Ruotsalaisen EDM-duo Galantiksen Christian Karlsson ja Linus Eklöw vastasivat Cosmon väitteisiin ruotsalaisuudesta, miehenä olemisesta ja muusikon elämästä.

Keikalla kuluu aina yli 1000 kaloria.

Huomattavasti enemmän! Keikka kestää yleensä puolitoista tuntia, ja noiden minuuttien aikana tulee treenattua paljon kovemmin kuin salilla. Riehumme lavalla niin paljon, että joskus oikein pyörryttää. Ennen keikkaa nostatamme energiatasot päämme sisällä korkealle niin, että kun pääsemme lavalle, energia purkautuu kuin itsestään. Setissä on myös adrenaliinia nostattavia kohtia, joiden avulla jaksamme vetää koko keikan läpi.

Kaikki ruotsalaismiehet ovat kiinnostuneita muodista, ulkonäöstä ja terveellisistä elämäntavoista.

Pitää kyllä paikkansa ainakin meidän kohdallamme. Toisaalta Ruotsissa näkee kyllä todella paljon epäterveellisen näköisiä ihmisiä, joten tämä ei päde kaikkiin ruotsalaismiehiin. Kiertue-elämämme kallistuu usein epäterveellisen puolelle, sillä silloin on vaikeaa syödä tiukan ruokavalion mukaan. Toisaalta keikoilla kuluu niin paljon energiaa, että voimme syödä mitä tahansa ja silti paino putoaa.

Hollantilaiset ovat parempia elektronisen musiikin tekijöitä kuin ruotsalaiset, ja suomalaiset ovat parempia jääkiekossa kuin ruotsalaiset.

Hollantilaisia on varmaan vain enemmän. Heidän elektroninen musiikkinsa on myös eri tyylistä kuin ruotsalaisten. Jääkiekossa inhoamme Suomi-Ruotsi-matseja, sillä pelit ovat niin jännittäviä. Emme saa unta edeltävänä iltana. Suomi on erinomainen jääkiekossa, mutta tuntuu, että Ruotsia vastaan he pelaavat vielä normaaliakin paremmin. Jos Suomi on loppuottelussa, mutta Ruotsi ei, hurraamme tietysti Suomen puolesta. Parasta olisi, jos Suomi ja Ruotsi yhdistäisivät joukkueensa, ja pesisimme yhdessä Kanadalla lattiaa.

Bros before hoes.

Elämme niin kiireistä elämää, että emme juurikaan ehdi pitää yllä ystävyyssuhteita. Vapaa-ajalla vietämme niin paljon aikaa perheidemme kanssa kun mahdollista. Perhe on aina ykkönen.

Man flu on maailman vakavin sairaus.

Meillä ei ole yksinkertaisesti aikaa sairastella. Olemme vetäneet keikkoja läpi korkeassa kuumeessa ja jopa katkenneella kylkiluulla. Ihan sama mikä vaivaa, esiinnymme vaikka pää kainalossa. Joskus olisi ihanaa vain pysähtyä ja vetäytyä omaan koloon köhimään, mutta siihen ei ole mahdollisuutta.

Muusikot saavat kaikki naiset.

Totta! Olemme kuulleet sellaisesta. Emme ole mielestämme julkkiksia, eikä meitä juurikaan tunnisteta kadulla. Mutta toki muusikkopiireissä kasvomme tunnetaan. Luultavasti mummojen bingopiirissä saisimme olla aivan rauhassa.

Suomalaiset ovat oikeasti Pohjoismaiden menestynein kansa.

Suomalaisilla on huikeita brändejä, ja maallanne on mielestämme todella hyvä imago. Finlandia-vodka tulee täältä, eikö totta? Marimekko on mieletön brändi, kävimme shoppailemassa tänäänkin liikkeessä. Ja tietysti Muumit!  Suomalaiset merkit ovat jopa coolimpia kuin meidän vastaavamme. On aivan turha kadehtia Ikeaa tai muita globaaleja ruotsalaisfirmoja.

Kuva Warner Music Finland.

Lue myös:

Cosmo tapasi Black Widows -sarjan tähdet Tukholmassa

Julkkismiehet avautuvat: "Jos nainen on varakas, hänen kuuluu tarjota treffeillä"

Mihin sinkkumiehet ovat kadonneet?

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on.

Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasonsia olemme kuunnelleet repeatilla levyn ilmestymisestä lähtien.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa. Katso video alta!

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman