Sinkkuelämän hautajaisia suunnitellessa tärkeintä on kuunnella morsiamen toiveita. Vähintäänkin yhtä tärkeää on huomioida oma ja vieraiden lompakko. 

1. Moderni morsiussauna

Yksi polttareiden suosituimmista ohjelmanumeroista on morsiussauna, jonka perinteisiin rituaaleihin kuuluu muun muassa nokkosien päällä istuminen. Kokeile modernimpaa (ja hellävaraisempaa) vaihtoehtoa ja järjestä morsiamelle hemmotteluhetki, jossa yksi polttarivieras valmistaa morsiamelle kasvokuorinnan hunajasta ja kahvinpuruista, toinen hieroo morsiamen hartiat, kolmas lakkaa kynnet ja neljäs syöttää polttarisankarille mansikoita.

2. Avioliittoneuvoja vanhainkodin asukkailta

Ottakaa vierailukohteeksenne läheinen vanhainkoti ja pyytäkää sen asukkaita antamaan tulevalle rouvalle avioliittovinkkejä. Polttariporukka saa unohtumattoman kokemuksen ja piristätte samalla vanhusten päivää.

3. Huippumalli haussa

Polttaripukeutumisesta voi tehdä oman ohjelmanumeron, sillä mikä voisi olla hauskempaa, kuin tyttöjen kesken iltaan valmistautuminen. Pukeutukaa teeman mukaisiin asuihin ja tehkää toisillenne meikit sekä kampaukset. Lopuksi voitte kuvata toisenne sopivan rekvisiitan kanssa ja teettää kuvat myöhemmin konkreettiseksi muistoksi ihanasta päivästä.

4. Yhteys estyneisiin vieraisiin

Polttarisankareille kaikista tärkeintä on se, että kaikki lähimmät ystävät ovat mukana päivässä. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista päällekkäisten menojen tai pitkän välimatkan takia. Järjestä morsiamelle ja estyneille vieraille videopuheluyhteys, jonka kautta he voivat vaihtaa polttaripäivän kuulumisia.

5. Polttarivlogi

Pyydä päivänsankaria vloggaamaan kännykällään polttaripäivän ajan. Klipeistä voi myöhemmin koostaa polttarivideon.

6. Maajussille morsian

Eläinhullulle morsiamelle ihana polttariohjelmanumero on maatilalla vierailu. Laita ystäväsi luomaan lantaa, ruokkimaan sikoja tai harjaamaan hevonen.

7. Festaripolttarit

Järjestä festaripolttarit kasaamalla juhlapaikan pihamaalle festarialue kolmesta teltasta. Yksi teltta on ravintolateltta, josta tarjoillaan polttarisankarille pientä purtavaa ja suunkostuketta, toisessa teltassa järjestetään erilaista oheisohjelmaa, kuten kasvomaalausta tai silent disco ja kolmannessa teltassa esiintyy polttarivieraista kasattu bändi.

8. Kokkisota

Jaa polttariporukka ryhmiin ja pyydä heitä valmistamaan ateria tietyssä ajassa, tiettyä budjettia noudattaen. Morsian voi olla tuomari tai osallistua itse sotaan.

9. Omatekoinen lahja

Pyydä polttarivieraita taiteilemaan itse pieni lahja tai kortti päivänsankarille. Morsiamen tehtävä on arvata keneltä mikäkin lahja on. Oikeasta vastauksesta on luvassa kulaus polttarisankarin herkkujuomaa, väärästä vastauksesta hömpsyt inhokkijuomaa.

10. Ennustajaeukko kylässä

Ennusta tulevan rouvan ruusuinen tulevaisuus tutkailemalla hänen käsiensä viivoja tai kirjoita hänelle avioliittohoroskooppi.

11. Nyyttäripiknik

Harva polttariemäntä unohtaa päivänsankarin riittävän nesteytyksen, mutta sitäkin useampi unohtaa suunnitella päivään myös riittävät ruokatauot. Kätevä tapa lounastaa on pyytää jokaista polttarivierasta tuomaan mukanaan jotain syötävää. Sitten et muuta tarvitsekaan kuin viltin ja palan kaunista Suomea.

12. Lähiseutumatkailua

Useat morsiamet haaveilevat polttareista ulkomailla. Jos rahat eivät riitä tähän, vie polttariseurue tutustumaan naapuripitäjän nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Luontoa rakastavalle morsiamelle mieluista on telttailu saaressa tai patikointi luontopolulla.

13. Rastikierros

Rastikierroksen tehtävät on helppo toteuttaa morsiamen luonteen ja polttaripaikan mukaan. Mökkimiljöössä yksi tehtävistä voi olla vesiastian täyttäminen vuotavalla sangolla, kun taas kaupungissa vastaava tehtävä voi olla karaoke lähibaarissa.

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Sinkuilla on naimisissa olevia rikkaampi elämä, väittää yhdysvaltalaistutkija – pitääkö tämä paikkansa?

"Etäisyys teki suhteestamme vahvan" – kaukosuhteessa eläneet kertovat, miten suhteen saa toimimaan

Kolumnistimme Janni Hussi käyttää nykyään aikaansa vain asioihin, jotka tekevät onnelliseksi.

"Olen joutunut opettelemaan balanssia kantapään kautta lähes jokaisella elämäni osa-alueella. Olen on-off-persoona, joten asioiden tekeminen maltillisesti on harvoin edes vaihtoehto. Kunnes jokin asia, kokemus tai tapahtuma pakottaa siihen.

Suurin oppimisen paikka elämässäni on ollut järkevän liikuntamäärän opetteleminen. Muistan aikoja, kun treenaminen oli vain suorittamista. Salille ja lenkille oli pakko lähteä, koska ohjelmassa luki niin. Puntilla piti tehdä toistoja ainakin 20, mielellään enemmänkin. Aamulla kaurahiutaleita punnittaessa ruokavaakaan oli saatava täsmällinen grammaluku, tai muuten hiutaleita napsittiin yksi kerrallaan pois puurokulhosta. Ettei dieetti vain mennyt pieleen. Ja vaikka minua kuinka väsytti tai heikotti, treeneihin oli raahauduttava. Aina.

Liikkuminen ei ole ollut minulle koskaan yhtä vastenmielistä ja turhauttavaa kuin silloin. Parsakaalit ja kanafileet pursuivat korvista, ja yksikin ylimääräinen suupala aiheutti kamalan morkkiksen. Somessa elämäni näytti täydellisesti organisoidulta ja hallitulta #fitnesslifelta, mutta todellisuudessa olin alakuloinen ja väsynyt suorittamiseen.

Samoihin aikoihin olin haalinut itselleni järjettömän kasan töitä ja yritin olla hyvä tyttöystävä, sisko, tytär sekä kaveri. Kaikki se oli liikaa, ja tilanne ajautui burn outiin. Muistan kun yritin heittää koirapuistossa palloa koiralleni. Olin niin väsynyt ja loppu, että heittämisen sijaan romahdin hiekalle itkemään pallo kourassa. En ollut kuunnellut huolestuneita läheisiäni, vaan kuvitellut olevani kuolematon. Olinkin vain yksi muista, tavallinen ihminen, jonka voimavarat olivat rajalliset.

Sen ymmärrettyäni oli aika tehdä pieni reality check. Tai ei edes kovin pieni, vaan tuosta hetkestä alkoi useamman vuoden mittainen parantuminen ja kehittyminen. Pikkuhiljaa aloin tajuta, että elämässä on niin paljon muutakin kuin treenaaminen ja ruokamäärien tuijottaminen. Tajusin myös, kuinka paljosta olin jäänyt paitsi. Kaikki ne hauskat ravintolaillat kavereiden kanssa, spontaanit leffaillat ja after work -lasilliset työkavereiden kanssa. Ennen olin käynyt suorittamassa ne kaikki läpi muovipurkkiruokieni kanssa hyvän ystävän velvollisuudesta. Kuinka monta hauskaa juhlaa tai rantalomaa olikaan mennyt ketuilleen ihan vain sen takia, että stressasin ulkonäköäni. Olenko tarpeeksi kireä? Näkyykö selluliitti? Lista oli loputon.

Balanssin löytäminen vei minulta lähes kolme vuotta. Se vaati paljon ajatustyötä, itsensä etsimistä ja virheiden hyväksymistä. Keinutuolissa kadun todennäköisesti vain sitä, että annoin suorittamiselle ja ulkonäön syynäämiselle niin paljon painoarvoa elämässäni, vaikka avaimet onneen olivat koko ajan omissa käsissäni.

Olenkin oppinut, että tärkeintä on kuunnella omaa intuitioaan. Se puolestaan vaatii pysähtymistä. Joskus on hyvä ottaa hetki aikaa itselleen ja kysyä, mitä minulle oikeasti kuuluu. Olenko matkalla kohti päämäärääni, vai meneekö kaikki aikani turhasta kohkatessa? Priorisoi elämässäsi tärkeät asiat ja käytä niihin aikaa. Juuri se tekee sinut onnelliseksi."

Kuva: Juha Salminen

Katso myös:

Kolumni: "En olisi ikinä uskonut, että sinkkuus voi tuntua näin hyvältä"

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Jännitätkö sinäkin aloitteen tekemistä? Nämä ohjeet auttavat, kun haluat jutella tuntemattomalle

Tarvitsetko ideoita vappupäivän piknik-koriisi? Suosittelemme kokeilemaan näitä. Maistuvat hätätapauksessa herkullisilta myös sisätiloissa.

Salaattikipot (8 annosta)

Annostele salaatti ison kulhon sijasta suoraan pieniin kuppeihin.

Tarvitset:

200 g vuohenjuustoa
3 omenaa
rucolaa
siemeniä

Tee näin: 

Revi rucolan lehtiä kipon pohjalle. Pilko omena ja vuohenjuusto paloiksi, ja annostele rucolan sekaan. Ripottele siemeniä annoksen päälle. Helppoa ja juhlavaa, eikä salaatista tule vetistä.

Minitoastit vartaissa (8 annosta)

Paahtoleipä sopii muihinkin kuin rapujuhliin.

Tarvitset:

1 avokado
pussi pieniä paahtoleipiä
rasvaa
paketti cheddaria

Tee näin:

Voitele paahdetut leivät kevyesti. Aseta päälle cheddar-siivu ja pari viipaletta avokadoa. Iske täytteiden päälle toinen paahtoleipä. Leikkaa leivät ensin keskeltä kahyia niin, että ne muodostavat kaksi kolmiota. Voit halutessasi leikata palat vielä toisessa suunnassa pienemmiksi. Aseta toinen puoli toastista toisten päälle ja lävistä leivät vartailla. 

Minileivät (40 annosta)

Tämä picniceväs on todella helppo valmistaa.

Tarvitset:

150 g tuorejuustoa
pussi Real-leipää (10 kpl)
tuoretta basilikaa

Tee näin:

Ota leivästä paloja pienellä piparimuotilla. Sipaise päälle nokare tuorejuustoa ja koristele basilikan lehdellä. Easy as that!

Katso myös:

Pukeutumisinspiraatio hukassa? Nämä viisi kesätrendiä voit ottaa käyttöösi jo nyt

Varaudu tuntemaan olosi vanhaksi: nämä tunnetut biisit julkaistiin kymmenen vuotta sitten

12 merkkiä siitä, että on aika lähteä bileistä kotiin

Arvostamme rohkeuttasi, Cara.

Lyhyt tukka on nyt Hollywoodissa ajankohtainen valinta: niin Katy Perry kuin Janelle Monaekin ovat saksineet tänä vuonna hiuskensa lyhyiksi. Kristen Steward vei jutun astetta pidemmälle ja esiityntyi maaliskuussa Personal Shopper -elokuvansa ensi-illassa siilitukassa.

Pari viikkoa sitten tukkansa niin ikään lyhyeksi leikannut Cara Delevingne puolestaan bongattiin eilen Torontossa täysin kaljuna. Caran kohdalla ei ole kuitenkaan kysymys trendivillityksestä, sillä pää on ajeltu tähden uutta roolia varten elokuvassa Life in a Year.

Cara näyttelee koskettavassa draamaelokuvassa syöpää sairastavaa tyttöä vastanäyttelijänään Will Smithin poika Jaden Smith, joka on muuten myös joutunut saksimaan tavaramerkkinään toimineet rastansa leffaa varten. Elokuva julkaistaa ensi vuoden aikana.

Kuvat: MVPhotos, All Over Press

Katso myös:

Kristen Steward leikkasi hiuksensa siiliksi - 5 julkkisnaista, jotka ovat tehneet samoin

Netflixin Girlboss-sarja on inspiroitunut Nasty Gal -nettivaatekaupallaan multimiljonääriksi nousseen Sophia Amoruson elämästä

Nämä sinunkin kannattaa lukea – 11 kirjaa, jotka kuuluvat myös Emma Watsonin suosikkeihin

Jos La La Land jätti sinullekin Ryan Gosling -vajeen, lue tämä. 

Kielletty rakkaus

Tositapahtumiin perustuva draama kertoo nuoresta Ruthista, joka rakastuu Seretseen, mieheen, josta tulee myöhemmin Botswanan ensimmäinen presidentti. Rakkauden tiellä ovat molempien vanhemmat ja valtiot, sillä 1940-luvulla valkoihoisen naisen ja tummaihoisen miehen suhde herätti rutkasti pahennusta. Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu. Katso vaikka Googlesta. 

A United Kindom leffateattereissa nyt.

Kolmiodraamoja

Teksasin musiikkipiireihin sijoittuvan leffan teemoja ovat kolmiodraama, pakkomielteet, kosto ja petos. Houkuttelevan yhtälöstä tekee Terrence Malickin ohjaus, nimekkäät näyttelijät (Rooney Mara, Ryan Gosling ja Michael Fassbender) sekä vierailevat muusikot. Leffasta voi bongata muiden muassa Lykke Lin ja Florence Welchin.

Song to Song ensi-illassa 28. huhtikuuta. 

Lupaus romanssista

No nyt pukkaa erikoista tarinaa. Maddylla on harvinainen sairaus, jonka takia hän ei voi poistua koskaan kodistaan. Ikkunan läpi ja tekstiviestein hän tutustuu naapuriin Ollyyn, ja romanssi syttyy. Nicola Yoonin romaaniin perustuvan leffan pääosassa nähdään huikea Amandla Stenberg

Kaikki kaikessa ensi illassa 24. toukokuuta. 

Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Big Little Lies -sarjan Shailene Woodley : ”Kuuluisuuden ajatteleminen saa minut sekoamaan”

Nämä sinunkin kannattaa lukea – 11 kirjaa, jotka kuuluvat myös Emma Watsonin suosikkeihin

H&M lanseeraa malliston yhdessä Zara Larssonin kanssa – katso malliston kuvat