Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Älä tunne syyllisyyttä, jos viettäisit kesäpäivän mieluiten TV-sarjoja ahmimalla. Ota tästä haltuun parhaat katseluvinkit!

Kesäloma: mikä sen ihanampaa aikaa tehdä niitä asioita, joiden parissa tuntee todella rentoutuvansa. Uida, pikniköidä, suppailla, lukea kirjoja ja....katsoa Netflixiä. Vapaapäivinä ehtii hyvin aikaa ottaa haltuun myös ne sarjat, josta kaikki ovat puhuneet, mutta joita itse vain ei ole ehtinyt katsoa. HBO:n ja Netflixin kuukausitilaukset saa alle kymmenellä eurolla. Ensimmäinen kokeilukuukausi on ilmainen. Lue tästä parhaat vinkit vaikka sadepäivän varalle.

 

The Handmaid's Tale

Katso jos: Dystopiat kiehtovat sinua.

Missä: HBO

Mikä: Margaret Atwoodin romaaniin perustuvassa draamasarjassa tulevaisuus on julma. Ympäristökatastrofin seurauksena syntyvyys on laskenut ja valtaan on noussut vanhoilliskristillinen diktatuuri. Gileadin valtiossa naiset on alistettu vaimoiksi, kodinhoitajiksi tai synnytyskoneiksi. Lukeminen on kielletty ja entinen vapaamielisyys Tindereineen ja feminismeineen loistaa poissaolollaan. Päähenkilö Offred yrittää selviytyä epäinhimillisissä olosuhteissa. The Handmaid's Tale koukuttaa piinaavan jännittävällä juonellaan ja kuumottavalla ajankohtaisuudellaan. Katsoja muistaa, että aika, jolloin naiset eivät saaneet päättää elämistään ja kehoistaan ei oikeastaan ole niin kaukana.

Orange is the New Black

Katso jos: Tykkäät ahmia TV-sarjoja, jossa on jännittäviä käänteitä, ihmissuhdekiemuroita ja vahvoja naishahmoja.

Missä: Netflix

Mikä: Draamakomedia Orange is the New Black on jo edennyt viidenteen tuotantokauteen asti. Naisvankilaan sijoittuva tarina koskettaa ja pitää otteessaan.

House of Cards

Katso jos: Pidät kyynisistä valtapeleistä ja loputtomasta poliittisesta juonittelusta.

Missä: Netflix

Mikä: Valkoisen talon kulisseihin sijoittuva draamasarja on edennyt viidenteen kauteen asti. Sarjassa on hengästyttäviä juonenkäänteitä ja shakespearemäisiä kommentteja vallasta ja ihmisyydestä. Sarja tuntuu julmuudestaan huolimatta nautinnolliselta: jotain koukuttavaa on siinä, kun voi heittää arkiset huolet taakseen ja uppoutua yläluokkaisten ihmisten monimutkaisiin juonitteluihin.

Twin Peaks

Katso jos: Olet kiinnostunut selittämättömistä arvoituksista.

Missä: HBO

Mikä: Twin Peaksin kolmatta tuotantokautta voi sanoa comebackiksi-edellisestä kaudesta on kulunut 25 vuotta. Tutut hahmot ovat ikääntyneet, mutta kaikki muu sarjassa on käännetty ympäri ja ylösalaisin. Uusi tuotantokausi on yllättänyt jopa kovimmat David Lynch-fanit outoudellaan. Paras tapa nauttia uudesta Twin Peaksista on hyväksyä, että siinä tapahtuu selittämättömiä asioita ja antautua alitajuntaan uppoavien outojen kuvien ja hitaan kerronnan vietäväksi. Jos Twin Peaks on yhä tuntematon, kesä on hyvä aika ottaa klassikkosarja haltuun. Sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta löytyvät HBO:sta. Nauti kahvin ja donitsien kanssa.

SKAM

Katso jos: Sinua kiinnostaa, mitä nuoret ajattelevat ja puuhaavat.

Missä: YLE Areena

Mikä: Norjalainen nuortensarja SKAM ei ole vain TV-sarja, vaan yksi vuoden puhutuimmista ilmiöstä. Se on jopa saanut faninsa matkustamaan ja ihastumaan Osloon. Eikä ihme, Oslo näyttäytyy sarjassa kauniina pikkukaupunkina, jossa aurinko paistaa ja bileet ovat parhaita. Raikasta sarjaa ovat ylistäneet kriittisimmätkin aikuiskatsojat. Sarjan nuoret käyttäytyvät typerästi, niin kuin teinit kautta historian, mutta he ovat myös fiksuja, välittäviä ja suvaitsevaisia. Sarja itkettää, naurattaa ja luo toivoa valoisampaan tulevaisuuteen. SKAMin neljäs kausi on sarjan viimeinen, ja monen mielestä myös paras. Kaikki tuotantokaudet ovat katsottavissa ilmaiseksi YLE Areenasta.

Katso myös:

20 faktaa, joita et tiennyt Harry Potterista

6 glitterkikkaa, joilla olet festareiden säihkyvin tyyppi

Huonoja uutisia Girlboss-faneille: Netflix lopettaa sarjan vain yhden tuotantokauden jälkeen

Tallinna on nyt se kaupunki, jonne kannattaa mennä. Tässä parhaimmat vinkit trendikkääseen lomaan eteläisessä naapurikaupungissa.

Tallinna on tämän hetken yksi trendikkäimmistä kaupunkilomakohteista. Se on ihanan helppo kohde − vain parin tunnin laivamatkan päässä, edullinen ja kivan kompakti. Tallinnassa on helppo liikkua ja löytää perille, mutta siellä voi myös sopivasti eksyä pikkukujille ja löytää ihania pikkuputiikkeja tai kodikkaita, persoonallisesti sisustettuja kahviloita ja ravintoloita. 

Kesällä Tallinna on parhaimmillaan. Vanhan kaupungin kujat kylpevät auringonvalossa, kaupunki kuhisee tapahtumia ja ihmisiä ja putiikit ovat auki iltamyöhään. Tässä parhaimmat paikat, joissa kannattaa nyt käydä.

Kalamaja

Kalamajan alue on Tallinnan tämän hetken it-paikka, joka on erityisesti trenditietoisten nuorten ja luovien ihmisten suosiossa. Vanha satama-alue, jossa kalastajat ja työläiset ennen majailivat valloittaa värikkäillä puutaloillaan, viihtyisillä kuppiloillaan, upeilla puistoillaan ja trendikkäillä kaupoillaan. Kalamajaan on kilometrin parin kävelymatka satamasta ja vanhasta kaupungista. Jos jalat ovat saaneet jo kävelemisestä tarpeeksi, paikalle pääsee toki myös esimerkiksi edullisilla takseilla. Kalamajan rentoon, boheemiin menoon on helppo ihastua ja se toimiikin kivana breikkinä vanhan kaupungin hälinästä.

Telliskivi-keskus 

Kesällä kannattaa erityisesti piipahtaa Kalamajassa sijaitsevassa Telliskivi -keskuksessa (Telliskivi Loomelinnak), joka on rakennettu vanhalle teollisuusalueelle. Alueen karu, urbaani luonne on hyödynnetty loistavasti: vanhoihin tehdashalleihin on perustettu ravintoloita, taidetiloja, sisustusliikkeitä ja pienten suunnittelijoiden kauppoja. Löytyypä vanhasta junavaunustakin hauska baari! Lauantaisin Telliskiven pihalla järjestetään myös valtavan kokoinen kirpputori, josta voi tehdä kivoja löytöjä.

Telliskivi 60


F-Hoone 

Telliskiven ja Tallinnan yksi suosituimmista ravintoloista sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa. Jo itse tila on upean karu, isot ikkunat koristavat ravintolan seiniä ja se on sisustettu persoonalliseen, trendikkääseen tyyliin. Ruoka on tallinnalaiseen tapaan edullista, ja hinta-laatu-suhde on erittäin kohdillaan. Iltaisin paikka sykkii elämää ja on hieman ruuhkainen, mutta jos kaipaa nopeampaa palvelua ja rauhallisempaa menoa, kannattaa paikassa käväistä lounaalla tai vaikka aamukahveilla.

Telliskivi 60

Balti-Jaama Turg

Telliskivestä kivenheiton päässä sijaitsee tunnettu nykyaikainen tori ja kauppahalli Balti-Jaama, jossa voi tehdä ostoksia laidasta laitaan, nauttia kauppahallin ravintolatarjonnasta ja fiilistellä paikallista toritunnelmaa.

Kopli 1

Cafe Boheem

Cafe Boheem sijaitseeTelliskiven naapurissa. Kahvila on paikallisten suosiossa ja on rakennettu suloiseen, vanhaan puutaloon. Sympaattisesta kahvilasta löytyy pientä purtavaa ja herkullisia juomia.

Kopli 18

Tali

Tali on trendikäs kauppa, joka kokoaa yhteen monet virolaisen designin huippubrändit. Tuotteet ovat valittu huolellisesti kotimaisten suunnittelijoiden tuotannosta ja myynnissä on esimerkiksi koruja, vaatteita ja huonekaluja.

Kotzebue tänav 33


Kultuurikilomeeter

Jos perinteiset nähtävyydet eivät innosta, erikoisempia nähtävyyksiä kaipaava voi ilahtua Tallinnan epävirallisesta, omaperäisestä nähtävyydestä, urbaanista Kultuurikilomeeterista. Kultuurikilometri on 2,2km pitkä ulkoilureitti, joka alkaa satamasta ja päättyy Kalamajan alueelle. Reitin varrella näkyy graffitein koristeltuja, hylättyjä rakennuksia, joista näyttävin on ehkä iso, pyramidimainen 80-luvulla rakennettu Linnahall, jonka päältä avautuvat upeat näkymät meren ylle. Rouhean graffitien peitossa olevan rakennuksen sisässä on myös konserttisali, mutta sisätilat on suljettu. Kulttuurikilometrin varrelta löytyy myös vanha lentoasema, Lennusadam, joka toimii nyt merimuseona, Kulttuurikatel-kulttuurikeskus, kalatori, vanha Paterei-vankila ja esimerkiksi Nykytaiteen museo.  

Kultuurikilometrilta voi kätevästi oikaista matkansa Kalamajaan ihanan puiston poikki, jossa voi levähtää hetken puiden varjossa ja tähyillä paikallista, rentoa meininkiä. 

Vanha kaupunki

Tallinnan vanha kaupunki on upea, eikä ole ihme, että turistit viihtyvät siellä. Kesäkautena vanha kaupunki pursuaa ihmisiä ja elämää. Värikkäät, vanhat talot, kaartelevat mukulakivikujat ja pikkuputiikit saavat kenet tahansa ihastumaan. Kannattaa ainakin kerran kivuta kaupungin ylle Toompean kukkulalle katselemaan maisemia. Turistirysiin ei kannata kuitenkaan jäädä. Vanhasta kaupungista saa parhaat palat irti, kun pujahtaa sen pikkukujille, löytää parhaimmat putiikit ja käväisee kivoissa ravintoloissa istuskelemassa ja fiilistelemässä kaupungin menoa.

Kohvik Must Puudel

Vanhan kaupungin ehkä sympaattisin ja trendikkäin kahvila-ravintola, jonka hauska ja persoonallinen sisustus ihastuttaa. Paikassa on myös valloittava sisäpiha, jossa kelpaa istuskella kesäiltaa ja nauttia hyvää ruokaa ja juomaa. Hinnat ovat hyvin edulliset, mutta laatu vakuuttaa silti. Listalla on monien Tallinnan ravintoloiden tyyliin myös alkoholittomia erikoisjuomia. Paikka löytyy pienen, hiukan hiljaisemman sivukujan varrelta, mutta onneksi on Google Maps.

Müürivahe 20

Vegan Restoran V

Vaikka ei olisi vegaani tai kasvissyöjä, niin ilahtuu varmasti tämän ravintolan mauista. Suosittu vegaaniseen ruokaan keskittynyt ravintola sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä. Hinnat ovat edulliset ja ruoka herkullista. Ravintola on aika pieni, joten sinne kannattaa varata ajoissa pöytä.

Rataskaevu 12

Fankadelik Vintage

Vintagevaatteisiin ihastunut löytää täältä pikkuputiikista ihanan valikoiman menneiden vuosikymmenten vaatteita ja asusteita. Liike sijaitsee toisessa kerroksessa, isojen ravintolaterassien välissä, joten kannattaa pitää silmät auki, ettei kävele onnensa ohi. 

Vana-Viru 6

Foxy Vintage

Täältä löydät kivan valikoiman naisten sekä miesten retrovaatteita. Valikoima on pääasiassa 1970-luvulta. Tämäkin liike sijaitsee hiukan piilossa, Meistrite Hoov -sisäpihan yhteydessä toisessa kerroksessa.

Pikk 9

Oma Asi Design Store

Minimalistin suosikki on vanhan kaupungin ja uuden kaupungin laidalta löytyvä pieni kauppa Oma Asi Design, joka myy pikkuruista tavaraa, kuten koruja ja sisustustuotteita. Tyyli on pelkistetty, mutta leikkisä ja hipelöitävää löytyy.

Viru 21

Biit Me Record Store

Musiikinystävä suuntaa erityisesti LP-levyihin keskittyneeseen Biit Me Record Storeen, joka sijaitsee ruuhkaisen kadun varrella, mutta kuitenkin hiukan piilossa − sisäänkäynti on porttikongissa, toisessa kerroksessa.

Viru 3-5

House of Vintage Frames

Trendikkäiden silmälasien metsästäjä löytää täältä kehykset vintagetyyliin. Kauppa myy aitoja, tarkoin valittuja vintagekehyksiä ja valikoimassa on myös aurinkolaseja. Hinnat eivät ole edullisimmasta päästä, mutta laatu ja tyyli ovat kohdillaan.

Müürivahe 28


@tokaare

Rotermann-kortteli

Sataman vieressä, lähellä modernia kaupunginosaa ja Viru-keskusta sijaitseva Rotermann-kortteli tarjoaa myös monipuolista nähtävää, ostettavaa ja syötävää. Korttelista löytyy myös hemmotteluja kaipaavalle pari kauneussalonkia. Rotermann-korttelissa sijaitsevat myös suositut ketjuliikkeet, Bershka, Pull & Bear ja Stradivarius, jotka eivät ole vielä rantautuneet Suomeen.

Reede

Streetmuotiin keskittynyt, kaksikerroksinen liike vakuuttaa valikoimallaan niin naiset kuin miehet. Liikkeestä löytyy suosittuja merkkejä, kuten Adidas, Carhartt, Cheap Monday, Vans ja Makia. Liikkeen sisustus on tyylikäs ja jo senkin takia käymisen arvoinen.

Rottermanni 5

A.G.A.N.

Tästä liikkeestä löydät nuorten virolaisten suunnittelijoiden designia, valikoima on keskittynyt erityisesti vaatteisiin. Uusien vaatteiden lisäksi liikkeessä voi tehdä myös second hand -löytöjä.

Rotermanni 5

Purée

Purée on terveysbaari, josta saa herkullisia smoothieita, mehuja, salaatteja, keittoja ja pientä naposteltavaa. Purée on keskittynyt erityisesti terveelliseen ruokaan ja kotikutoisuuteen eli kaikki pyritään tekemään itse ja suurin osa aineksista tuleekin lähitiloilta tai omasta puutarhasta. Paikka on suosittu erityisesti aamupalan aikaan.

Rotermanni 8

Kuvat: pääkuva iStock, Pauliina Suomalainen

Katso myös:

Haaveena kaupunkiloma Euroopassa? - näissä kohteissa pärjäät pienelläkin budjetilla

Pakkaa kosmetiikka matkalle fiksusti - yhdeksän vinkkiä

Kärvisteletkö matkakuumeessa? Nämä ovat planeetan 15 sometetuinta nähtävyyttä

 

 

 

Netflix jatkaa tuotantonsa karsimista rankalla otteella. Nyt hyvästit heitetään Girlboss-sarjalle.

Pari kuukautta sitten intoilimme Netflixin Girlboss-sarjasta, joka perustuu löyhästi parhaiten Nasty Gal -nettikaupastaan sekä #Girlboss-kirjastaan tunnetun Sophia Amoruson, 32, elämään. Ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin Netflixissä huhtikuussa. Alun perin tarkoituksena oli jatkaa sarjaa toisellakin kaudella, mutta viimeismpien uutisten mukaan Netflix on päättänyt lopettaa sarjan.

– Vaikka olen sarjasta ylpeä, olen innoissani, että voin taas olla kontrollissa siitä, miten tarinani kerrotaan, Sophia kirjoitti asiasta Insta Storyssaan.

– Pidin sarjasta, mutta toisaalta oli rankkaa elää karikatyyrina, vaikka sitä kestikin vain kaksi kuukautta. 

Sophian kirjoituksista käy ilmi, ettei hän ole ollut täysin tyytyväinen siihen, millaisena hänet tai hänen tarinansa on sarjassa esitetty. Hän huomautti myös muun muassa, ettei Shane-niminen mies ole ikinä pettänyt häntä toisin, kuin sarjassa annetaan ymmärtää. Sophia kertoi lisäki toivovansa, että voisi lähitulevaisuudessa kertoa omasta menneisyydestään haluamallaan tavalla. 

Jäämme kiinnostuneina odottamaan, sillä Sophian tarina on vähintäänkin kiinnostava. Räväkän naisen nuoruuteen mahtui masennusta ja perheongelmia. Nuorena aikuisena Sophialla ei ollut vakituista osoitetta – hän liftasi ympäri USA:n länsirannikkoa ja elätti itsensä lähinnä roskikisa dyykkaamalla, kunnes rahapulassa ollut Sophia keksi alkaa myydä vintagevaatteita ja -asusteita eBayssä. Hän luki Starting an eBay for Dummies -kirjan ja alkoi etsiä erikoisia asuja esimerkiksi kuolinpesistä myyden ne sitten netissä moninkertaisilla hinnoilla. Oman nettiputiikkinsa hän nimesi Nasty Gal Vintageksi, ja nykyään naisen omaisuus on huikeat 280 miljoonaa dollaria.

Girlboss-sarjan käsikirjoittajana ja tuottajana oli Pitch Perfectinkin takaa löytyvä Kay Cannon. Sarjan pääosassa nähtiin Britt Robertson. Toisin kuin monet muut Netflixin komediasarjat, Girboss sai kovista odotuksista huolimatta melko nihkeän vastaanoton. Vain 32 % kriitikoista Rotten Tomatoes -sivustolla kertoi pitäneensä sarjasta.

Kyseinen sarja ei ole kuitenkaan ainoa ikävä yllätyspäätös, josta Netflix on viime aikoina uutisoinut. Yhtiö on viime aikoina lopettanut monia muitakin valtavalla budjetilla tehtyjä tuotantojaan. Viime viikkoina se on uutisoinnut muun muassa, että lähtöpassit saavat scifi-saja Sense8 sekä musiikkidraama The Get Down. Sitä ennen on ehditty hyvästellä myös huippukalliit Marco Polo ja Bloodline.

Katso myös:

Netflixin Girlboss-sarja on inspiroitunut Nasty Gal -nettivaatekaupallaan multimiljonääriksi nousseen Sophia Amoruson elämästä

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Toimitus kertoo: nämä ovat tämän kesän luottoaurinkolasimme

Kuva: MVPhotos
Lähde: variety.com

Tasan 20 vuotta sitten meille esiteltiin velhopoika nimeltä Harry Potter, kun kirjasarjan ensimmäinen osa Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter ja viisasten kivi) julkaistiin Englannissa 26. kesäkuuta 1997. Tiesitkö nämä faktat Harry Potterista?

 

1. Odotum Suojelius on loitsuista se,  joka esiintyy kirjoissa eniten, yhteensä 140 kertaa. Hyvänä kakkosena tulee Komennu, 49 kertaa. Pelottava Avada kedavra -loitsu esiintyy sekin kirjoissa jopa 24 kertaa.

2. Ginny Weasleyn nimi mainitaan kirjassa ennen Ronia.

3. Ron Weasleyn hahmon piti alun perin kiroilla paljon, mutta J.K. Rowlingin kustantaja ei halunnut kirjaan niin rajua kieltä.

