Vilma Alina latasi Youtubeen hupailuvideon, sai levytyssopimuksen ja laulaa nyt Tinder-treffailun huonoista puolista.

Juha88, tulin tänne takiasi ja siinä sä vaan istut tuijotellen lasiasi. Juha88 tulin tänne takiasi, mut eipä musta taida silti tulla pariasi.

Tinder-deittailusta kertova biisi on keikkunut Spotifyn kärjessä jo viikkoja. Juha88:n takaa löytyy 22-vuotias laulaja-lauluntekijä Vilma Alina ja vähän liian pitkälle mennyt vitsi.

– Minulla oli takana hankalampi kausi kirjoittamisen kanssa ja tuntui, että olin jo kirjoittanut biisin kaikesta mahdollisesta. (Lauluntekijä) Pekka Ruuska ehdotti, että voisin kirjoittaa biisin modernista deittailusta. Heitin takaisin, että joojoo, sen nimi voisi olla Juha88, Vilma Alina kertoo.

Sen jälkeen aina, kun Vilma Alina törmäsi Ruuskaan, tämä kyseli biisin perään. Joko Juha88 on kirjoitettu? Vastaus oli pitkään ei, kunnes Vilma Alina päätti tehdä biisin valmiiksi tuottaja Ilkka Virtasen kanssa, yllätyksenä Ruuskalle.

Vaikka Vilma Alinalla ei ole kokemusta Tinderin käytöstä, moni hänen kaveristaan on käynyt Tinder-treffeillä.

– Maailma, josta biisissä laulan, on totta. Koskaan ei voi tietää toisen Tinder-profiilin perusteella, mitä on luvassa.

Yllätykselliset Tinder-deitit eivät keiku Vilma Alinan unelmatreffien listalla, vaan hän liputtaa rentojen treffien puolesta.

– Mitä enemmän treffeihin kasaa paineita, sitä todennäköisemmin niistä tulee jäykät. Ei kannata mennä esimerkiksi superhienoon ravintolaan, vaan mieluummin vaikka kahville, pelaamaan biljardia tai kävelylle. Silloin toiseen tutustuu parhaiten ja näkee millainen tyyppi toinen on ja viihtyykö hänen seurassaan aidosti.

Käänteentekevä video

Elektropopiksi musiikkiaan luonnehtivan Vilma Alinan esikoisalbumi Ufoja ilmestyy tänään perjantaina. Hän on työstänyt sitä kolmen vuoden ajan. Ensimmäinen sinkku Hullut asuu Kallios julkaistiin marraskuussa 2014. Vilma Alina on sanoittanut kaikki biisit ja säveltänyt ne yhdessä tuottaja Ilkka Virtasen kanssa.

– Ufoja on pitkän työn tulos. Projekti on ollut vuoristorataa ja aikamoinen maratoni. Välillä usko on meinannut loppua ja sekaan on mahtunut epäilyksenkin hetkiä. Nyt kun levy on vihdoin valmis, fiilis on huojentunut.

Vilma Alina nappasi levytyssopimuksen vuonna 2013, kun hän latasi Youtubeen videon, jossa hän esittää looperilla tekemänsä sekoituksen Anssi Kelan ja Robinin kappaleista. Sen oli tarkoitus olla "vain kotona tehty hupailu", yksi video muiden joukossa.

– En olisi ikinä uskonut, mihin video johtaisi, enkä todellakaan ajatellut, että joku ottaisi minuun yhteyttä sen takia.

Siksi hän harkitsi pitkään, suostuisiko hän diiliin. Oliko hän valmis lähtemään musiikkimaailmaan?

– Tiesin, ettei se ole mikään helpoin tie. Pohdin tarkkaan, onko minusta siihen, olemaan yhtäkkiä suurennuslasin alla, kaikkien tarkkailtavana. Sitten päätin, että kyseessä on tilaisuus, joka tulee eteen vain kerran elämässä. Jos en olisi lähtenyt kokeilemaan siipiäni, olisin aina harmitellut päätöstäni.

Vilma Alina on levynteon ohella kiertänyt kolmen vuoden ajan Robinin kosketinsoittajana. Hän luopuu kuitenkin pestistään kesän keikkojen jälkeen.

– On todella haikeaa jättää bändi, sillä heistä on tullut perheeni. Minun on nyt vain pakko keskittyä tekemään omaa juttuani ihan täyspäiväisesti.

Vilma Alina haaveilee siitä, että voisi lähitulevaisuudessa esiintyä isoilla kesäfestareilla, kuten Ruisrockissa, Ilosaaressa ja Provinssissa. Juha88-hittibiisin suosion jälkeen haave tuskin on kaukana.

Vilma Alinan Ufoja-levynjulkkarikeikka Kuudennella Linjalla Helsingissä 9. maaliskuuta.

Kuva Sara Lehtomaa.

Lue myös:

Maria Veitola: "Elämääni ei mahdu enää lainkaan mitä jos -ajattelua"

18-vuotias sensaatiokirjailija kertoi Cosmolle parhaat uravinkkinsä

Laulaja Sia kertoo videolla, miksi hän ei koskaan halua paljastaa kasvojaan

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney