Cosmon kolumnistin ja bloggaajan Vivianin syksyn tavoitteena on oppia tekemään omenahilloa ja ottaa välillä päikkärit.

Vaikka olen ikuinen optimisti ja hyväntuulinen hölmö, joudun vastahakoisesti tunnustamaan, että me kaikki tarvitsemme elämäämme paskoja päiviä.

Kaikki alkoi siitä, kun hehkutin kovaan ääneen, etten ole viikkokausiin ollut huonolla tuulella tai kohdannut henkistä maanantaipäivää. Mutta kuten arvata saattaa, sadepilvi löysi aurinkoläikkäni ja antoi täyslaidallisen. Vaikka mitään erityistä ei tapahtunut, olin kahden viikon ajan täynnä vihaa ja elämäni oli pelkkää epäonnea, hankaluuksia ja vastoinkäymisiä. Tunsin olevani arvoton ja kaikin puolin typerä tyyppi, joka ei kyennyt suoriutumaan pienestäkään tehtävästä.

Oloani ei helpottanut se, että suorituskeskeinen syksy kurkkii nurkan takana epärealistisine tavoitteineen ja vaativine tehtävälistoineen. On uutta työtä, uutta kotia, kaiken uuden alkua. Oikeasti halusin vain kääriytyä untuvatäkkiin piiloon pahaa maailmaa.

Sanotaan, että elämä on kymmenen prosenttia sitä, mitä meille tapahtuu ja yhdeksänkymmentä prosenttia sitä, miten reagoimme siihen. Se pitää täysin paikkansa. Välillä pienikin vastoinkäyminen, kuten parvekkeella röökaava naapuri tai aamubussista myöhästyminen, saa kohtuuttomat mittasuhteet ja latistaa mielen koko päiväksi. Meillä on kuitenkin voimaa selviytyä kovistakin kolhuista, jos vain saamme lämpöä ja tukea – ja aikaa palautua.

Olen ottanut opikseni huonoista viikoista ja tehnyt itseni kanssa henkisen armollisuussopimuksen. Siihen sisältyy lupaus siitä, että en pahana päivänä vaadi itseltäni mitään muuta kuin ne pakolliset tehtävät. Niistäkin voi tarvittaessa karsia, hampaiden harjausta lukuunottamatta.

Silloin kun elämä potkii päähän, ei pidä ruoskia itseään vaan rakastaa kahta kovemmin. Oli kyse sitten pienestä tai suuresta vastoinkäymisestä. Jos tänään tuntuu siltä, ettei mikään huvita, on ok kuunnella itseään ja olla tekemättä mitään. Kukaan ei kuole, vaikka välillä viettäisikin päivän pyjamassa Kardashianeja katsoen. Ja vaikka flegmaattisuus jatkuisikin pari päivää, mitä sitten! Nihkeät päivät ja tahmeat viikot päättyvät aina ennemmin tai myöhemmin, ja elämä palaa takaisin raiteilleen aivan kuin huomaamatta. Velvollisuudet kyllä odottavat ja sotkuiset vaatepinot setviytyvät myöhemminkin. Yksi sukka kerrallaan.

Tärkeintä onkin se, miten itse suhtaudumme asioihin. Sadepäivän jälkeen aurinko tuntuu tuplasti ihanammalta ja ikävän viikon jälkeen arkisetkin asiat lahjalta. Jos emme koskaan saa täyslaidallista tunteiden kirjon tummia sävyjä, emme näe kirkkaita sävyjä yhtä upeina kuin ne ovat. Jokainen meistä tarvitsee välillä päiviä, jolloin unohdamme odotukset ja annamme itsellemme mahdollisuuden vain olla. Silloin aurinkoläikkäkin palaa takaisin yllemme. 

Lue Vivianin blogia täällä.

 

Voisitko lisätä meidät kaveriksi Snapchatissa, Beyoncé?

Beyoncé ei tunnetusti lavertele yksityiselämästään julkisuudessa, eikä siten ole myöskään somen suurkuluttaja. Laulaja päivittää Instagramiaan satunnaisesti, mutta muista sosiaalisen median kanavista hän ei valitettavasti vaikuta juuri innostuneen. Nyt fanit ovat kuitenkin saaneet toivoa siitä, että Beyoncé olisi liittynyt Snapchattiin.

Pari päivää sitten Beyoncé päivitti Insta-tilillensä videon, jolla hän ja viisivuotias Blue Ivy leikkivät pupufilttereillä. Snäppi oli kuvattu jo pari viikkoa sitten, kun Beyoncé piipahti edesmenneen tanssija-koreografi Alvin Aileyn mukaan nimetyn tanssiryhmän esityksessä Los Angelesissa.

Kerromme heti, jos keksimme keinon seurata Beyoncéa Snäpissä!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Penélope Cruz nappasi Lady Gagan roolin – näyttelee Donatella Versacea uudessa rikossarjassa

Kristen Steward leikkasi hiuksensa siiliksi - 5 julkkisnaista, jotka ovat tehneet samoin

Uusi sovellus laskee, kuinka monta kertaa mies keskeyttää puheesi päivän aikana

 

 

Aww. 

Heitätkö aina ripsivärin harjasi roskikseen, kun tuote on loppunut? Niin mekin. Nyt on kuitenkin löytynyt tapa, jolla ripsivärin harja saadaan hyötykäyttöön ja vieläpä mitä söpöimpään tarkoitukseen.

Yhdysvaltalaisen villieläinten hoitokodin, The Appalachian Wildlife Refugen, työntekijä Savannah Trantham kertoo, että vanhat ripsiväriharjat ovat täydellisiä pienten villieläinten turkkien puhdistukseen.

– Ripsiväriharjat toimivat tässä tarkoituksessa loistavasti, koska niiden harjakset ovat niin lähellä toisiaan, Trantham kirjoitti Facebook-tilillään. Facebook-postaus ilmestyi viikko sitten. Nyt postausta on jaettu 60 000 kertaa.

The Appalachian Wildlife Refuge on Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan osavaltiossa toimiva, voittoa tavoittelematon järjestö, joka hoitaa sekä sairaita että loukkaantuneita villieläimiä, kuten oravia, ankkoja ja kaneja. Järjestö on saanut Facebook-postauksen jälkeen niin paljon ripsiväriharjoja, että Jenkkeihin ei kannata niitä enää lähettää, muta Korkeasaaren villieläinsairaalan eläintenhoitaja Andrea Kurten kertoo, että Suomessakin olisi käyttöä pikkuharjoille. Pestyt harjat voikin lähettää osoitteeseen:

Villieläinsairaala
Korkeasaaren eläintarha
Mustikkamaanpolku 12
00570 Helsinki

Muista kertoa tyttökavereillesi!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuvat: Instagram / @appalachianwild

 

Huhtikuun Cosmo on täällä, ja se on täynnä asiaa viisailta naisilta.

"Ulkomailla asuessani opin, että ystävällisyydellä, uteliaisuudella ja rohkeudella saa elämästä kaikkein eniten irti." -Juontaja Jenni Alexandrova

"Kun näkee vuoren edessään, voi joko juosta karkuun tai kiivetä sen huipulle. Mikä kuulun niihin, jotka lähtevät kiipeämään." -Näyttelijä Shailene Woodley

"Ei kannata olla ennakko-odotuksia siitä, millainen reissu tulee olemaan. Kokemukset ovat ainutlaatuisempia, kun katsoo elämää sellaisten lasien läpi, joita kukaan ei ole värittänyt puolestasi." -paljon matkustanut yhteisöpedagogi Riikka Mykrä

"Elämäni ei ole aina ollut helppoa, ja olen tehnyt paljon virheitä. Mutta niiden takia minusta on tullut se ihminen, joka olen nyt." -näyttelijä Eva Longoria

"Myönnän, että aluksi jäin rahaan koukkuun. Tuntui, että sitä tuli niin helpolla: joka päivä saattoi olla uusi tonni kukkarossa." -Ammatikseen strippaava Alessandra

"Pieniä, hyviä asioita pitäisi vaalia erityisesti silloin, kun elämässä on suurempia murheita ja vaikeuksia. Yhtäkkiä saattaakin nimittäin huomata, että kaikki onkin itseasiassa aika hyvin." -Cosmon päätoimittaja Stina Mäntyniemi

Katso myös:

TUNNUSTA! Haluamme tietää matkustamiseen liittyvän hauskimman tai noloimman muistosi

Penélope Cruz nappasi Lady Gagan roolin – näyttelee Donatella Versacea uudessa rikossarjassa

Netflixiin uusi ominaisuus: voit nyt skipata sarjojen alkutunnarit

 

Seuraava American Crime Story -kausi kertoo muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta.

Oletko jo nähnyt The People v. O. J. Simpson: American Crime Story -sarjan Netflixistä? Miljoonat katsojat (Cosmon toimitus mukaan lukien) ruutujen ääreen kerännyt rikossarja saa ensi vuonna jatkoa.

Sarjavelho Ryan Murphyn luotsaaman American Crimen Storyn uusi kausi kertoo muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta ja sen valtavaa medianäkyvyyttä saaneesta tutkinnasta. Gianni Versace kuoli traagisesti oman kartanonsa kotipihalla heinäkuussa 1997, kun 27-vuotias Andrew Cunanan ampui hänet yllättäen kuoliaaksi.

Gianni Versacen traagisen kohtalon myötä Versacen muotitalon tulevaisuus Donatella-siskon käsiin. Rikossarjassa Donatellaa näytteleekin 42-vuotias Oscar-voittaja Penélope Cruz. Espanjalaiskaunottaren roolittaminen sarjaan ei ollut kuitenkaan aivan itsestään selvää, sillä rooliin kaavailtiin myös Lady Gagaa.

Lady Gaga ja Donatella Versace ovat läheisiä. Gaga on jopa kirjoittanut Donatella -nimisen kappaleen ystävästään.
Lady Gaga ja Donatella Versace ovat läheisiä. Gaga on jopa kirjoittanut Donatella -nimisen kappaleen ystävästään.

– Lady Gaga on tänä vuonna todella kiireinen: hän näyttelee Bradley Cooperin kanssa A Star Is Born -elokuvassa ja lähtee lisäksi syksyllä maailmankiertueelle, Ryan Murphy kertoo Variety-lehden haastattelussa.

Uuden American Crime Story -kauden kuvaaminen kestää Murphyn mukaan noin viisi kuukautta ja tulevaa Versace-tarinaa tullaan kuvaamaan ympäri maailmaa, sillä Gianni vietti luksuselämää niin Pariisin, Milanon kuin New Yorkinkin muotipiireissä.

Ryan Murphyn kynästä on American Crime Storyn lisäksi syntynyt myös American Horror Story -sarja (nimi kuulostikin hieman tutulta, eikö?), jonka viidennellä tuotantokaudella Lady Gaga nähtiin yhdessä päärooleista. 

Jäämme innolla odottamaan rikossarjan uutta kautta!

Lähde: Billboard, Variety
Kuvat: MVPhotos