4. J.K. Rowling pohjasi 11-vuotiaan Hermionen hahmon löyhästi samanikäiseen itseensä. Hän jopa antoi Hermionen suojelius-loitsulle lempieläimensä muodon, saukon.

5. Taikaolennoista ankeuttajat, maahiset, kotitontut, lohikäärmeet ja pöllöt ovat ne, jotka hallitsevat kirjasarjaa eniten.

6. Taikaesineistä näkymättömyysviitta mainitaan useimmin. Seuraavina tulevat hirnyrkki ja sieppi.

7. Vastoin yleistä luuloa, Lordi Voldemortin nimen lopussa olevaa t-kirjainta ei kuulu lausua. Rowling on kertonut, että nimi tulee ranskan kielestä ja tarkoittaa flight of deathia eli kuolemanlentoa.

8. Sirius Mustaa näyttelevä Gary Oldman lahjoitti Daniel Radcliffelle basson ensimmäisellä tapaamiskerralla, koska tiesi tämän pitävän musiikista.

9. Vertaillessa kirjasarjan positiivisia ja negatiivisia sanoja, negatiiviset hallitsevat kirjoja 59,20 % kun taas positiivisten sanojen prosentuaalinen osuus on 40,80. Onneksi hyvyys voittaa lopulta.

10. Rakkaus voittaa vihan ainakin kirjan sivuilla, sillä sana rakkaus on mainittu kirjoissa 182 kertaa, sana viha taas 117 kertaa.

11. Ankeuttajat kuvaavat masennusta ja perustuvat kirjailija J.K. Rowlingin omiin kamppailuihin masennuksen kanssa.

12. Ronia näyttelevä Rupert Grint potee oikeasti araknofobiaa eli hämähäkkikammoa.

13. Kun Dumbledoren alkuperäinen näyttelijä Richard Harris kuoli, roolia tarjottiin Taru Sormusten Herrasta -leffojen Gandalfina tunnetulle Ian McKellenille. Veteraaninäyttelijä kuitenkin torjui tarjouksen toteamalla: ”I had enough trouble living up to one legend. Two would be too much to hope for."

14. Salaisuuksien kammiota kuvatessa lapsinäyttelijöiden joukossa puhkesi hankala täiepidemia.

 15. Tom Felton haki alunperin Harryn ja Ronin rooliin, mutta hänelle tupsahti sittenkin pahiksen rooli Draco Malfoyna.

16. Ei tule varmaankaan yllätyksenä, että kirjan hahmoista Harry (1908 kertaa), Ron (6495) ja Hermione (5457) mainitaan kirjasarjassa useimmin. Lordi Voldemortin eri nimet mainitaan kirjoissa seuraavasti: Lordi Voldemort jopa 1253 kertaa, Tiedät-kai-kuka 124 kertaa ja Hän-joka-jääköön-nimeämättä 58 kertaa. Hän esiintyy myös nimellä Pimeyden Lordi (172 mainintaa) sekä Tom Valedro (254 kertaa).

17. J.K. Rowling on maailman eniten koskaan tienannut kirjailija.

18. Näyttelijöistä vain Alan Rickman (Professori Kalkaros) tiesi hahmonsa kohtalon ennen viimeisien filmien kuvaamista, koska J.K. Rowling kertoi sen hänelle.

19. Salazar Luihuisen kuuluisasta medaljongista piti tehdä 40 eri versiota Harryn ja Ronin epäonnistuneiden rikkomisyritysten filmaamisen takia.

20. Rupert Grint pukeutui koekuvauksiin naispuoliseksi draamaopettajakseen ja räppäsi kuvauksissa hahmostaan aloittamalla: "Hello, my name is Rupert Grint, I hope you don't think I stink."

Lähde: Shopalike.fi (osittain myös List 25)
Kuvat: MVPhotos

Katso myös:

Nämä kirjat kannattaa lukea nyt - yhdeksän ideaa

Emma Watson piti MTV:n gaalassa tärkeän kiitospuheen - hehkuttaa historiallista päätöstä

Nämä sinunkin kannattaa lukea - 11 kirjaa, jotka kuuluvat myös Emma Watsonin suosikkeihin