Cosmon online-harjoittelija Oona paljastaa kaiken!

Miten sait harjoittelupaikan?

"Kirjoitin hyväntuulisen hakemuksen Cosmon Community Managerille Marialle, joka kutsui mut haastatteluun. Menin toimitukseen aivan jännityksestä jäykkänä jutskailemaan Marian ja päätoimittaja Annaleenan kanssa. Hermoilin aivan turhasta, ihania naisia ovat molemmat.

Jos haluat harkkapaikan Cosmolta, suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tämän artikkelin. Olisi kurjaa, jos unelmiesi paikka menisi ohi tyhmän kirjoitusvirheen takia. Mun mielestä tärkeintä on positiivinen asenne ja se, että on avoin uusille haasteille ja ahkera oppimaan uutta. Sosiaalisen median ja blogien maailman on oltava tuttu, että pysyy perässä nopeatempoisessa tahdissa. Ei oo myöskään haitaksi, jos on jo valmiiksi käyttäjä MyCosmossa."

Millainen on normaali päiväsi?

"Normaalin päivän vietän läppärin ja älypuhelimen äärellä. MyCosmon sisällönluonti ja artikkelien kirjoittaminen sekä sosiaalisen median tilien päivitys kuuluu mun jokaiseen työpäivään. Oon myös päässyt mukaan ideoimaan sisältöä, mikä on ollut tosi antoisaa ja opettavaista. Ja tietysti paljon hassuttelua, naurua ja hyviä keskusteluja. Missään aikaisemmassa työpaikassa ei oo ollut yhtä antoisia lounaskeskusteluja, kun mitä täällä Cosmonaisten kanssa."

Millaista on ollut työskennellä maailman suurimmassa naistenlehdessä ?

"Koen olevani tosi etuoikeutettu, että oon saanut olla osa tätä työyhteisöä. Cosmon tiimi on kuin pieni sisarkunta: he puhaltavat yhteen hiileen, kannustavat, kehuvat toistensa onnistumisia, puhuvat suoraan ja paiskivat pirun kovasti töitä. Kiireestä huolimatta toimituksessa on aina hyvä fiilis ja töihin on aina yhtä ihana tulla. Viikot ovat menneet ihan hujauksessa.

Oon katsonut sekä the Hillsin että the Cityn, joten tottakai jännitin vähän ensimmäistä päivää. Sekin oli ihan turhaa, sillä meidät harkkatytöt on heti ekasta hetkestä lähtien otettu osaksi Cosmo-perhettä kuin oltaisiin aina oltu täällä. Meitä on hellävaraisesti työnnetty ulos meidän mukavuusalueelta, kannustettu uusiin onnistumisiin ja autettu aina kun sitä on pyytäynyt."

Mikä on ollut hienoin kokemus?

"Tää koko harkka-aika on ollut ihan mieletön. Kaikista erikoisin kokemus oli ehdottomasti kun muotitoimittaja Emma puoliväkisin pakotti mut meidän huhtikuun lehden asustemalliksi. Aikamoinen once in a lifetime -juttu tälläiselle normaalille pulliaiselle eli mahtavaa että siihen pestiin ”jouduin”!"

Mikä on ollut haastavinta?

"Suomen oikeinkirjoitus! Opiskelen englanniksi joten pilkkujen paikat ja erityisesti yhdyssanat olivat päässeet unohtumaan.."

Mitä harjoittelusta jää käteen?

"Oon saanut aitiopaikan ison kansainvälisen brändin digimaailmaan ja lehden luomiseen Suomen suurimmassa mediatalossa, kyllähän siinä on jo kokemusta kerrakseen. Tärkeimpänä käteen jää Cosmonaisen periksiantamattomuus jonka oon tiimiltä oppinut: mikään ei oo mahdotonta toteuttaa ja kovalla työllä pääsee pitkälle. Ja nyt kun oon käynyt maailman parhaimman some-koulun, niin käteen jää tietysti entistä hohdokkaampi Insta-tili… haha!"

Kuvat: Instagram @cosmofinland

Lue myös nämä:

8 virhettä, joita parikymppiset usein tekevät

Muista nämä 4 asiaa, jos haluat työn jota rakastat

Tee nämä 5 asiaa, jos haluat menestyä

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney