Etsitkö kiihkeästi täydellistä puolisoa ja tosirakkautta...? Ehkä sinkkuutesi johtuu näistä.

1. Haluat aina miellyttää.

Voit muuttaa tapojasi, mutta pysy omana itsenäsi. Ei ole mitään järkeä yrittää olla joku muu vain, koska haluat löytää itsellesi potentiaalisen kumppanin. Emme nimittäin elä romanttisessa elokuvassa, jossa puolisolle valehteleminen päättyy anteeksiantoon ja intohimoisiin suudelmiin sateessa. Kundin täytyy rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Jos lähdet muuttamaan itseäsi tai feikkaamaan, suhde ei kanna pitkälle.

2. Haluat tehdä kaiken itse

Saatat etsiä itsellesi miestä, mutta tiedät myös, ettet oikeasti edes tarvitse kumppania. Pärjäät hyvin aivan yksinkin. Sinusta tuntuu jopa turhalta tuhlata aikaa ja energiaa kumppanin aktiiviseen etsimiseen. Olet siihen aivan liian kiireinen. Kaikki lähipiirissäsi tietävät, että et ole riippuvainen miehistä. On silti eri asia saada mies tuntemaan itsensä turhaksi ja tarpeettomaksi. Jos hän vaatii saada tarjota sinulle treffeillä, niele ylpeytesi äläkä ryhdy kaivamaan lompakkoa laukustasi. Anna miesten välillä hemmotella sinua ja esittää alfaurosta. Se ei tee sinusta heikkoa.

3. Etsit miestä liian innokkaasti.

Haluat löytää miehen aivan liian kipeästi ja kun vihdoin löydät hänet, tarraudut häneen kuin takiainen. Samalla laiminlyöt kaikkia muita osa-alueita elämässäsi. Et ole nähnyt ystäviäsi moneen kuukauteen, et ehdi vastata äitisi puheluihin tai syödä terveellisesti. Älä tee miehestä koko elämäsi sisältöä tai maailman tärkeintä ihmistä. Epätoivoinen roikkuminen on kenen tahansa mielestä vain epäseksikästä. Treffailisitko itse roikkujaa? Olet valmis kunnon parisuhteeseen vasta, kun pursuat itsevarmuutta ja olet tyytyväinen elämääsi. Suhtaudu sinkkuna olemiseen hauskanpitona ja ota kaikki ilo irti deittailemisesta.

4. Et tee koskaan ensimmäistä siirtoa.

Ole aloitteellinen ja aktiivinen, flirttaile ja pelaa silmäpeliä. Miesten ei tarvitse aina ilmaista kiinnostustaan ensimmäisenä. Jos olet aidosti valmis seurustelusuhteeseen, näy ja tule nähdyksi. Anna muille mahdollisuus tutustua sinuun. Älä silti ihmettele, jos hei eivät tartu syöttiin, vaikka näytät upealta ja noudatat kaikkia flirttailun perussääntöjä. Se ei tarkoita, etteivät he olisi kiinnostuneita sinusta. Viime aikoina naisista on tullut yhä vahvempia ja itsetietoisempia treffailijoita, mutta miehistä vähän varovaisempia. Lähesty siis rohkeasti kivaa ja komeaa miestä ja pyydä häntä treffeille. Et häviä mitään.

5. Olet mielestäsi liian hyvä saalis.

Monet miehet pelkäävät torjutuksi tulemista ja nöyryytystä, jos he yrittävät aloittaa keskustelun naisen kanssa, johon ovat iskeneet silmänsä. Auta heitä olemalla helposti lähestyttävä, lämmin ja ystävällinen. Vaikka et olekaan kiinnostunut tyypistö, joka marssi juuri heittämään sinulle kiusallisimman iskurepliikin ikinä, ole kiltti ja kohtelias. Miesten itsevarmuus seurassasi kasvaa kohisten. Törkeät lähestymiset kannattaa toki torpata lyhytsanaisesti.

6. Olet nirso.

On aika polttaa kriteerilistasi. Kyllä, se jonka olet laatinut miesihanteestasi. Sinulla ei oikeasti ole miestyyppiä, ei kenelläkään ole. Monet sinkut kuvittelevat tietävänsä tarkalleen, millaisen puolison he haluavat. Jos jätetään joukosta pois väkivaltaiset tai muuten vaaralliset tapaukset, ei ole olemassa hyvää tai huonoa miestä. On vain parempia ja huonompia. Kun annat hänelle mahdollisuuden olla seurassasi oma itsensä, hän saattaakin olla Se Oikea. Aivan sama, täyttääkö hän kaikki kriteerisi.

7. Otat turhan rennosti.

Jos etsit koko elämän mittaista parisuhdetta, älä tyydy vähempään. Lyhyet lomaromanssit jaa yhden illan jutut eivät vie sinua eteenpäin. Jos taas haluat suhteeltasi enemmän kuin puolisosi on valmis antamaan, on aika erota. Ansaitset löytää miehen, joka on valmis suhteeseen kanssasi. Muista myös, että kemia, vetovoima ja tahdonvoima eivät ole yhtä kuin rakkaus. Jonkin ajan kuluttua riippuvuus ja intohimo toiseen hiipuvat, ja Herra Täydellisestä tulee Herra Tavallinen. Löydät hyvän parisuhteen vasta, kun lakkaat sekoittamasta himoa rakkauteen. Tosirakkaus on sitä, että välität syvästi kumppanistasi, haluat muuttua hänen mukanaan ja selviät parisuhdettanne koetelleista vaikeuksista voittajana, et luovuttajana. Kun lakkaat olemasta liian cool ja rento, löydät rakkauden. Ja siitä tulee mahtavaa.

Juttu on alunperin julkaistu huhtikuun Cosmossa.

Katso myös:

SINKKUNAINEN - Date yourself!

8 kiusallista hetkeä, jotka vain sinkut voivat ymmärtää

Tee nämä 10 asiaa ennen kuin sitoudut

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram