Laulaja-lauluntekijä on taitava tekemään överijälkiruokia ja ihailee naisia, joissa on vähän punk-asennetta.

Minut tunnistaa kiharasta tukasta, rakkaudestani kaikukitaraan ja siitä, että olen aika äänekäs. Usein kuulee jo kaukaa, että olen paikalla.

Olen koukussa superaikaisiin aamuherätyksiin. Ennen heräsin kymmeneltä, nykyään kuudelta. On mahtava tunne, kun on saanut yhdeksään mennessä ihan sikana aikaan. Olen tehnyt ekat punnerrukseni, kun moni vielä torkuttaa.

Jos en olisi muusikko, hakeutuisin enemmän näyttelijän hommiin. Haluaisin myös rakentaa veneitä. Tein Kansallisteatterissa lavasteita, ja puunkäsittely tuntui silloin mahtavalta. Käsin tehdessä näkee konkreettisesti työnsä jäljen ja kehittyy koko ajan.

Rakastuneena olen realisti, mutta myös intohimoinen. Näytän tunteeni ja kehun. En ole kuitenkaan romantikko. En tee arjessa isoja, romanttisia tekoja, vaan yritän tehdä arjesta sellaisen, että toisella on koko ajan fiilis, että tässä on hyvä meininki.

Tuhlaan aivan liikaa rahaa kaikkeen typerään ja liikaa aikaa tulevaisuuden pohtimiseen. Jos esimerkiksi odotan vastausta joltain, saatan spekuloida kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Haluan valmistautua hyvin, sillä en pidä yllätyksistä. Parisuhteessa en analysoi turhia, vaan yritän mennä eteenpäin pelkäämättä.

Viimeisin hyvä tekoni oli, kun järjestin ystävälleni työpaikan. Minulle tarjottiin töitä, mutta tiesin, että kaverini on työttömänä, joten ohjasin hänet duuniin.

Olen huono muistamaan asioita ja peittelemään ärsytystäni. En yritä koskaan esittää, että minulla on kivempaa kuin oikeasti onkaan. Jos joku tai jokin ärsyttää, haluan heti keskustella asiasta.

En voi sietää itsekkäitä ihmisiä. Myös se, ettei osaa myöntää, että on väärässä, on raivostuttava luonteenpiirre. Kaikki tuntevat aina yhden sellaisen tyypin.

Näyttelemisessä vaikeinta on hetkessä oleminen. Silloin ei voi kelata, miltä näyttää tai miten sanoo repliikkinsä. Pitää unohtaa kaikki, olla vaan. Sen noudattaminen on helppoa keikalla, mutta näytellessä itsetietoisuus kasvaa.

Noloa myöntää, mutta olen ollut töissä sushiravintolassa kenenkään tietämättä, että inhoan sushia. Se oli aika hyvä roolisuoritus.

Kun näen ystäviäni, lähdemme kapakkaan. Olemme viihtyneet samassa jengissä pitkään, meitä on kaiken kaikkiaan parikymmentä. Pyörimme lähinnä Helsingin Kalliossa. Kaikki, mikä siellä on uutta ja siistiä, kiinnostaa meitä.

Ihailen naisia, jotka ovat rohkeita, intohimoisia ja joilla on pokkaa tehdä asiat eri tavalla. Tykkään, jos naisessa on vähän punkkia ja fuck you -meininkiä.

Bravuurejani keittiössä ovat kaikki todella röyhkeät jälkiruuat. Sellaiset, joista ei jää välttämättä henkiin. Faijani on amerikkalainen, joten juureni näkyvät esimerkiksi kerrostetussa brownie-porkkanakakussa. Olen yrittänyt ottaa vastapainoksi haltuun myös itämaistyylistä kasvissafkaa.

Tinder tuli tutuksi parin kuukauden aikana, mutta en käynyt koskaan Tinder-treffeillä. Poistin sovelluksen, kun tajusin, että haluan tutustua ihmisiin mieluummin kasvokkain.

Rentouttavinta on tulla valmiiseen ruokapöytään ja ottaa lasi viiniä rankan työpäivän jälkeen. Parasta on tavallinen arki, jossa aivan kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan vierellä on joku, joka jeesaa.

Parisuhteessa tärkeintä on luottamus. Petetyksi tuleminen suhteessa on fundamentaalinen vääryys. Jos ei sen vertaa pysty hillitsemään itseään, koko tyypin voi skipata.

Lempihetkeni on viisi minuuttia ennen keikkaa. Heitämme bändin kanssa yläfemmat, halaamme, pidämme puheita tai laulamme. Sellaista yhteenkuuluvuuden tunnetta ei voi kokea missään muualla. Keikan jälkeen on outo, tyhjä fiilis, kun valtava määrä adrenaliinia purkautuu kehosta. Nuorempana kesti monta tuntia, ennen kuin olin taas keskustelukunnossa. Olin niin zonessa.

Somessa olen kömpelö. Olen huono myymään arkisia asioitani ihmisille niin, että ne olisivat hienoja juttuja. Silti haluan kehittyä siinä, sillä some on tärkeä osa duuniani. Aina julkisilla liikkuessa tai venaillessa käytän aikani somettamiseen. Se on täyttänyt tuijottelun ja ajattelun jättämän aukon.

Pahin pelkoni on, etten pääse toteuttamaan itseäni tai viemään uraani sille tasolle, mille haluan. Pelkään, että minulta jää kokematta siistejä asioita.

Toivottavasti vielä joskus voisin asua muualla kuin länsimaisessa maassa. Haluan nähdä sateenkaaren kaikki värit, koko skaalan. Olen asunut joskus Sambiassa, ja kun on elänyt täysin erilaisessa kulttuurissa, on taas hullua palata Suomeen.

Lady Gagan, 30, vierailu James Cordenin uusimmassa Carpool Karaoke -jaksossa todisti taas, kuinka uskomattoman lahjakas laulaja hän todella on. Kaksikko duetoi automatkalla muun muassa Gagan hittibiisit Bad Romancen, Pokerfacen ja Edge of Gloryn. Lisäksi Gaga esitti kaksi uutta kappaletta, Perfect Illusionin ja Million Reasonsin, viime perjantaina julkaistultaan Joanne-albumiltaan. Varsinkin Million Reasons on niin hyvä, että se aiheutti meille kylmiä väreitä.

Jakson aikana Gaga kertoo myös muun muassa kirjoittaneensa useimmat biisinsä alle kymmenessä minuutissa, omistavansa yli 400 kappaletta Michael Jacksonille kuuluneita vaatteita ja saaneensa ajokortin vasta muutama kuukausi sitten. James haastaakin Gagan ajamaan autoaan, mikä osoittautuu yllättävän haastavaksi tehtäväksi. Lisäksi saimme selvyyden siihen, mitä ihmettä Bad Romance -biisin lyriikoissa oikein yritetään sanoa.

 

 

 

 

 

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman