Bittersweet, she was up, I was down. No lie, I feel good for her, but do I do now? For the records, off the record, I was going through some bullshit. Post-survivor, she on fire, who wanna hear my bullshit?

Näin Kelly Rowland tilitti tuntojaan kappaleessa Dirty Laundry, kun hänen paras ystävänsä ja entinen bändikaverinsa Beyoncé alkoi niittää mainetta megatähtenä. Kun Beyoncén, Kellyn ja Michelle Williamsin yhtye Destiny's Child hajosi, kaikki kolme päättivät keskittyä soolouriinsa. Beyoncésta tuli nopeasti yksi maailman ihailluimmista naisista ja sittemmin popin kuningatar. Kelly ja Michelle jäivät auttamatta varjoon. Kelly on myöhemmin myöntänyt olleensa kateellinen ja ottaneensa sen vuoksi jopa etäisyyttä ystäväänsä. Välit ovat myöhemmin korjaantuneet, mutta Kelly on kertonut kärsineensä alemmuudentunteesta ja olleensa katkera Beyoncélle, joka tuntuu menestyvän kaikessa, mitä päättää tehdä. 

Harva meistä joutuu vertaamaan itseään ja saavutuksiaan popin kuningattareen, mutta miltä sinusta tuntuu seurata lahjakkaan ystäväsi menestystä? Oletko kateellinen siitä, että hän tuntuu onnistuvan kaikessa? Ihailetko häntä suunnattomasti ja ajattelet, ettet ikinä voisi olla yhtä hyvä, aikaansaava ja kaikkien rakastama? On tavallista tuntea itsensä epävarmaksi upean ja menestyvän ystävän rinnalla. Harva meistä pystyy sanomaan rehellisesti, ettei olisi ikinä kahdehtinut kavereitaan. Kun ystävä saa hienon työpaikan, näyttää käsittämättömän kauniilta joka kerta kun tapaatte tai kertoo satumaisesti sujuvasta uudesta parisuhteestaan, ensimmäinen reaktiomme on usein kateus ja tunne omasta riittämättömyydestä. 

On aika muuttaa asenteita, sillä on olemassa asia nimeltä ystävyyden loistoteoria. Se opettaa, että kun ystäväsi sädehtii, sinäkin loistat. Mukana?

Millaisessa ystäväpiirissä sinä elät?

Ystävyyden loistoteoria kehottaa, että ympäröit itsesi ihmisillä, jotka menestyvät ja kukoistavat - ja sen lisäksi auttavat, inspiroivat, tukevat ja kannustavat sinua. Sellaisilla ystävillä, jotka eivät kadehdi ja ajattele, että sinun menestymisesi olisi heiltä pois. Kun ympärilläsi on piiri älykkäitä määrätietoisia ja voimakkaita tyyppejä, myös sinä pääset pitkälle.

Loistoteorian mukaan sinun kannattaa pysähtyä katsomaan lähimpiä ystäviäsi, niin voit ennustaa tulevaisuutesi. Onko heillä paljon suuria unelmia ja vimma toteuttaa niitä? Hyvä, olet oikeassa seurassa! Teoria kertoo, että olemme keskivertoja niistä viidestä ihmisestä, joiden kanssa vietämme eniten aikaa. Heidän vaikutuksensa yltää kaikkiin elämän osa-alueisiin: menestymiseen, uraan, siihen miten paljon treenaamme, mielialaan, käytökseen, ajanviettotapoihin. 

Jokainen tarvitsee elämäänsä ihmisiä, jotka rohkaisevat pyytämään palkankorotusta, kehuvat saavutuksiasi ja kauneuttasi vilpittömästi ja herättävät näkemään, ettei jatkuvasti mielesi pahoittava mies ole arvoisesi. Lähimpien ystävien ei kuulu kilpailla keskenään. 

Onnellisuus tarttuu meistä ja meihin

Ystävillä voi olla suurempi vaikutus kuin tulemme ajatelleeksi. Tutkimusten mukaan ihminen on onnellinen 15 prosenttia todennäköisemmin, jos hänellä on yksi onnellinen läheinen ystävä. Itse asiassa jokainen tuntemamme onnellinen ihminen lisää omaa mahdollisuuttamme onneen 9 prosentilla. Eikä onnellisuuden vaikutus tietenkään pysähdy meihin, vaan säteilemme sitä omasta puolestamme eteenpäin. Tutkimusten mukaan ystävät vaikuttavat myös terveyteem. Niillä joilla on tukeva ja kiinteä lähipiiri, on todettu olevan voimakkaampi vastustuskyky, vähemmän korkeaa verenpainetta ja pienempi riski sairastua dementiaan ja diabetekseen. Ei siis ole yhdentekevää, millaisia ystäviä sinulla on. Nauttikaa toistenne loistosta! 

Katso myös: 

13 vinkkiä unelmien saavuttamiseen

Nämä asiat sinkkuus opettaa meille

4 merkkiä siitä, että hän on poikaystävämateriaalia

Kuvat: MVPhotos

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney