Nämä life hacksit tekevät jokaisesta päivästäsi hieman luksukkaamman.

Ota kännykälläsi kuva kaikesta tärkeästä muistettavasta, joka muuten saattaisi unohtua tai kadota. Takuukuitit, lainatut tavarat ja muut tärkeät tiedot pysyvät tallessa ja aina mukanasi.

Eikö siivoaminen kuulu suosikkipuuhiisi? Tee siitä rutiini ja omista yksi päivä muutaman kerran kuukaudessa lakanoiden pyykkäämiselle, huolelliselle imuroinnille sekä kylppärin pesulle. Siivoa niin pitkään kuin pyykkikone pyörii ja palkitse sitten itsesi loikkaamalla puhtaisiin lakanoihin.

Aseta palkkapäivänäsi pieni summa rahaa siirtymään automaattisesti säästötilillesi. Jo 25 euron kuukausittaisella säästöllä pääset kerran vuodessa kaupunkilomalle tai ostat unelmiesi kengät.

Onko sinulla tapana unohtaa tärkeitä tavaroita, kun lähdet kotoa? Laita lompakkosi ja avaimesi odottamaan lähtöä niihin kenkiin, joita aiot käyttää seuraavaksi.

Jos rahatilanteesi on tiukka, nosta vain tietty määrä käteistä, jonka olet budjetoinut pakollisiin menoihisi. Jätä kortti kotiin ja vältyt heräteostoksilta ja yli varojesi elämiseltä.

Säädä suihkun vesi kylmälle minuutin ajaksi suihkuhetken lopuksi. Kylmä vesi supistaa ihohuokosesi ja sulkee hiussuomujen pinnan. Se saa hiuksesi kiiltämään.

Kuivahtanut ja paksu kynsilakka muuttuu taas juoksevaksi muutamalla pisaralla kynsilakanpoistoainetta. Säilytä kynsilakkoja jääkaapissa, sillä viileässä ja pimeässä niiden käyttöikä pitenee.

Avaa ikkuna puoleksi tunniksi ennen nukkumaanmenoa. Raikas ilma nopeuttaa nukahtamista.

Monien mielestä vastaleivottujen korvapuustien tuoksu on yksi maailman parhaista tuoksuista. Aloita siivouspäivänä imuroiminen imuroimalla ensin ruokalusikallinen kanelia. Lämmin ja hurmaava tuoksu jää leijailemaan kotiisi koko päiväksi.

Rypistyneet vaatteet siliävät itsestään, kun pistät ne hengarille roikkumaan sillä aikaa kun käyt suihkussa. Lämmin vesihöyry taltuttaa rypyt tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Kerää laukun pohjalla ja takin taskuissa pyörivät kolikot purkkiin ja käytä pikkukolikoista syntyvä potti johonkin ihanaan turhuuteen.

Lisää to do -listasi loppuun aina myös jotain mukavaa tekemistä, kuten puoli tuntia kirjan lukemista tai manikyyrihetken. Suoritat velvollisuutesi nopeammin etkä unohda nautiskelun tärkeyttä.

Yllätä ystäväsi tai perheenjäsenesi pienellä lahjalla ilman sen suurempaa syytä. Pieni lahja arkipäivänä piristää enemmän kuin uskotkaan. Toisen ilahduttamisesta syntyvä riemu kestää pitkään.

Kulje joskus töihin, harrastuksiin tai kauppaan uutta, erilaista reittiä. Saatat löytää paikkoja, joihin et muuten eksyisi. Rutiinien rikkominen hellii myös aivojasi.

Kun joku kehuu sinua, älä tyrmää kauniita sanoja, vaan kiitä. Paina kohteliaisuudet mieleesi tai tallenna ne puhelimen muistioon ja palaa niihin aina, kun mielesi tuntuu apealta. Kehu myös muita, kuten iloisesti hymyilevää kahvilan tyttöä tai avuliasta isääsi, aina kun siihen on pienikin syy.

Palkitse saavutuksesi, olivat ne sitten koeviikosta selviäminen tai vakituinen duuni. Nauti herkullinen ateria lempiravintolassasi tai osta laukku, josta olet kauan haaveillut. Ne konkretisoivat onnistumisesi.

Opettele sanomaan ei. Älä automaattisesti lupaudu mukaan illanistujaisiin, jos sinua ei oikeasti huvita mennä. Sinulla on oikeus olla toisinaan isekäs ja pistää omat tarpeesi muiden edelle.

Älä pelkää pyytää apua. Useimmat meistä tuntevat itsensä tarpeellisiksi saadessaan auttaa arkisissa askareissa tai voidessaan tarjota erityisosaamista muille. Pyydä rohkeasti ihailemasi uraohjus kahville keskustelemaan työssä pärjäämisestä tai pyydä tuntemattomalta apua, jos olet eksynyt.

Kuva: iStock

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow

Ruotsalaisbloggaaja Angelica Blick reissaa työkseen maailman kauneimmissa kohteissa. Hän ei silti halua, että kukaan erehtyy luulemaan hänen elämäänsä täydelliseksi.

Hengailua biitsillä Bahamalla, pusukuvia poikaystävän kanssa Malediiveilta… Ruotsin suosituimpiin bloggaajiin kuuluvan Angelica Blickin, 22, elämä näyttää sosiaalisen median välityksellä täydellistä unelmaelämältä. Kuusi vuotta blogannut ja nykyisin myös Bik Bokille suunnittelemistaan mallistoista tunnettu Angelica on kuitenkin tehnyt kovasti töitä päästäkseen tähän pisteeseen.

Bloggaaja kertoo tekevänsä töitä usein kellon ympäri vapaa-ajan kustannuksella, ja vaikka jo nyt kuvien ja videoiden laatu on huipputasoa, Angelican mielestä aina on parantamisen varaa. Kaiken takana on kuitenkin rakkaus siihen, mitä tekee.

– Tätä pitää haluta oikeasti ja töitä pitää tehdä täydellä sydämellä. Jotta blogille saa lukijoita, pitää olla myös silmää kokonaisuudelle. Tunnen tyyppejä, joilla on todella kiva tyyli, mutta heidän bloginsa eivät ole silti ottaneet tulta alleen.

Vaikka Angelica matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa ja pääsee paikkoihin, joista useimmat vain haaveilevat, naisen jalat pysyvät tiukasti maanpinnalla. Lapsuudenkodissa ei todellakaan osteltu merkkivaatteita, vaan perheen rahat menivät perustarpeista huolehtimiseen. Ensimmäisten blogivuosiensa ajan Angelica kokosi asunsa yhdistelemällä vintage-vaatteita ketjuliikkeiden tarjontaan. Ihan tavallisen taustansa ansiosta Angelica uskookin, että lukijat voivat edelleen samaistua häneen.

– En halua, että kukaan ajattelee, että elämäni on täydellistä. Eihän kenenkään ole. Bloggaajaan on vaikea samaistua, jos tuntuu, että hän elää aivan eri maailmassa.

Ja jos pää alkaa leijua pilvissä, bloggaajan äiti pitää huolen siitä, että korkeuksista tullaan alas ja nopeasti.

– Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, mutta en koe muuttuneeni ihmisenä. Äitini onneksi pitää huolen todellisuudentajustani.

Ei enää biletystä

Bloggaajan hommissa tulee harvoin vastaan kahta samanlaista työpäivää. Jos blogia ei olisi olemassa, Angelican kauhistus olisi työ, jossa toistuisivat samat rutiinit päivästä toiseen. Tulevaisuuden haaveissa vilahtelevat silti toisinaan psykiatrin tai kirurgin ammatit.

Opiskelusuunnitelmat kuuluvat kuitenkin vielä tulevaisuuteen, sillä tällä hetkellä Angelican prioriteettina on panostaa enemmän työnsä visuaaliseen puoleen sekä oman vaatebrändin suunnittelemiseen.

– En enää ajattele itseäni bloggaajana vaan enemmänkin sosiaalisen median vaikuttajana. Katsotaan, mihin päädyn seuraavaksi.

Silloin kun Angelicalla on vapaapäivä, hän rakastaa kokeilla ystäviensä kanssa uusia reseptejä ja valmistaa illallisen pitkän kaavan mukaan. Ulkona käyminen ja bilettäminen ovat vaihtuneet koti-iltoihin.

– Mieluummin pötkötän sohvalla kollareissa. 

Kuva: Bik Bok

Uusi Cosmo on tänään kaupoissa! Helmikuun kansitähtemme on näyttelijä Jenna Dewan Tatum. Kokosimme yhteen uuden lehden mielenkiintoisimmat sitaatit!

"Aamuyöllä Channing tuli kännissä sombrero päässä koputtamaan huoneeni oveen ja sanoi: "En voi lakata ajattelemasta sinua. Olen valmis, ollaan yhdessä." Siitä se lähti." -Jenna Dewan Tatum, näyttelijä

"Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti." -Pete Parkkonen, laulaja

"Luksustuotteet ovat harvinaisuuksia. Mielestäni Louis Vuitton ei ole luksusmerkki. Laatu on toki luksusta, mutta jos voi vain kävellä kauppaan ja ostaa ihan mitä tahansa, se ei ole luksusta." -Guram Gvasalia, muotisuunnittelija

"Oma sänkyni on lempipaikkani koko universumissa. Katson siellä YouTube-videoita, sillä ne vievät ajatukseni muualle." -Nelli Matula, laulaja

"Syyllisyyden tunteeseen on monia syitä, ja yksi yleisimmistä on se, että ihminen pettää itselleen tekemänsä lupauksen. Yksinkertaisestakin asiasta, kuten suklaan syömisestä, saattaa siksi tulla hurjan huono olo." -Anne Karila, LCF life coach

"Raitapaita on helppo yhdistellä. Keväällä aion pukea sen ainakin hiihtareiden kanssa." -Julia Toivola, Cosmopolitanin bloggaaja

"Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti vaikka miljardin ihmisen elämään." -Maria Ritola, yrittäjä