Anteeksi mitä?

"Kerran työhaastattelussa kysyttiin, olenko ikinä varastanut mitään töistä. Hieman omituinen kysymys mielestäni." -Tanja

Yksi ja oikea tie

"Kävin 15-vuotiaana työhaastattelussa rautakaupan myyjäksi. Esimies kyseli kiinnostuksenkohteitani ja mitä haluan tulevaisuudessa opiskella. Kun kerroin muutamia vaihtoehtojani, hän tokaisi: 'Ei kannata olla montaa kiinnostuksenkohdetta. Pitää olla vain yksi ja selkeä.' Olin aivan pöyristynyt. Myöhemmin urallani olen oppinut, että nainen oli täysin väärässä." -Krista

Kiitos mutta ei kiitos

"Muistan varmasti ikuisesti työhaastatteluni paikallisella huoltoasemalla. Kerroin esimiehelle rehellisesti taustastani. Siitä, että olin juuri vaihtanut koulua, sillä ravintola-ala ei sittenkään ollut juttuni. Mies tivasi minulta: 'Jos tulisit tänne töihin, ajattelisitko koko ajan, että työsi on paskaa?' Vastasin suhtautuvani paikkaan kesätyönä ja hoitavani työni kunnialla. Mies selvästi punnitsi asennettani ja motivaatiotani. Lopuksi hän kielsi minua ottamasta mitään muuta kesätyötä vastaan, vaikka hän ei ollut edes tarjonnut sopimusta. Sain lopulta paikan, mutta en ottanut sitä vastaan." -Aliisa

Toimiva pelottelutaktiikka

"Kun pyrin ensimmäiseen alani kesätyöpaikkaan, minua haastatelleet esimiehet pommittivat minua vuorotellen inhottavilla kysymyksillä. He kertoivat työmäärän olevan hirveä ja että työntekijöiltä vaaditaan todella paljon. Olin haastattelun jälkeen ihan paniikissa, sillä työpaikka kuulosti aivan kamalalta. Ajattelin, etten ikinä selviäisi kesästä hengissä. Sain paikan ja heti ensimmäisenä päivänä tajusin, että esimiehet olivat vain liioitelleet ja pelotelleet minua turhaan. Tapa ilmeisesti kuului heidän silloiseen yrityskulttuuriinsa." -Sandra

Nokkela vastaus tyhmään kysymykseen

"Hain vaatekauppaan töihin vuokratyöfirman kautta. Minua haastatteli keski-ikäinen mies, joka oli tiukka, inhottava ja alistava. Hain halveksui haaveitani, eikä tuntunut ottavan minua tosissaan. Hän kysyi minulta muun muassa, millaisissa tilanteissa valehtelen. Olin hetken hiljaa ja sain paniikissa sanottua: 'Itse asiassa olen tullut siihen tulokseen, että valheista jää kiinni, joten olen lopettanut valehtelemisen kokonaan.' Mies oli tyytyväinen vastaukseeni ja sain paikan. Hänen mielestään koko haastattelu oli varmasti todella miellyttävä." -Janna

Kuva: MVPhotos

Leijona (23.7.-22.8.)

Parhaat puolesi: Sinulla on säihkyvä hymy ja sen kanssa pääset pitkälle. Ystävällisyytesi ja avoimuutesi saa ihmiset kerääntymään ympärillesi ja haluamaan viettää kanssasi aikaa. 

Paheesi: Jos tunnet olosi aliarvostetuksi, saatat ottaa helposti nokkiisi ja muuttua känkkäränkäksi.

Tyylisi avaimet: Osaat yhdistellä taitavasti eri tyylisiä vaatteita, ja saat edulliset löydöt sekä halpiskorutkin näyttämään hyviltä. 

Salainen nautintosi: Rakastat järjestää kotonasi ihania juhlia ja illallisia läheisillesi.

Seksikkyytesi salaisuus: Olet ekspertti kissa ja hiiri -leikeissä, tiedät miten jahdataan − ja tullaan jahdatuksi. Mutta kun löydät sen oikean, arvostat satumaisia hetkiä prinssisi kanssa. Makuuhuoneessa pysyt kuumana useita tunteja ja se saa miehet lankeamaan eteesi.

Tässä kuussa: Kuu alkaa kohdallasi hieman takkuisesti, mutta ole kärsivällinen ja odota kuun puoleen väliin, jolloin itsevarmuutesi kokee boostauksen ja säihkyt koko loppukuun. Kuun lopussa magneettinen vetovoimasi kokoaa läheisesi yhteen ja tiedossa on ihania hetkiä.

Tänä vuonna: Olet ison muutoksen partaalla, muutos saattaa koskea työelämääsi tai asuinjärjestelyjäsi. Ota uudet järjestelyt ennakkoluulottomasti vastaan, oli kyse sitten uusista kämppiksistä, pomoista tai uudesta postinumerosta. Helmikuu on täydellinen aika pienelle talvilomalle, joten varaa kavereidesi tai sydänkäpysi kanssa ajoissa kiva lomamatka. Jos olet sinkku, huhtikuu tuo luoksesi herkullisen ihastuksen. Jos olet varattu, kesäkuu on kohdallanne pelkkää ilotulitusta. 

Kuukauden vinkki: Ole avoin muutoksille.

Julkkisleijona: Cara Delevigne (12.8.1992)

Leijonan sielunsukulaiset 

Vesimies: Arvostatte molemmat itsenäisyyttä, mutta janoatte kuumia hetkiä pitääksenne suhteenne virkeänä.

Jousimies: Seikkailut odottavat! Vedätte toisianne puoleenne, sillä olette molemmat seikkailunhaluisia ja rohkeita maailmanmatkaajia.

Miehen horoskooppi: 

Leijona

Rakastaa: Itsevarmoja ja toimelijaita naisia, jotka tykkäävät julkisista hellyydenosoituksista.

Inhoaa: Manipuloivaa käytöstä ja epäselviä signaaleja.

Täydellisillä treffeillä: Kaikki tehdään isosti ja näyttävästi. Hän rakastaa hemmotella seuralaistaan esimerkiksi illallisella huippuravintolassa.

Hurmaa hänet: Pysymällä hänen tahdissaan mukana − kaduilla ja lakanoiden välissä.

Julkkisleijonamies: Daniel Radcliffe (23.7.1989)

Kuvat: MVPhotos

Lähde: Cosmopolitan.com

Katso myös: 

Tähdet sen kertovat: Millainen seurustelukumppani olet horoskooppisi mukaan?

Disney uudelleenfilmatisoi rakastettuja klassikkoanimaatioitaan - tässä 10 suosikkiamme

Calvin Klein julkaisi uuden hajuvesimainoksen - katso ennennäkemätön materiaali 90-luvun Kate Mossista

 

Kukapa ei jaksaisi katsoa ihania Disney-klassikkoelokuvia uudelleen ja uudelleen? Nyt monista niistä on tulossa näytelty uudelleenfilmatisointi. Tässä lista Cosmon suosikkianimaatioista. Emme malta odottaa!

Disney on iloksemme ehtinyt tehdä muutamista klassikoistaan näyteltyjä uudelleenfilmatisointeja, kuten Maleficent - Pahatar, Viidakkokirja ja viimeisin ihastuksemme, Emma Watsonin tähdittämä Kaunotar ja Hirviö. Lähivuosina niitä on tulossa kuitenkin lisää.

Valitsimme joukosta 10 lempparia.

1. Mulan (2019)

Lokakuussa 2016 Disney vihdoin vahvisti, että on tekemässä Mulanista näyteltyä versiota ja etsi parhaillaan sopivaa kiinalaista näyttelijää päärooliin. Ohjaajana tulee toimimaan Niki Caro, joka ohjasi esimerkiksi upean Valasratsastaja-elokuvan (2002). Disney on ilmoittanut, että elokuva julkaistaisiin vuonna 2019.

2. Aladdin (2019)

Disney paljasti, että toimintaelokuvistaan tunnettu Guy Richie ohjaa uuden version Aladdinista. Uudesta versiosta odotetaan hyvin musikaalimaista ja energistä. Kanadalainen näyttelijä Mena Massoud nähdään Aladdinina ja Jasminea tulisi näyttelemään Naomi Scott. Will Smith näyttelee Henkeä. Emme malta odottaa uutta versiota Aladdinin ja Jasminen rakkaustarinasta!

3. Leijonakuningas (2019)

Syyskuussa 2016 Jon Favreau, joka ohjasi myös Viidakkokirjan, julistettiin tulevan Leijonakuningas-elokuvan ohjaajaksi. Donald Glover (artistinimi Childish Gambino) on Simban äänenä ja Simban isäksi Mufasaksi valittiin syvä-ääninen legenda James Earl Jones. Billy Eichner kuullaan Timonin äänenä ja Pumbaksi kuka muukaan sopisi paremmin kuin Seth Rogen. John Oliver on Zazu-linnun ääni.

4. Pieni Merenneito 

Pienen Merenneidon julkaisuajankohtaa ei ole vielä kerrottu, mutta yritämme odottaa kärsivällisesti. Tiedossa on luultavasti huikea, musikaalipainotteinen elokuva, sillä musiikista vastaa palkittu säveltäjä Lil-Manuel Miranda sekä Disney-veteraani Alan Menken. Sofia Coppola ja Chloë Grace Moretz olivat aikaisemman tiedon mukaan mukana projektissa, mutta ovat sittemmin jääneet pois.

5. Dumbo (2019)

Suloinen Dumbo-norsu ihastuttaa meitä jälleen muutaman vuoden päästä. Odotamme tältä elokuvalta jotain erikoista twistiä, sillä Tim Burton on ilmoitettu sen ohjaajaksi. Elokuvan tähtikaartikin vaikuttaa lupaavalta, mukana on Eva Green, Colin Farrell, Danny DeVito ja Michael Keaton

6. Lumikki 

Lumikki odottaa vielä ajankohtansa julkaisua, mutta tiedämme ainakin että musiikista vastaa LaLaLandista tunnetut Benj Pasek ja Justin Paul. Elokuvasta on tulossa ehkä hieman klassikkoa tummempi ja pelottavampi, sillä käsikirjoittajana toimii Nainen junassa (The Girl on the Train)-elokuvasta tunnettu Erin Cressida. Kuulimme myös huhua, että elokuvasta tullaan näkemään Rose Red-niminen spin-off, joka keskittyy Lumikin siskoon. Lumikin siskolla onkin kuuleman mukaan merkittävä rooli tulevassa Lumikki-filmatisoinnissa.

7. Pinokkio 

Pitkänenäisestä Pinokkiosta ei ole vielä tullut tietoa, milloin näemme hänet valkokankaalla uudestaan. Disney ilmoitti jo vuonna 2015, että tekisi uudelleenfilmatisoinnin elokuvasta, mutta vielä emme ole kuulleet enempää tietoa. Disneyn "kilpailija" Warnes Bros. on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä omaa versiota Pinokkiosta tähtenään Robert Downey Jr. ja ohjaajana Ron Howard

8. Miekka kivessä

Pinokkion tyyliin tästäkään filmatisoinnista ei ole tihkunut kovin paljon tietoa. Tiedämme ainoastaan, että Game Of Thronesin kirjoittaja-tuottaja tulee olemaan käsikirjoituksen takana. Toivomme tietenkin, että joukossa tulee näkymään joku tuttu kasvo kyseisestä sarjasta.

9. Peter Pan

Jeremy Sumpterin 2003 vuonna tähdittämä menestyksekäs Peter Pan-uudelleenfilmatisointi tulee samaan toivottavasti yhtä hyvän seuraajan, jos ja kun tämä Disney-filmi tulee ulos. Pete ja lohikäärme-ohjaaja David Lowery on luvannut tehdä klassikosta arvoisensa filmatisoinnin. Plussana voimme kertoa, että Disney on ilmoittanut tekevänsä Helinä-keijukaisesta oman elokuvan Tink, jonka tähtenä nähdään Reese Witherspoon.

10. Nalle Puh

Lokakuussa 2016 Disney ilmoitti tekevänsä elokuvan Christopher Robin, joka kertoo Nalle Puhin parhaasta ystävästä aikuisena. Ohjaajana toimii Marc Foster (World War Z, Finding Neverland). Huhu kertoo, että elokuva olisi vähän kuin perheversio elokuvasta Ted, mutta tietenkin ilman härskiä huumoria. 

Näistä bonusleffoista innostuimme myös:

Cruella (2018)

Elokuva, joka ei ole periaatteessa uudelleenfilmatisointi, mutta kiinnostaa silti. Se keskittyy 101 Dalmantialaisten pahikseen, Cruella de Villeen ja kertoo hänen taustatarinansa. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla Emma Stonen roolisuoritusta Cruellana ja olemme varmoja, että se tulee olemaan eeppinen.

Prince Charming 

Tästä elokuvasta ei tiedetä vielä paljoakaan, ei edes sitä, minkä sadun unelmien prinssi on kyseessä. Uskomme, että elokuva tulee kuitenkin olemaan hyvä, sillä siitä vastaa sama taho, joka tuotti meille myös viimeisimmän Kaunottaren ja Hirviön uudelleenfilmatisoinnin. 

Fantasia

Vuonna 2015 Disney ilmoitti tekevänsä Fantasia-klassikkonsa viimeisestä kohtauksesta inspiroituneen elokuvan. Moni varmasti muistaa klassikon kohtauksen vuorilla, jossa siivekäs olento herättää henkiä kuolleista. Elokuva tulee olemaan varmasti triplasti pelottavampi ja synkempi kuin esimerkiksi Maleficent - Pahatar, sillä alkuperäinenkin Fantasia on yksi synkimpiä Disney-elokuvia. Jäämme jännittämään, mitä on tulossa.

Kuva: MVPhotos

Giffit: Giphy

Lähde: Cosmopolitan.com

Katso myös:

Netflixin uusi To The Bone -elokuva herättää kohua - käsitteleekö elokuva anoreksiaa ihannoivasti ja vastuuttomasti?

20 faktaa, joita et tiennyt Harry Potterista

Rakastatko mysteerejä, ihmissuhdekiemuroita vai poliittista juonittelua? Löydä oma suosikkisarjasi suoratoistopalveluista 

 

Netflixin uusi elokuva To The Bone kertoo anoreksiasta jopa ehkä liian rohkeasti. Elokuva perustuu osittain ohjaaja Marti Noxonin omakohtaisiin kokemuksiin ja sen tähtenä nähdään Lily Collins, joka on itsekin sairastanut anoreksiaa.

Netflixiin saapui perjantaina 14.7 uusi elokuva To The Bone, jota tähdittää Lily Collins.

Anoreksiaa käsittelevä elokuva on saanut hyvin ristiriitaisen vastaanoton, osittain varmasti herkän aiheensa vuoksi. Toiset ovat kehuneet elokuvan rohkeaa ja rehellistä lähestymistapaa sairauteen, toiset taas ovat kritisoineet sarjaa siitä, että se ennemminkin kannustaa ja rohkaisee nuoria, jotka sairastavat anoreksiaa ja näyttää sairauden liian positiivisessa valossa luoden näin siitä vääränlaista kuvaa.

Lily Collins ja oma taistelu anoreksian kanssa: "On tärkeää puhua avoimesti ja huumorin kautta" 

Elokuvan tähti Lily Collins on nuorempana itse sairastanut anoreksiaa ja onkin puhunut asiasta avoimesti. Hän on todennut, että on tärkeää puhua taboona pidetystä sairaudesta avoimesti, eikä salaillen tai häpeillen. Collins on sanonut, että "on tärkeää käsitellä sairautta sarjassa niin, että se viihdyttää katsojia, eikä siitä pelkästään saarnata, sillä usein informaatio ja sanoma menevät paremmin perille huumorin kautta."

@lilyjcollins

Lily Collins joutui laihduttamaan roolia varten huomattavasti ja se sai monet huolestumaan, onko oikein valita anoreksiaa sairastanut näyttelijä sellaisen elokuvan päärooliin, joka käsittelee kyseistä sairautta ja vielä pistää tämä näyttelijä laihduttamaan. Lily Collins on korostanut kuitenkin, että hän työskenteli kokoajan tiiviissä yhteistyössä ammattilaisten kanssa välttääkseen sairauden uusimisen ja oli ohjaajan, tuottajien, oman äitinsä ja ravintoterapeutin valvonnanalaisena.

"Olen nyt vanhempi ja minulla on erilainen perspektiivi asiaan. Olin innokas kertomaan tarinan ja avaamaan sen kautta keskustelun." Lily on todennut. "Kävimme yhdessä ohjaajan kanssa syömishäiriöisten tukiryhmissä, tapasimme lääkäreitä ja teimme paljon taustatutkimusta."

Lily sai juuri viikkoa ennen oman muistelmansa Unfiltered valmiiksi, kun häntä pyydettiin vuonna 2015 sarjan päänäyttelijäksi. Muistelmissaan tähti kertoo avoimesti omasta kamppailustaan syömishäiriön kanssa: "Ahmin kaikenlaista roskaruokaa ja myöhemmin pakotin itseni oksentamaan kaikki ulos. Ennen kuin sairaus eteni pahemmaksi ja se huomattiin, hiukseni alkoivat pudota ja kynteni hapertua."

Kiistelty elokuva ja ristiriitaiset arvostelut

Elokuvaa on kritisoitu siitä, että se näyttää anoreksian ja muut syömishäiriöt liian positiivisessa, hohdokkaassa valossa. Esimerkiksi päähenkilö, anoreksiasta parantuva Ellen esitetään coolina, vahvana ja omapäisenä, ja sarjaan on viljelty mustaa huumoria. On pelätty, että tämän takia jotkut herkemmät katsojat tai anoreksian kanssa kamppailevat innostuisivat ja inspiroituisivat sarjasta. Erityisesti ne katsojat, joilla on ollut kokemusta syömishäiriöistä, kokivat että elokuvan esittämä kuva anoreksiasta on vastuuton. Erityisesti sen yhdistelmä kepeää tunnelmaa, potentiaalinen laihuuttaihannoiva kuvasto ja kaloreiden tarkka laskenta sekä elokuvan informatiivisuus on koettu vaarallisena yhdistelmänä. 

Toisaalta elokuva sai myös positiivisia arvosteluja, ja sitä kehuttiin sen rehellisestä, kaunistelemattomasta lähestymistavasta vaikeaan ja vaiettuun asiaan, syömishäiriöihin. Niissä elokuvaa arvostettiin juuri sen takia, että se nostaa esille asian, joka koskettaa niin monia ympäri maailman.

Tekijät ovat puolustaneet elokuvaa sanomalla, että se perustuu omakohtaisiin kokemuksiin ja näin myös omakohtaiseen tietoon sairaudesta. Elokuvan ohjaaja, itsekin syömishäiriötä sairastanut Marti Noxon on todennut: " Tarkoitukseni ei ole tehdä syömishäiriöistä hienoja, vaan saada aluille keskustelu asiasta, jota usein vain piilotellaan ja josta vaietaan. Lisään hieman valoa vakavaan asiaan ja toivon että se auttaisi monia ymmärtämään paremmin sairautta, lisäämään tietoa ja ehkä auttamaan niitä, jotka sairastavat anoreksiaa."

Kaiken kaikkiaan elokuva saavutti tavoitteensa ainakin siinä, että se sai herätettyä keskustelua vakavasta, monia koskettavasta aiheesta.

Oletko sinä jo katsonut kohutun To The Bone-elokuvan? Mitä mieltä olit?

To The Bone katsottavissa nyt Netflixissä.

Kuvat: MVPhotos

Lähde: Daily Mail

Katso myös: 

Skam-näyttelijä on aloittanut kehopositiivisuuskampanjan, johon on helppo osallistua

Brittimalli julkaisi kuvan selluliiteistään - sai somessa valtavan suosion tärkeän keskustelun avaamisesta

Malli Ashley Graham: "En häpeä kehoni muhkuroita, eikä sinunkaan pitäisi"

 

Urban Outfittersin pukuhuoneesta löytynyt lista nousi viraali-ilmiöksi sosiaalisessa mediassa

Bucket listit eli listat, johon kirjataan tavoitteita, suunnitelmia ja toiveita, ovat olleet suosittua viime vuosina. Ilmiössä ei ole sinänsä mitään uutta, koska ihmiset ovat aina tehneet listoja. Kesäloma on ihaneteellista aikaa bucket listin tekemiselle. Kukapa ei haluaisi tehdä loman aikana kesäasioita: valvoa auringonnousuun, lukea kirjoja ja syödä hattaraa.

Tämä lista löytyi The Cutin mukaan viime perjantaina Urban Outfittersin pukuhuoneesta. Nyt listaa on jaettu Twitterissä liki 13 000 kertaa. Mikä tekee listasta niin erityisen? Se on mestariteos genressään ja siihen kiteytyvät kaikki kliseisimmätkin teiniunelmat. Sitä lukiessa voi kuvitella kesän, joka muistuttaa amerikkalaisista teinileffoista ja nuoruuden unelmista.

Katso myös:

Rakastatko mysteerejä, ihmissuhdekiemuroita vai poliittista juonittelua? Löydä oma suosikkisarjasi suoratoistopalveluista

Puumaja, simpukkatalo ja balilainen villa – nämä kuuluvat Airbnb:n suosituimpiin kohteisiin

Haaveena lomareissu? Näiden vinkkien avulla sinullakin on varaa matkustaa