Robin, Cheek ja Anna Abreu ylsivät listan kärkeen. 

Ketä sinä googletat silloin, kun kukaan ei katso?

Tuoreen listauksen mukaan nämä henkilöt kiinnostavat suomalaisia eniten. 

1. Robin

2. Cheek

3. Anna Abreu

4. Silja Sundberg (Life of Silja)

5.  Teemu Selänne

6. Johanna Tukiainen

7. Annika O

8. Jenni Vartiainen

9. Iina Kuustonen

10. Martina Aitolehti

“Suomessa on tehty yli kymmenen miljardia hakua kuluneen vuoden aikana. Siksi hakua voi pitää maan suurimpana galluppina joka kertoo mikä meitä suomalaisia kiinnostaa”, kertoo Googlen maajohtaja Anni Ronkainen.

Kuva: Alloverpress

Tviittejä Donald Trumpille ja yksi väärälle tiimille ojennettu Oscar-palkinto. Nämä hetket eivät unohdu!

1. Hups, palkinto menikin väärille tyypeille

Oscar-gaalasta ei puuttunut draamaa: veteraaninäyttelijät Faye Dunaway ja Warren Beatty ehtivät jo julistaa ennakkosuosikki La La Landin vuoden parhaaksi elokuvaksi, kunnes kävikin ilmi, että oikeasti palkinnon oli tarkoitus mennä Moonlight-draamalle. Uskomatonta! La La Land -leffan tuottaja-raukat olivat kerenneet onnellisina jo kolmanteen kiitospuheeseensa, kun kammottava väärinkäsitys selvisi. Faye ja Warren kertoivat saaneensa käsiinsä kirjekuoren, jossa kerrottiin Emma Stonen La La Land -leffan naispääosan voitosta. Oscar-gaalan virallinen valvoja, konsultti- ja tilintarkastusyhtiö PricewaterhouseCoopers on ilmoittanut ottavansa täyden vastuun kiusallisesta mokasta.

– Avasin kuoren. Siinä luki Emma Stone ja La La Land. Siksi tuijotin Fayea niin pitkään, ennen kuin sanoin mitään, Warren selitti hämmästyneenä.

2. Mickey Mouse -kaksikon reunion

Aww! Ysärilasten sydämet sulivat, kun Disney Channelin The Mickey Mouse Club -ohjelmassa vuosina 1993-1994 yhdessä esiintyneet Justin Timberlake ja Ryan Gosling tekivät reunionin halaamalla toisiaan ennen Timberlaken Can't Stop the Feeling -esitystä. Söpöä! <3 Ryanin seuralaisesta ehti muuten jo nousta Twitter-kohu, sillä kainalossa ei todellakaan ollut puoliso Eva Mendes. Pian kuitenkin selvisi, että kyseessä oli Ryanin isosisko Mandi, ja Eva-fanit saatiin rauhoittumaan. Hups!

3. Emma Stonen sympaattinen kiitospuhe

Emme olisi voineet olla iloisempia siitä, että Emma Stone palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla roolistaan La La Landissa. Näyttelijä piti jälleen kerran liikuttavan kiitospuheen – muistattehan vielä tammikuisen SAG-gaalan ja puheen, jossa Emma kertoi hermostuksissaan unohtaneensa kaiken, mitä oli suunnitellut sanovansa?

- Kiitos, että saat minut aina nauramaan, hän hehkutti nyt näyttelijäpariaan Ryan Goslingia.

- Minulla on vielä paljon opittavaa, ja tämä symboloi kauniisti kauniilla tavalla jatkuvaa matkaani, Emma sanoi Oscar-pystiään heilutellen. 

4. Jimmy Kimmel tviittasi Donald Trumpille

Jimmy Kimmel ei tapansa mukaan malttanut olla piikittelemättä Donald Trumpia. Juontaja muun muassa tviittasi presidentille kesken illan "Hei Donald, oletko hereillä?". Jimmy osoitti myös yleisössä istuvan Meryl Streepin asua huudahtaen:

- Kiva mekko! Onko se Ivankan mallistosta?

Kuvat: MVPhotos, Giphy

 

Ensin ajatuksia raapusteltiin vessojen seiniin, myöhemmin ongelmia alettiin ratkoa keskustelupalstoilla. 

”Jäätelön pitäisi olla halvempaa talvella”, ”Kuinka pitkä aika oli eron ja uuden sänkykumppanin välillä?”, ”Miehelle tuli eilen isänpäiväonnittelut. Meillä ei ole lasta”.

Muun muassa näitä asioita pohditaan viime aikoina suuren suosioon nousseen Jodel-kännykkäsovelluksen seinällä. Seinälle voi postata, eli jodlata viestin tai kuvan täysin anonyymisti. Ihmiset 10 kilometrin säteellä näkevät viestisi ja voivat kommentoida sitä. Jodelissa ei ole varsinaista ylläpitoa vaan käyttäjät itse säätelevät viestien olemassaoloa antamalla postauksille joko miinusta tai plussaa. Eniten plussia keränneet jodlaukset pääsevät top-listalle, kun taas viisi miinusta saaneet viestit katoavat palvelusta.

Saksalainen mobiilisovellus Jodel ei ole maailmalla kovinkaan uusi juttu, sillä se julkaistiin jo yli vuosi sitten. Se on kuitenkin yleistynyt käyttäjien keskuudessa vasta viime syksynä. Tällä hetkellä sovellus toimii ainakin Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Porissa sekä Oulussa ja on erityisesti korkeakouluopiskelijoiden suosiossa. Tämä näkyy myös juttuaiheissa: keskiviikkoiltana joku kaipaa seuraa oluelle toisen pähkäillessä kasautuvia kurssitehtäviä. Kolmas aikoo nukkua yön kylpyhuoneen lattialla, koska siellä on lattialämmitys.

Juttuaiheet muuttuvat Jodelissa herkästi käyttäjien mukaan, se tekee Jodelista koukuttavan ja todennäköisesti myös pitkäikäisen sosiaalisen median kanavan. Viesteihin vastataan nopeasti ja anonyymiuden vuoksi avoimesti. Ilkeitä kommentteja on vähän ja jos onkin, poistuvat ne nopeasti. Jodelissa voit paljastaa sellaisia asioita, joita et uskaltaisi kertoa edes parhaimmalle ystävällesi. Tunnistamisen riski tekee viestittelystä jännittävää, sillä vaikka sovellus ei muita tietoja edes kysele, kertoo se kuinka läheltä viesti on lähetetty. Kun jodlaus tulee ”erittäin läheltä” et todellakaan voi tietää onko kumppaniaan julmasti pettänyt naapurisi, ystäväsi vai tyyppi, joka näpyttää kännykkäänsä makuuhuoneessasi.

Niin, ja muisthan vielä Skam-sarjan pääsiäisjakson? Noora ja muut työt pelaavat spiritismiä mökillä, kun yhtäkkiä Eva sanoo: "Joku on kirjoittanut Jodeliin" ja löytää sovelluksesta kaikki Ouija-laudalta kysytyt kysymykset. "Ei hitto! Henget jodlaavat", huutaa Chris. 

Kuvat: Yle Kuvapalvelu, Jodel

Hattarat ja pastellivärit tekevät comebackin Katy Perryn uusimmassa Chained to the Rhythm -musiikkivideossa.

Katy Perry julkaisi tiistaina utopistisen, pastellivärejä pursuavan musiikkivideon Chained to the Rhythm –singlelleen. Katyltä ei ole tullut uutta musiikkia sitten vuoden 2013, jolloin hänen viimeisin albuminsa, Prism, ilmestyi. Olemmekin Katy-faneina odottaneet tätä hetkeä malttamattomina.

Vaikka 50-luvulta inspiraatiota ammentavan videon värit ovat pehmeät ja pastellinsävyiset, on videon välittämä viesti aika synkkä. Musiikkivideossa nähdään viittauksia Yhdysvaltojen tämänhetkiseen poliittiseen tilanteeseen. Katy kävelee kauniilta näyttävän Oblivia-huvipuiston läpi, missä huolitellut ihmiset syövät hattaraa, mutta liikkuvat zombimaisesti ja jonottavat laitteisiin robottimainen hymy kasvoillaan. Eräs huvipuiston laitteista on nimeltään The Great American Dream Drop, jolla viitataan amerikkalaisen unelman tuhoutumiseen.

Myös itse biisi on poliittinen kannanotto. Katy kritisoi ihmisten tapaa elää omassa kuplassaan, ruusunväriset lasit silmillään. Kappaleen lyriikat kehottavat ihmisiä tekemään asioille jotain, eikä vain putsaamaan ongelmia maton alle.

Pidämme siitä, että Katy haluaa musiikillaan kiinnittää huomiota maailman epäkohtiin. Tykkäämme ehdottomasti myös siitä, että vaikka kappale käsitteleekin hieman vaikeita asioita, saa se silti meidät tanssimaan. Odotamme innolla, mitä Katyn tuleva albumi pitää sisällään! Katso video täältä.

Kuva: MVPhotos

Katso myös:

13-vuotias amerikkalaistyttö inspiroitui Hillary Clintonin puheesta ja teki siitä laulun

Lady Gagalta uusi musiikkivideo – maailmankiertue alkaa elokuussa

Justin Bieber palasi Instagramiin – tällainen on ensimmäinen postaus puoleen vuoteen

Laulaja, näyttelijä ja juontaja Kalle Lindroth, 27, keksii parhaat ideat mökillä, haluaisi tavata Ed Sheeranin ja itki viimeksi tänään iltapäivällä. Katso videolta, kun Kalle vastaa Cosmon pikakysymyksiin!

 

Lue Kallen haastattelu maaliskuun Cosmon sivuilta 44-45.
 
Video: Mona Kuoppamaa
Kuva: Päivi Ristell