Vaikka taiat eivät ennustaisikaan tulevaa, saattavat ne saada sinut ajattelemaan uusia, vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Kirjoitan Whatsapp-viestin. Laitan ensimmäiseksi kristallipallon kuvan, toiseksi talon, sitten rahan, miehen ja kirjekuoren kuvat. Viimeistelen viestin vielä toisella kristallipallolla. Suljen silmäni ja lähetän viestin ystävälleni. Tein juuri elämäni ensimmäisen emojitaian. Kaverini kehotti minua tekemään sellaisen, koska olin juuri tarjonnut yhdestä asunnosta, mutta en ollut kuullut myyjästä pariin viikkoon. Halusin epätoivoisesti vastauksen, mutta en viitsinyt hoputella tyyppiä riesaksi asti. Turvauduin siis emojitaikaan, digiajan rukoukseen, sarjaan symboleja, jotka lähetetään bittiavaruuteen. Tai siis tässä tapauksessa kaverille, joka taikaa oli minulle suositellut.

– Emojitaika on ihan kuin toive. Näppäilet alkuun ja loppuun kristallipallon ja väliin sellaiset emojit, jotka kuvaavat asiaa, johon haluat selkeyttä tai vastauksen, oli kaverini kertonut.

Seuraavaksi emojitaika pitää lähettää jollekulle, kenelle tahansa. Muuten se ei toimi.

Ja sitten vain odotellaan. Sain emojitaikaa seuraavana päivänä myyjältä sähköpostin. Hän ei suostunut tarjoukseeni, mutta sainpahan ainakin vastauksen. Parin viikon tiukan hintaneuvottelun päätteeksi teimme kaupat.

Hyötyä ja hauskaa

Muutama vuosi sitten kaveriporukkani illanistujaisiin alkoi ilmestyä uutta ajanvietettä. Voimaeläinkortit, kuukivet, astrologiset kartat ja ennustukset ujuttautuivat viinilasillisten, ihmissuhdekeskusteluiden ja savinaamioiden väliin kuin itsestään. Yhtäkkiä kaikki olivat kiinnostuneita horoskoopeista, voimista ja taioista. Enkä tietenkään ollut poikkeus. Useimpien mielestä trendissä on kyse ihmisten voimakkaasta tarpeesta kehittää ja parantaa itseään. Kyse on siis oikeastaan voimasta: kun opimme tuntemaan itsemme paremmin, olemme oman elämämme ohjaksissa.

Olen lukenut tyttöjen illoissa voimaeläinkortteja, tehnyt unelmakarttoja ja tulkinnut nettitaroteja – ja oppinut lisää paitsi itsestäni, myös läheisistäni. Samalla olen tietenkin juonut viiniä, keskustellut ihmissuhteista ja levitellyt savinaamioita kasvoilleni. Ja kuten horoskoopeille ja ennustuksille usein käy, ne ovat tuntuneet joskus jopa pelottavan oikeilta. Siinä piileekin homman koukku. Ei ole asiaa, jota jaksaisi tehdä yhä uudelleen, ellei siitä saisi jotain – iloa tai hyötyä.

Lähes jokainen kaverini on käynyt ennustajalla, intuitiivisella parantajalla, enkelihoitajalla, shamaanilla tai astrologilla. Kyse ei ole siitä, että kaikki haluaisivat kurkistaa tulevaisuuteensa. Palvelu on vähän kuin terapiaa: itsetutkiskelua, rauhoittumista ja pohdintaa, henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa. Mutta koska sessiot ovat usein hiukan tyyriitä, kotitekoiset keinot voittavat kuusi-nolla. Oraakkelikortit maksavat parikymppiä, emojien lähettäminen ei mitään. Ja ne ovat asioita, joita voi tehdä kavereiden kanssa kotisohvalla.

Shamaaneja ja yksisarvisia

Höpsöä on, jos luovuttaa koko kohtalonsa emojien tai korttien varaan. Kuka silti estää hakemasta niistä rohkeutta, voimaa tai varmuutta? Vaikka taiat eivät ehkä voi ennustaa tulevaa, ne saattavat saada sinut ajattelemaan uusia, vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Horoskoopit ovat helposti lähestyttäviä, sillä niitä löytyy lähes joka lehdestä. Mutta jos kaipaa yksityiskohtaisempaa analyysia, puhelimeen voi ladata erilaisia sovelluksia, joista näkee niin planeettojen asennot kuin nousevat merkitkin.

– Ihmettelinkin, miksi kaikki on ollut elämässäni niin sekaisin, mutta sitten huomasin, että Merkurius perääntyy, eräs kaverini kirjoitti Facebookiin.

Toisella kaverillani on upeat, kullatut yksisarviskortit, joissa on taianomaisia piirroskuvia yksisarvisista vesiputousten ja eksoottisten viidakkojen äärellä. Jokainen kortti julistaa voimaannuttavaa, lämmintä sanomaa: ystävät ovat tärkeitä, muista olla utelias, harjoitus tekee mestarin, olet täydellinen sellaisena kuin olet. Kukapa ei sellaisia haluaisi kuunnella?

Joskus kortit kehottavat tapaamaan isovanhempia useammin tai olemaan itselle armollinen. Aina hyviä muistutuksia. Itselläni on shamaanien viisauskortit, joiden sanoma on monimutkaisempi ja mystisempi. Niiden mukaan jokaisella ihmisellä on paitsi maskuliinista tai feminiinistä energiaa, myös voimaa, jota saa elementeistä, ilmansuunnista ja vuodenajoista. En aina ymmärrä, mitä ne tarkoittavat, mutta saan viisauskorteista lohtua. Ne eivät kuitenkaan ohjaa elämääni. Toissakesänä nostin itselleni yhden kortin joka aamu, mutta nyt en edes muista, missä ne ovat.

Ennustukset ja taiat ovat monelle höpönlöpöä. Eivät kortit voi tietää kenenkään tulevaisuutta tai vaikuttaa siihen – emmehän pysty siihen itsekään. Enkelikortit, shamaaniopit ja emojitaiat tuntuvat minusta kuitenkin hyvältä, eikä haittaa, vaikka ne olisivatkin pelkkää huuhaata tai täyttä sontaa. Tärkeintä on, että koen itse saavani niistä jotain. Jos ei muuta, saan niistä vähintään makeat naurut. Kerran pyysin yksisarviskorteilta apua rahatilanteeseeni ja nostin kortin, jossa luki, että vanhempasi rakastavat sinua. Viesti oli harvinaisen selkeä. 

Katso myös:

Tämä Skam-sarjasta tuttu sovellus paljastaa naapuriesi salaiset pohdinnat – oletko jo kokeillut Jodelia?

Tämä trendi jatkaa vahvana edelleen – toimii myös pelkissä asusteissa

H&M julkaisee ensimmäisen unisex-mallistonsa ikinä – katso kuvat raikkaista tyyleistä

Kuva: Piia Arnould

 

Muodonmuutokset eivät onnistu tälläkään kertaa kyynelittä.

Suomen Huippumalli haussa -sarjassa päästään tämän illan jaksossa siihen kaikista mehukkaimpaan osioon, kun mallikokelaille tehdään muodonmuutokset.

Kuten myös edellisten kausien muodonmuutos-jaksoissa, uudet hiustyylit aihettavat tälläkin kertaa ristiriitaisia fiiliksiä. Varsinkin Anniinalle uusi tukka on todellinen painajainen. Tyyliasiantuntijat päättävät korostaa mallikokelaan luonnollista tukkaa, vaikka Anniina itse haluaisi siitä kovasti eroon.

- Minulle tehtiin juuri se, mitä en olisi halunnut, hän pamauttaa. 

Kurkista etukäteen illan jaksoon!

 

Suomen Huippumalli haussa keskiviikkoisin klo 21 Livillä.

Katso myös:

Malli ja stylisti Maryam Razavi: "Vaaleanpunainen on kevään isoin trendi"

Suomen Huippumalli Haussa tulee taas – näistä hakijoista vain 12 pääsee mukaan ohjelmaan

It-tyttö Gigi Hadidin parhaat kevätasut – kopioi ihanat farkkutyylit

Vloggaaja Miisa Rotola-Pukkila, 22, kertoi meille viisi tämän hetken lempiasiaansa. 

1. Tekoturkikset

Olen hamstrannut tänä vuonna useita tekoturkiksia. Pukeudun aika rennosti, ja siksi asuun on kiva tuoda kontrastia tekoturkiksen avulla sen sijaan, että käyttäisin esimerkiksi bomber-takkeja. Tekoturkikset tuovat mieleen Macklemoren Thrift Shop -musavideon. Kun on kivoja turkiksia, niin kesäkin voi odottaa hetken.


Tekoturkis, nelly.com, 119,95 e ja Vero Moda, 49,95 e

2. Verkkovaatteet

Olen innostunut kaikista fishnet-jutuista, enkä tarkoita pelkästään verkkosukkiksia. Tulin juuri Australiasta, mistä ostin löysän verkkopaidan. Tykkään siitä tosi paljon! Verkkosukkahousut yhdistän esimerkiksi boyfriend-farkkuihin. Tykkään myös vajaamittaisista lahkeista.


Verkkosukat, Gina Tricot, 5,95 e

3. Too Faced -merkin meikit

Amerikkalaisesta Too Facedista on tullut suosikkini vasta aika äskettäin. Tykkään merkistä varsinkin siksi, ettei tuotteita testata eläimillä. Kaksi lempparituotettani ovat  Better Than Sex –ripsiväri ja Sweethearts-poskipuna. Ne ovat go to -tuotteeni, joita käytän päivittäin. Too Facedin tuotteita ei pysty ainakaan vielä tilaamaan Suomeen, mikä on harmi. Siksi hamstraankin niitä aina ulkomailla käydessäni.


Too Facedin Better Than Sex -ripsiväri, 21,30 e ja Sweethearts-poskipuna 27,70 e

4. Ed Sheeranin Divide -levy

Olen ollut tosi kova Ed Sheeran -fani ihan alusta lähtien. Pidän kaikista kolmesta levystä, mutta tämä uusin on ehdottomasti paras. Osaan melkein kaikki biisit ulkoa! Viime viikonloppuna ostin keikkaliput Edin keikalle Los Angelesiin ja olin todella innoissani. Suosikkibiisini levyltä on Nancy Mulligan. Ekalla kuuntelukerralla se ei sytyttänyt yhtään, mutta nyt kuuntelen sitä jatkuvasti. 

Ed Sheeran vieraana italialaisessa TV-show'ssa maaliskuussa 2017.
Ed Sheeran vieraana italialaisessa TV-show'ssa maaliskuussa 2017.

Ed Sheeran

5. Instagramin live-tila

Instan live-toiminto on todella kiva. En koskaan innostunut Periscopesta, mutta Insta on ollut minulle aina tärkeä. Olen tehnyt monia live-lähetyksiä, ja saanut niistä hyvää palautetta seuraajiltani. Se on kiva tapa olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa. 

Seuraa Miisaa täällä!

Kuvat: Sanni Hirvonen, MVPhotos, valmistajat

Katso myös:

Ikoninen Ikea-kassi uudistui – uusi ilme toteutettiin yhdessä pariisilaistavaratalo Coletten kanssa

Sara Forsberg paljastaa: viisi lempiasiaa juuri nyt

Älä heitä ripsiväriharjaasi roskiin – lahjoita se hyvään tarkoitukseen

 

Ikean monikäyttöisiä ostoskasseja saa pian myös tyylikkäinä sinivalkoisina versioina.

Kukapa ei omistaisi Ikean klassikoksi muodostunutta, sinistä kassia? Frakta-kassit ovat olleet vuosikausia meidän kaikkien uskollisia apulaisia muutoissa, pyykkien kuljetuksessa ja tavaroiden säilömisessä.

Vaikka Ikea-kassit ovat käteviä (ja niiden hinta-laatu-suhde on loistava), on sini-keltainen ulkoasu kieltämättä aikansa elänyt. Nyt Ikea on yhdistänyt voimansa ranskalaistavaratalo Coletten kanssa ja muuttanut kassiensa ulkonäön täysin. 

Uudessa Frakta-kassissa siniset pallot leikittelevät valkoisella pinnalla, ihan kuten Coletten logossakin. Tällä hetkellä uutuuskassia saa ainoastaan Pariisin Rue Saint Honorélla sijaitsevan Coletten Ikea-pop-up -liikeeestä. Pop-up-myymälässä on nähtävissä myös muun muassa perinteisiä Ikea-huonekaluja, joille taiteilijat ovat loihtineet uuden ilmeen. Sinivalkoinen kassi leviää kuitenkin Ikea-myymälöihin ensi vuonna. 

Fraktan ulkonäköä on uudistettu aikemminkin. Keväällä 2016 ruotsalaisketju teki yhteistyötä tanskalaisen Hayn kanssa, joka suunnitteli Ikealle metsänvihreän ja valkoisen version Frakta-kassista. Me olemme kuitenkin erittäin fiiliksissä yhteistyöstä supercoolin Coletten kanssa!

 

Kuvat: IKEA

Katso myös:

Kevään armeijatrendi inspiroituu kasarmin huoltojoukkojen varusteista – 10 parasta löytöä

Victoria Beckham lanseerasi plus-koon vaatemalliston – katso upeat kuvat

Malli ja stylisti Maryam Razavi: "Vaaleanpunainen on kevään isoin trendi"

 

Alessandra, 30, on stripannut työkseen lähes seitsemän vuoden ajan. Sinä aikana hän on oppinut olemaan välittämättä muiden tuomitsevista katseista ja alaan liittyvästä kielteisestä leimasta.

”Olen harrastanut pienestä asti tanssia ja rakastanut esiintymistä. Ammattitanssijan työ oli pitkäaikainen haaveeni. Se on suurin syy siihen, miksi aloitin strippaamisen lähes seitsemän vuotta sitten. Toinen taustamotiivini oli unelmieni rahoittaminen. Olen aina halunnut matkustaa, nähdä maailmaa ja opiskella ulkomailla.

Tunsin yhden stripparin jo ennen kuin aloitin alalla. Oli helppo päästä alkuun, kun ympärillä oli ihmisiä, jotka neuvoivat. Aloitin pienemmältä paikkakunnalta, mutta tavoitteeni oli päästä tanssimaan ulkomaille.

Ensimmäinen kerta lavalla jännitti, koska tanssirutiini puuttui. Se on kehittynyt kokemuksen myötä: enää en joudu lavalle noustessani miettimään, mitä teen. Olen tanssinut Suomen lisäksi kymmenillä klubeilla useissa eri maissa, välillä kaupan alan työn ohessa, välillä päätyönä.

Ansaitsen illassa jopa 2 000 euroa, hiljaisina iltoina joskus vain 200 euroa. Ulkomailla tienaan yli puolet enemmän kuin Suomessa. Saatan kerätä kokoon 20 000 euroa kolmen kuukauden aikana.

Myönnän, että aluksi jäin rahaan koukkuun. Tuntui, että sitä tuli niin helpolla: joka päivä saattoi olla uusi tonni kukkarossa, ja rahan arvo hämärtyi. Käytin silloin kaikki rahani matkustamiseen, mikä harmittaa nyt. Minun olisi kannattanut sijoittaa.

Ajan myötä olen oppinut suunnittelemaan rahankäyttöä. Olen maksanut itselleni koulutuksen ja lähettänyt säännöllisesti rahaa vanhemmilleni. Yleisesti alalla olevat naiset sijoittavat kiinteistöihin, antavat suuria summia hyväntekeväisyyteen tai tekevät ohessa vapaaehtoistyötä. Aion jatkaa strippaamista niin kauan, että saan säästettyä rahat asuntoon.

Ulkonäkö on toissijaista

Lavalla esiinnyn alusvaatteet päällä. Jos asiakas ostaa yksityisshow’n, riisuudun kokonaan. Alastomuus ei ole koskaan ollut minulle ongelma, enkä näe sitä seksuaalisena. Suomalaisessa kulttuurissa se on luonnollista: saunassakin käydään alasti vieraiden kanssa.

Strippaamisessa on kyse liikkeen hallitsemisesta ja siitä, miten osaa ottaa kontaktia yleisöön. Kolme neljäsosaa työstä perustuu sosiaaliseen älyyn: miten puhut, otat asiakasta huomioon ja kuuntelet häntä. Näiden taitojen avulla tässä ammatissa menestytään, ulkonäkö ja tanssitaidot ovat toissijaisia.

Klubeilla pyrin luomaan pitkäaikaisia asiakassuhteita, ja olen solminut työni kautta jopa syvällisiä ystävyyssuhteita. Jotkut kanta-asiakkaistani ovat yksinäisiä ja kaipaavat seuraa. Toiset taas kokevat, että voivat puhua minulle asioista, joita eivät uskalla kertoa muille. Näiden asiakkaiden kanssa suurimman osan ajasta vain juttelen.

Tanssin vain hyvämaineisilla ja tasokkailla klubeilla, joilla koen oloni turvalliseksi. Asiakkaat käyttäytyvät pääosin hyvin. En todellakaan tekisi tätä työtä, jos minua kohdeltaisiin huonosti. Esitystä katsotaan parin metrin päästä, eikä minuun kosketa. Pari kertaa joku on yrittänyt lääppiä, mutta silloin portsari heittää asiakkaan ulos.

Idiootteja tulee välillä vastaan, aivan niin kuin muissakin asiakaspalveluammateissa. Parhailla klubeilla tanssijat pitävät yhtä ja varoittavat toisiaan törkeistä asiakkaista.

Vanhanaikaisia käsityksiä

Minusta ei tunnu siltä, että luopuisin kunniastani, kun tanssin. En koe tanssijoiden olevan esineitä, päinvastoin. Meillä on valta valita ammattimme, päättää itse kaikesta ja määritellä, mikä on ok. Olisi täysin eri asia, jos en saisi itse päättää, kenelle tanssin.

Pidän työtäni kunniallisena, mutta valitettavasti tähän alaan liittyy stigma. Moni nainenkin katsoo strippareita alaspäin. Ihmisten käsitys strippaamisesta perustuu vanhanaikaisiin käsityksiin ja tietämättömyyteen. Ajatellaan, että tanssijat myyvät takahuoneessa seksipalveluita, mutta se ei ole totta.

Prostituoitu on täysin eri ammatti. On kuin vertaisi putkimiestä ja maalaria. Joskus asiakas tarjoaa rahaa seksistä, mutta klubeilla sääntöjä noudatetaan tarkasti. Jos tanssija tekee jotain, mikä ei kuulu ammattiin, hän tuottaa vahinkoa klubille ja kollegoille. Näin koko järjestelmä romuttuu.

Haluan pitää henkilökohtaisen elämäni erossa työstäni. Käytän tanssiessa eri nimeä, sillä se auttaa työidentiteetin erottamisessa. Lähimmät ystävät tietävät ammatistani, mutta olen päättänyt olla kertomatta kaikille.

Uuteen mieheen tutustuminen on vaikeaa, jos hänellä on ennakkoluuloja ammatistani. Tanssijat tukevat toisiaan ja miettivät yhdessä, milloin ja miten kertoa uudelle kumppanille. Onneksi on miehiä, jotka eivät tee hätäisiä ennakko-oletuksia, vaan pystyvät näkemään asiat avoimesti. Tähän mennessä kaikki ovat hyväksyneet ammattini.

Kaiken kaikkiaan stripparin ura on ollut syvällinen tutkimusmatka itseeni. Koska ulkonäkö näyttelee työssä isoa roolia, olen huomannut, että en jaksa keskittyä siihen muussa elämässä. Kaipaan ihmissuhteilta entistä syvällisempää yhteyttä ja etsin ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista ja kykenevät keskustelemaan älykkäästi. Arvostan enemmän henkistä puolta ja kiihotun miehen älykkyydestä – fyysinen stimulointi ei enää riitä.” 

Haastateltava esiintyy artikkelissa työnimellään.
Kuva: iStock