Päivän kuumin puheenaihe pyörii jälleen kerran Kim Kardashianin, Kanye Westin ja Taylor Swiftin ympärillä. 

Tälläkin kertaa kohun nostatti Kanyen Famous-kappale, joka on kohottanut yleisön ja kollegojen kulmia jo aiemminkin pariin otteeseen. Kim Kardashian nimittäin paljasti pitkään hautomansa videot, joilla kuullaan, että kappaleen sanoituksista syvästi loukkaantunut Taylor Swift hyväksyikin lyriikat ennen kappaleen julkaisua.

Kim julkaisi Snapchat-tilillään videoklippejä Kanyen ja Taylorin välisestä puhelinkeskustelusta, joissa Taylor antaa aiempien luulojen vastaisesti hyväksynnän kappaleen sanoitukselle.

Lyriikat saivat kappaleen julkaisun aikaan suurta huomiota, koska ne kertoivat melko roisein sanoin muun muassa laulaja Taylor Swiftistä. Taylor piti heti kappaleen julkaisun jälkeen helmikuisissa Grammy Awardseissa kantaaottavan puheen siitä, kuinka jotkut ihmiset yrittävät viedä kunnian toisten kovasta työstä. Taylor viittasi Famousiin, jossa Kanye räppää: "I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous."

Yleisö hurrasi tuolloin Taylorin puheelle, sillä Kanye näytti tarinan pahikselta. Taylorin mukaan lyriikat tulivat hänelle täysin yllätyksenä, vaikka Kanye väitti pyytäneensä niihin suostumusta.

Nyt Kimin julkaisemalla videolla kuullaan selvästi, että Taylor ja Kanye tosiaan puhuivat kappaleesta puhelimessa. Puhelimessa Taylor oli otettu Kanyen soitosta, kiitteli nimensä käyttämisen kertomisesta ja luvan pyytämisestä, ja jopa sanoi, että lyriikat ovat omalla tavallaan kohteliaisuus. Taylor sanoi myös monesti, kuinka paljon hän arvostaa artistien välistä ystävyyttä.

Videoilla Kanye luki Taylorille ääneen sanoituksiaan, ja Taylor kuulosti ne hyväksyessään jopa innostuneelta. Kappaleen julkaisun jälkeen Taylor kuitenkin kiisti kuulleensa sanoja etukäteen. Kaikki Kimin snäpit voi katsoa ja kuunnella tähden Snapchat-videoille omistetulla Instagram-tilillä.

Videopaljastuksen jälkeen moni on jakanut oman mielipiteensä esimerkiksi Twitterissä. Twiitit ylistävät Kim Kardashianin nerokkuutta ja ovat tapahtumissa nyt selvästi Kanyen puolella.

Nettikohu ei jäänyt julkkiksiltakaan huomaamatta. Taylorin hyvä ystävä, laulaja Selena Gomez puolusti ystäväänsä kysymällä, eikö maailmassa voitaisi keskittyä ja käyttää energiaa tärkeämpiin asioihin. Myös näyttelijä Chloë Grace Moretz ihmetteli samaa. Kimin siskot Khloé ja Kendall puolestaan suosittelivat seuraamaan Kimin Snapchatia välittömästi.

Ei mennyt myöskään kauaa, ennen kuin Taylor Swift vastasi videopaljastukseen Instagramissa. 

 

That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

Kuva, jonka Taylor Swift (@taylorswift) julkaisi

Taylor kertoo postauksessaan, ettei ollut kuullut kaikkia sanoja ja kokonaista kappaletta ennen julkaisua. Hän myös vakuuttelee, että olisi todella kovasti halunnut pitää kappaleesta ja vaalia ystävyyttä Kanyen kanssa.

Taylorin postauksella on pointti, sillä yhdessäkään Kimin julkaisemista videoklipeistä ei kuulla, että Kanye olisi kertonut Taylorille, että tätä kutsutaan kappaleessa "that bitch" -sanoilla. Termi on loukkaava, ja jos Taylor ei tosiaan ole kuullut sitä ennen kappaleen julkaisua, suuttumisen ei pitäisi tulla yllätyksenä.

Nyt ei voi kuin jäädä odottelemaan, mitä tämä kohukolmikko seuraavaksi keksiikään.

Lue myös:

Kanye West kohautti jälleen – tämän tiedämme keskustelua herättäneestä Famous-musavideosta

Erodraama syvenee: Taylor Swift kirjoitti "This is what you came for" -hittibiisin yhdessä Calvin Harrisin kanssa

Julkkispari huhumyllyn keskellä – onko Taylor Swiftin ja Tom Hiddlestonin suhde musavideohuijaus?

Kuvat MVPhotos

Lähde: Cosmopolitan.com

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney