Kolumnistimme ja bloggaajamme Vivian Valpurin mielestä täydellinen selfie otetaan ikkunan läheltä, hieman yläviistosta.

"Myönnetään heti alkuun: me kaikki rakastamme filtteröidä kuviamme. Ei ole olemassa niin huonoa valaistusta, eikä niin karmaisevaa hiuspäivää, jota Afterlight tai lukuisat muut ohjelmat eivät voisi pelastaa. Pienellä käsittelyllä saa pyyhkäistyä pois leukaan ilmestyneen finnin, ja kalmankalpeat sääret saavat yhdellä pyyhkäisyllä hehkuvan värin pintaansa. Photoshoppauksesta on tullut pikkuhiljaa standardi. Itsestään selvä lisä jokaiseen kuvaan ympärillämme – ja puhelimessamme.

Tiedämme varmasti jokainen miten Se Täydellinen Omakuva syntyy. Mallikelpoinen selfie otetaan ikkunan lähellä, mahdollisimman tehokkaasti ”virheitä” häivyttävässä valossa, hieman yläviistosta kuvakulmasta. Kuvia ei todellakaan oteta vain yhtä, vaan vähintään parikymmentä, joista voi selata parhaimman mahdollisen otoksen. Sitten alkaa muokkaus, joka muistuttaa pikemminkin arkeologisia kaivauksia kuin omien parhaiden piirteidensä korostamista. Ensin kuva ladataan yhteen ohjelmaan, joka pyyhkii kasvoista tummat silmänaluset, satunnaiset näppylät sekä muut epäluonnolliset hirveydet. Sitten toiseen, joka taikoo iholle tervettä sävyä ja silmiin kirkkautta. Kuva täytyy myös rajata tarkasti, ettei mitään julkaisukelvotonta vilahtaisi taustalla. Kuudentoista filtterin jälkeen #natural-kuvamme näkee päivänvalon Instagramin feedissä, ja myhäilemme hiljaa mielissämme tykkäyssydämien ilmestyessä ruudulle.

Vaikka olen itsekin oman peili-ilmeeni maisteri ja pikkutarkka imartelevien kuvakulmien löytämisessä, näen tässä filtteröidyssä todellisuudessa jotain mätää. Olen lukemattomat kerrat kauhistellut ystävättärieni kanssa sitä, miten media tursuaa lähes tunnistamattomaksi tuunailtuja malleja, joiden luonnollisesta kauneudesta ei ole enää merkkiäkään jäljellä. Olemme monesti päivitelleet järkyttyneinä sitä, millaisen vääristyneen naiskuvan kanssa nuoret tytöt kasvavat, ja miten kaikki ympärillämme kasvattaa paineita mahtua sopivaan muottiin. Mutta mitä teemme itse? Rakennamme julkisesti täysin samaa, reilulla kädellä korjailtua, virheetöntä maailmaa. Kun selaa Instagramia, näkee täydelliseksi käsiteltyjä kuvia toisensa perään. Niissä ihohuokosia tai vatsamakkaroita ei ole olemassakaan. On tietysti ymmärrettävää, että visuaalisesti viehättävät kuvat ovat mieluisampia aamupalahetken viihdyttäjiä kuin kuvat väsähtäneistä kasvoista ja sotkuisista huoneista, mutta eikö siloteltua mielikuvituselämää näe tarpeeksi muistakin kanavista? Onko luonnollisuudelle koskaan tilausta? Olisiko Instagram lainkaan niin suosittu, jos filttereitä ei olisi?

Suurin pelkoni on, ettei joku tunnistaisi oikeaa minua kuvieni takaa. Minäkuvamme ei saisi perustua tykkäysten määrään tai olla riippuvainen pehmentävästä filtteristä. Aion itse jatkossakin julkaista kuvia, joissa naamani on nauramisesta rutussa, joissa asuntoni sotkuiset vaatepinot näkyvät taustalla ja joissa näkyy ihan oikeaa elämää."

Lue Vivianin blogia täällä. 

Katso myös:

Kolumni: Tärkeintä on uskaltaa lähteä

"Ihmiset eivät hyväksyneet 17 vuoden ikäeroamme"

Julkkismiehet avautuvat: "Jos nainen on varakas, hänen kuuluu maksaa treffeillä"

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram