiniä. Sitten osallistujat joivat saman määrän samoja viinejä, mutta söivät jokaisen siemauksen välissä palan juustoa.

Telegraph uutisoi, että asiantuntijoiden mukaan jokainen viini maistui paremmalta juuston jälkeen. Ennen kaikkea juustot vähensivät tanniinien suuta kuivaavaa vaikutusta.

 - Tutkimus osoittaa, että juuston avulla voi vähentää viinin suussa aiheuttaman kuivan tunteen kestoa. Kaikki neljä arvioitua juustoa vaikuttivat samalaa tavalla, kertoo tutkimusta vetänyt Mara Galmarini

- Toisin sanoen, kun tarjolla on juustolajitelma, viini maistuu todennäköisesesti paremmalta huolimatta siitä, mikä juusto valitaan.

Lähde: Telegraph
Kuvat: Instagram, Giphy

 

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on.

Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasonsia olemme kuunnelleet repeatilla levyn ilmestymisestä lähtien.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa. Katso video alta!

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos