Kyllä, se oli kaikki vain näyttelemistä.

1. Kim Cattrall ja Sarah Jessica Parker

Carrie ja Samantha. Bestiksiä, mutta ilmeisesti vain telkkarissa. Työtoveruus sai pahan kolauksen, kun Kim Cattrall sai tietää, että Sarah Jessica Parker saa enemmän palkkaa kuin muut näyttelijät. Kuvausten loputtua molemmat perustelivat näyttelijöiden välisiä jännitteitä pitkien kuvauspäivien aiheuttamalla väsymyksellä.

– 19-tuntiset työpäivät ovat stressaavia ajoit sitten rekkaa, työskentelit hiilikaivoksella tai olit kuvauksissa yrittäen olla pirteimmilläsi jo aamuneljältä. Mutta toveruus kesti kaiken läpi, Cattrall on selittänyt jälkikäteen.

2. Marilyn Monroe ja Tony Curtis

Tony Curtis ei viihtynyt Piukat paikat -elokuvan kulisseissa Marilyn Monroen kanssa. Tony ja Marilyn olivat rakastavaisia ennen elokuvan filmaamista, mutta tunteet olivat ilmeisesti tehneen täyskäännöksen. Tonyn sanotaan joidenkin lähteiden mukaan kyllästyneen Marilynin diivailuun ja jatkuviin vaatimuksiin ottaa uusia ottoja kuvauksissa.

– Se oli kuin suutelisi Hitleriä, Curtis kommentoi, kun toimittajat tivasivat häneltä millaista oli suudella Marilynia elokuvassa.

Joidenkin lähteiden mukaan Curtiksen heitto oli (todella huono) vitsi, koska hän oli kyllästynyt vastaamaan toimittajien uteluihin Marilynin suutelemisesta.

3. Pierce Brosnan ja Teri Hatcher

Jopa James Bondin ja Bond-tytön välille voi syntyä kitkaa. James Bondia näytellyt Pierce Brosnan syytti Bond-tyttö Teri Hatcheria Huominen ei koskaan kuole -elokuvan kuvauksissa siitä, että tämä saapui kuvauksiin aina viime hetkellä.

– Hän odotutti minua tunteja. Myönnän, että möläytin muutamia rumia sanoja hänelle, Pierce on paljastanut Italian Vanity Fairille.

Myöhemmin selvisi, että Teri olikin raskaana ja kärsi aamupahoinvoinnista.

Huhujen mukaan Teri ei myöskään tullut toimeen Täydelliset naiset -sarjan kollegojensa kanssa. Kuvauksissa hän vietti paljon aikaa itsekseen ja käyttäytyi kylmästi muita naisia kohtaan. Marcia Grossin kerrotaan jopa uhanneen lähteä pois Vanity Fair -lehden kuvauksista, jos Teri saisi olla kuvassa keskellä.

4. Julia Roberts ja Nick Nolte

Julia näytteli Nickin kanssa vuonna 1994 kuvatussa elokuvassa Etusivun rakkaustarina. Näyttelijöiden kemia oli niin huono, että he kuvasivat joitakin kohtauksia erillään. Julian mielestä Nicholas oli ”täysin vastenmielinen”. Nick on taas tokaissut Juliasta, että ”hän ei ole mukava tyyppi, kaikki tietävät sen”.

Joidenkin lähteiden mukaan Julialla on diivan maine, eikä hän kykene työskentelemään toisen naisten, kuten Cameron Diazin, kanssa. Hook – Kapteeni Koukku -elokuvan kuvauksissa kuvausryhmä oli keksinyt Julialle lempinimen Tinkerhell.

5. Ryan Gosling ja Rachel McAdams

Edes yksi kaikkien aikojen romanttisimmista leffapareista, The Notebookin Ryan Gosling ja Rachel McAdams eivät aina tulleet kuvauksissa toimeen keskenään. Eräänä päivänä Ryan pyysi ohjaaja Nick Cassavetesia poistamaan Rachelin kuvauksista ja tuomaan tilalle toisen näyttelijän, jonka kanssa voisi lukea elokuvan tekstiä. Ohjaaja oli ihmeissään.

– En voi tehdä tätä hänen kanssaan. En saa tästä mitään irti, Ryan oli sanonut.

Ryan ja Rachel laitettiin puimaan (oikeasti he olivat huutaneet toisilleen) asiaa toiseen huoneeseen. Kun asia oli käyty läpi, he tulivat ulos huoneesta ja jatkoivat kuvauksia hyvässä hengessä. Kemiat toimivat jopa niin hyvin, että he deittailivat toisiaan vuosina 2005–2007.

6. Charlize Theron ja Tom Hardy

Charlize ja Tom eivät olleet parhaita kamuja Mad Max: Fury Road -elokuvan kuvauksissa. Ja hyvä niin!

– Ehkä elokuva on mitä on sen takia, että me tappelimme toistemme kanssa – aivan kuten roolihahmomme tappelivat toistensa kanssa. Jos olisimme olleet hyvää pataa, elokuva olisi kymmenen kertaa huonompi, Charlize on kertonut Wall Street Journal Magazinelle.

7. Gillian Anderson ja David Duchovny

Mulder ja Scully eli David Duchovny ja Gillian Anderson viettivät Salaisten kansioiden kuvauksissa niin paljon aikaa keskenään, että jossain vaiheessa toisen naama alkoi ärsyttämään, ja he alkoivat riidellä pienimmistäkin asioista. Gillianilla oli tosin hyvä syy olla pitämättä Davidista, sillä vaikka heillä oli suunnilleen saman verran dialogia, Davidille maksettiin tuplasti enemmän palkkaa kuin Gillianille.

8. Lea Michele ja Naya Rivera

Aivan kuten itse Glee-sarjassakin, Lean ja Nayan välillä oli kilpailua ja kateutta. He piikittelivät ja puhuivat pahaa toisistaan. Naya oli kateellinen siitä, että Lea oli sarjan päätähti. Hän myös piti Leaa diivana.

9. Blake Lively ja Leighton Meester

Blake ja Leighton olivat Gossip Girl -sarjan kahden viimeisen kauden kuvausten aikaan viileämmissä väleissä. Syynä oli ilmeisesti se, ettei Blake onnitellut Leightonia tämän kihlautumisesta Adam Brodyn kanssa. Auts!

10. Leonardo DiCaprio ja Claire Danes

Kun Leonardo kuvasi vuonna 1996 Clairen kanssa Baz Luhrmannin versiota Romeosta ja Juliasta, Leonardolla oli tapana hauskuuttaa kuvausryhmää tekemällä vastanäyttelijöille ja kuvausryhmälle kepposia. Tuolloin 16-vuotiaan Clairen mielestä 22-vuotias Leonardo oli ärsyttävän epäkypsä ja Leonardon mielestä Claire taas oli varautunut ja takakireä tyyppi. Huhujen mukaan tähdet jopa välttelivät puhumasta toisilleen, kun kamerat eivät pyörineet.

Lähteet: Harper's Bazaar, The Telegraph, Bustle, Hollywood.com, Daily Mail, Perez Hilton, Whatculture.com.

Kuvat MvPhotos.

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney