Netflix julkaisee heinäkuussa jälleen uusia sarjoja ja elokuvia. Joukossa on sekä uusia tuttavuuksia että vanhoja klassikoita. Ainakin nämä viisi kannattaa pistää mieleen tylsän viikonlopun tai sadepäivän varalle.

Stranger Things

Uudessa Netflix-tuotannossa, Stranger Things -jännityssarjassa, eletään 1980-luvun alkua Indianassa. Toinen pääosahahmo Joycen (iki-ihana Winona Ryder) pienistä pojista katoaa jälkiä jättämättä. Pikkukylän asukkaat ja poliisi etsivät poikaa ja joutuvat tekemisiin salaisten kokeiden, yliluonnollisten ilmiöiden ja oudon pikkutytön kanssa. Pojan kohtaloa selvitetään kahdeksan jakson ajan, mutta kauan kadoksissa olleen Winona Ryderin paluu on sentään selvä heti ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Ensimmäinen tuotantokausi Netflixissä 15.7.

Extremely Loud and Incredibly Close

Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä -draamaelokuva (2011) kertoo murheellisista syyskuun 11. päivän tapahtumista lapsen näkökulmasta. Elokuva perustuu Jonathan Safran Foerin samannimiseen romaaniin ja sai parhaan elokuvan ja parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuudet. Pääosissa nähdään muun muassa Tom Hanks ja Sandra Bullock.

Netflixissä heti.

Mean Girls

Myönnetään, kaikki ovat nähneet Mean Girls -teiniklassikkoleffan (2004) noin kahdeksankymmentäseitsemän kertaa, mutta tähän ei vain voi kyllästyä! Ja nyt se on vihdoin Netflixissä! Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried ja Lacey Chabert loistavat rooleissaan niin kirkkaasti, että pelkästään heidän takiaan elokuvaa voisi katsoa nonstoppina vaikka vuorokauden. Puhumattakaan tarinasta, jonka on luonut nerokas Tina Fey. Tai herkku-Aaronista, jota näyttelee megasöpö Jonathan Bennett.

Netflixissä heti.

The Big Short

The Big Short (2015) on omaelämäkerrallinen elokuva, joka perustuu Michael Lewisin samannimiseen kirjaan. Tapahtumat käsittelevät vuosien 2007–2008 finanssikriisiä, jota on edelleen epävakaassa taloustilanteessa todella mielenkiintoista seurata. Elokuva sai viisi Oscar-ehdokkuutta, ja sen pääosissa esiintyy mieletön näyttelijänelikko: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ja Brad Pitt.

Netflixissä tänään 6.7.

Mustang

Mustang (2015) sai ilmestymisvuotenaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuuden ja voitti useita muita palkintoja. Elokuva kertoo viidestä siskoksesta, joiden elämänodotukset törmäävät pohjoisturkkilaisen kyläyhteisön konservatiivisiin käsityksiin naisten roolista. Elokuva avaa silmiä ja saa pohtimaan maailmaa ja naisten asemaa, joten se on hyvä leffa illalle, jolloin kaipaa astetta vakavampaa katseltavaa.

Netflixissä 9.7.

Lue myös:

6 sarjaa, jotka kannattaa katsoa viimeistään nyt

Nämä ovat kesän 10 odotetuinta leffaa

Tällainen on Netflixin ensimmäinen talk show – pääosassa suosikkikoomikko Chelsea Handler

Kuvat MVPhotos ja Filmikamari

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram