Cosmon kolumnistin ja bloggaajan Vivianin syksyn tavoitteena on oppia tekemään omenahilloa ja ottaa välillä päikkärit.

Vaikka olen ikuinen optimisti ja hyväntuulinen hölmö, joudun vastahakoisesti tunnustamaan, että me kaikki tarvitsemme elämäämme paskoja päiviä.

Kaikki alkoi siitä, kun hehkutin kovaan ääneen, etten ole viikkokausiin ollut huonolla tuulella tai kohdannut henkistä maanantaipäivää. Mutta kuten arvata saattaa, sadepilvi löysi aurinkoläikkäni ja antoi täyslaidallisen. Vaikka mitään erityistä ei tapahtunut, olin kahden viikon ajan täynnä vihaa ja elämäni oli pelkkää epäonnea, hankaluuksia ja vastoinkäymisiä. Tunsin olevani arvoton ja kaikin puolin typerä tyyppi, joka ei kyennyt suoriutumaan pienestäkään tehtävästä.

Oloani ei helpottanut se, että suorituskeskeinen syksy kurkkii nurkan takana epärealistisine tavoitteineen ja vaativine tehtävälistoineen. On uutta työtä, uutta kotia, kaiken uuden alkua. Oikeasti halusin vain kääriytyä untuvatäkkiin piiloon pahaa maailmaa.

Sanotaan, että elämä on kymmenen prosenttia sitä, mitä meille tapahtuu ja yhdeksänkymmentä prosenttia sitä, miten reagoimme siihen. Se pitää täysin paikkansa. Välillä pienikin vastoinkäyminen, kuten parvekkeella röökaava naapuri tai aamubussista myöhästyminen, saa kohtuuttomat mittasuhteet ja latistaa mielen koko päiväksi. Meillä on kuitenkin voimaa selviytyä kovistakin kolhuista, jos vain saamme lämpöä ja tukea – ja aikaa palautua.

Olen ottanut opikseni huonoista viikoista ja tehnyt itseni kanssa henkisen armollisuussopimuksen. Siihen sisältyy lupaus siitä, että en pahana päivänä vaadi itseltäni mitään muuta kuin ne pakolliset tehtävät. Niistäkin voi tarvittaessa karsia, hampaiden harjausta lukuunottamatta.

Silloin kun elämä potkii päähän, ei pidä ruoskia itseään vaan rakastaa kahta kovemmin. Oli kyse sitten pienestä tai suuresta vastoinkäymisestä. Jos tänään tuntuu siltä, ettei mikään huvita, on ok kuunnella itseään ja olla tekemättä mitään. Kukaan ei kuole, vaikka välillä viettäisikin päivän pyjamassa Kardashianeja katsoen. Ja vaikka flegmaattisuus jatkuisikin pari päivää, mitä sitten! Nihkeät päivät ja tahmeat viikot päättyvät aina ennemmin tai myöhemmin, ja elämä palaa takaisin raiteilleen aivan kuin huomaamatta. Velvollisuudet kyllä odottavat ja sotkuiset vaatepinot setviytyvät myöhemminkin. Yksi sukka kerrallaan.

Tärkeintä onkin se, miten itse suhtaudumme asioihin. Sadepäivän jälkeen aurinko tuntuu tuplasti ihanammalta ja ikävän viikon jälkeen arkisetkin asiat lahjalta. Jos emme koskaan saa täyslaidallista tunteiden kirjon tummia sävyjä, emme näe kirkkaita sävyjä yhtä upeina kuin ne ovat. Jokainen meistä tarvitsee välillä päiviä, jolloin unohdamme odotukset ja annamme itsellemme mahdollisuuden vain olla. Silloin aurinkoläikkäkin palaa takaisin yllemme. 

Lue Vivianin blogia täällä.

 

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow

Ruotsalaisbloggaaja Angelica Blick reissaa työkseen maailman kauneimmissa kohteissa. Hän ei silti halua, että kukaan erehtyy luulemaan hänen elämäänsä täydelliseksi.

Hengailua biitsillä Bahamalla, pusukuvia poikaystävän kanssa Malediiveilta… Ruotsin suosituimpiin bloggaajiin kuuluvan Angelica Blickin, 22, elämä näyttää sosiaalisen median välityksellä täydellistä unelmaelämältä. Kuusi vuotta blogannut ja nykyisin myös Bik Bokille suunnittelemistaan mallistoista tunnettu Angelica on kuitenkin tehnyt kovasti töitä päästäkseen tähän pisteeseen.

Bloggaaja kertoo tekevänsä töitä usein kellon ympäri vapaa-ajan kustannuksella, ja vaikka jo nyt kuvien ja videoiden laatu on huipputasoa, Angelican mielestä aina on parantamisen varaa. Kaiken takana on kuitenkin rakkaus siihen, mitä tekee.

– Tätä pitää haluta oikeasti ja töitä pitää tehdä täydellä sydämellä. Jotta blogille saa lukijoita, pitää olla myös silmää kokonaisuudelle. Tunnen tyyppejä, joilla on todella kiva tyyli, mutta heidän bloginsa eivät ole silti ottaneet tulta alleen.

Vaikka Angelica matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa ja pääsee paikkoihin, joista useimmat vain haaveilevat, naisen jalat pysyvät tiukasti maanpinnalla. Lapsuudenkodissa ei todellakaan osteltu merkkivaatteita, vaan perheen rahat menivät perustarpeista huolehtimiseen. Ensimmäisten blogivuosiensa ajan Angelica kokosi asunsa yhdistelemällä vintage-vaatteita ketjuliikkeiden tarjontaan. Ihan tavallisen taustansa ansiosta Angelica uskookin, että lukijat voivat edelleen samaistua häneen.

– En halua, että kukaan ajattelee, että elämäni on täydellistä. Eihän kenenkään ole. Bloggaajaan on vaikea samaistua, jos tuntuu, että hän elää aivan eri maailmassa.

Ja jos pää alkaa leijua pilvissä, bloggaajan äiti pitää huolen siitä, että korkeuksista tullaan alas ja nopeasti.

– Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, mutta en koe muuttuneeni ihmisenä. Äitini onneksi pitää huolen todellisuudentajustani.

Ei enää biletystä

Bloggaajan hommissa tulee harvoin vastaan kahta samanlaista työpäivää. Jos blogia ei olisi olemassa, Angelican kauhistus olisi työ, jossa toistuisivat samat rutiinit päivästä toiseen. Tulevaisuuden haaveissa vilahtelevat silti toisinaan psykiatrin tai kirurgin ammatit.

Opiskelusuunnitelmat kuuluvat kuitenkin vielä tulevaisuuteen, sillä tällä hetkellä Angelican prioriteettina on panostaa enemmän työnsä visuaaliseen puoleen sekä oman vaatebrändin suunnittelemiseen.

– En enää ajattele itseäni bloggaajana vaan enemmänkin sosiaalisen median vaikuttajana. Katsotaan, mihin päädyn seuraavaksi.

Silloin kun Angelicalla on vapaapäivä, hän rakastaa kokeilla ystäviensä kanssa uusia reseptejä ja valmistaa illallisen pitkän kaavan mukaan. Ulkona käyminen ja bilettäminen ovat vaihtuneet koti-iltoihin.

– Mieluummin pötkötän sohvalla kollareissa. 

Kuva: Bik Bok

Uusi Cosmo on tänään kaupoissa! Helmikuun kansitähtemme on näyttelijä Jenna Dewan Tatum. Kokosimme yhteen uuden lehden mielenkiintoisimmat sitaatit!

"Aamuyöllä Channing tuli kännissä sombrero päässä koputtamaan huoneeni oveen ja sanoi: "En voi lakata ajattelemasta sinua. Olen valmis, ollaan yhdessä." Siitä se lähti." -Jenna Dewan Tatum, näyttelijä

"Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti." -Pete Parkkonen, laulaja

"Luksustuotteet ovat harvinaisuuksia. Mielestäni Louis Vuitton ei ole luksusmerkki. Laatu on toki luksusta, mutta jos voi vain kävellä kauppaan ja ostaa ihan mitä tahansa, se ei ole luksusta." -Guram Gvasalia, muotisuunnittelija

"Oma sänkyni on lempipaikkani koko universumissa. Katson siellä YouTube-videoita, sillä ne vievät ajatukseni muualle." -Nelli Matula, laulaja

"Syyllisyyden tunteeseen on monia syitä, ja yksi yleisimmistä on se, että ihminen pettää itselleen tekemänsä lupauksen. Yksinkertaisestakin asiasta, kuten suklaan syömisestä, saattaa siksi tulla hurjan huono olo." -Anne Karila, LCF life coach

"Raitapaita on helppo yhdistellä. Keväällä aion pukea sen ainakin hiihtareiden kanssa." -Julia Toivola, Cosmopolitanin bloggaaja

"Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti vaikka miljardin ihmisen elämään." -Maria Ritola, yrittäjä