Viime keväänä aviomiehestään eronnut kirjailija Elizabeth Gilbert on löytänyt uuden rakkaan.

Kaikkien aikojen suosikkikirjoihimme kuuluvan Eat, Pray, Loven vuonna 2006 kirjoittanut Elizabeth Gilbert, 47, kertoi kesällä eroavansa pitkäaikaisesta kumppanistaan Jose Nunesista, 63. Pari meni naimisiin vuonna 2007.

- Koska olen vuosien varrella jakanut henkilökohtaisia asioitani niin tiiviisti, minusta tuntuu, että haluan jakaa tämänkin teidän kanssanne. Olen eroamassa miehestäni, jonka monet teistä tuntee "Felipenä" - miehestä, johon rakastuin Eat, Pray, Love -matkani lopussa, hän kirjoitti Facebook-sivullaan heinäkuussa. 

Tekstin loppuun hän oli linkittänyt Jack Gilbertin Failing and Flying - nimisen runon, jonka toivoi auttavan myös muita samankaltaisessa elämäntilanteessa kamppailevia. 

Pakko myöntää, että mekin menimme tuolloin hieman paniikkiin: jos jopa ihmissuhdegurumme Elizabeth Gilbert epäonnistuu rakkaudessa, mitä toivoa meillä muilla ylipäätään on?

Uusimmassa Facebook-päivityksessään Elizabeth kertoo kuitenkin kääntäneensä elämässään nyt uuden sivun. Hän kirjoittaa nimittäin olevansa rakastunut toiseen naiseen, parhaaseen ystäväänsä Rayya Eliakseen

– Tänä keväänä kuulin uutisen, jonka tiesin muuttavan elämäni ikuisesti. Parhaalla ystävälläni Rayya Eliaksella diagnosoitiin haima- ja maksasyöpä – sairaus, johon ei ole lääkettä.

– En ainoastaan rakasta Rayyaa; olen rakastunut Rayyaan. Minulla ei ole enää aikaa kieltää totuutta. 

10 vuotta Eat, Pray, Loven jälkeen

Kulttimaineeseen nousseessa, Elizabethin omiin kokemuksiin perustuvassa Eat, Pray, Love -kirjassa 35-vuotias päähenkilö turhautuu elämäänsä Yhdysvalloissa. Hän eroaa aviomiehestään, masentuu ja päättää lähteä maailmalle etsimään itseään ja onneaan. Ensimmäisenä hän suuntaa Italiaan, missä tarkoituksena on saada takaisin kyky nauttia elämästä. Seuraavana vuorossa on Intia, missä hengellisyys löytyy joogan ja meditaation avulla. Lopulta tasapaino saavutetaan Indonesiassa. Balilta löytyy myös suuri rakkaus, 17-vuotta vanhempi Felipe. 

Hittikirjasta on tehty myös leffa, jonka pääroolia näytteli Julia Roberts. Felipenä nähtiin espanjalaiskomistus Javier Bardem. Eat, Pray, Love -kirja sai jatkoa vuonna 2010, kun Elizabeth kirjoitti jatko-osan Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage. Tänä vuonna julkaistussa Eat Pray Love Made Me Do It -kirjassa tavalliset naiset kertovat, kuinka alkuperäinen tarina innosti heidätkin elämänmuutokseen.

Elizabeth on todellakin kannustanut naisia ympäri maailmaa seuraamaan rohkeasti unelmiaan (kyllä, mekin olemme matkanneet kirjan innoittamana Balille joogaamaan ja guruja tapaamaan). Time-lehti valitsikin Elizabethin vuonna 2008 sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalleen Dalai Laman ja Barack Obaman rinnalle.

Eat Pray Love -kirjasta ilmestyi vuonna 2007 myös suomenkielinen versio Omaa tietä etsimässä – Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa.

Reissattuaan yli vuoden maailmalla Elizabeth avasi Josen kanssa New Jerseyyn kaakkoisaasialaisia tavaroita myyvän Two Buttons -liikkeen. Sittemmin ex-pariskunta on luopunut sivubisneksestään.

Vuonna 2010 ensi-iltansa saaneessa Eat, Pray, Love -leffassa päärooleissa nähtiin Javier Bardem ja Julia Roberts.

P.S. Kannattaa kuunnella myös Elizabethin luovuutta käsitteleviä Magic Lessons -podcasteja täältä. Ne ovat jatkoa vuonna 2015 julkaistulle Big Magic: Creative Living Beyond Fear -kirjalle.

Kuvat: MVPhotos

Ovatko nämä sarjat sinulle jo tuttuja?

Muoti- ja kauneustoimittaja Emma Vuorinen: The Crown (Netflix)

Olen kiinnostunut poliittisesta valtapelistä ja ihailen menneiden vuosikymmenten muotia – erityisesti kuningatar Elisabetin metsästystyyli Hermèsin huiveineen ja Barbour-öljykangastakkeineen teki vaikutuksen. 

Muotiharjoittelija Mona Kuoppamaa: Crazy Ex-Girlfriend (Netflix)

Sarja on superhauska ja täynnä mielettömiä musikaalikohtauksia. Sen luoja ja päänäyttelijä Rachel Bloom on voittanut roolisuorituksestaan ansaitusti myös Golden Globe -palkinnon.

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi Star Trek: Enterprise (Netflix)

Olen vannoutunut scifi-fani. Sarjan suosikkihahmoni on maailman söpöin Porthos-beagle.

AD Tonja Gjolaj: Bitten (Netflix)

Kanadalaissarja Bitten on älyttömän koukuttava ja pitää minut iltaisin hereillä ihan liian myöhään. Rakastan vampyyreitä ja ihmissusia. 

Community Manager Maria Lieto: Transparent (Viaplay)

Emmy- ja Golden Globe -palkittu Transparent kertoo miehestä, joka uskaltaa kertoa transsukupuolisuudestaan aikuisille lapsilleen vasta seitsemänkymppisenä. Koskettava sarja esittelee myös kolmen keskenään erilaisen sisaruksen välistä dynamiikkaa kiinnostavalla tavalla. 

Graafinen suunnittelija Isma Valkama: Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders on erittäin hyvillä näyttelijöillä varustettu gangsterisarja. Aloin katsomaan sitä vasta joulun tienoilla, mutta nyt ahmin sitä aina, kun mahdollista. Myös soundtrack on loistava.

Avokadohamppareita, -toasteja ja -smoothieita? Kyllä, kiitos!

Hyviä uutisia avokadofaneille! Amsterdamiin avataan helmikuussa avokadoihin keskittyvä ravintola. De Pijp -alueelle avautuvan The Avocado Show'n jokaisen annoksen pääraaka-aineena on käytetty avokadoa, ja tarjolla on niin smoothieita, hampurilaisia kuin toastejakin.

Jos et itse suunnittele matkustavasi Hollantiin lähiaikoina, kannattaa silti seurata @theavocadoshow-tiliä Instagramissa ja inspiroitua mielettömistä avokadoluomuksista.

Euroopan ulkopuolella pelkästään avokadoihin keskittyvät ravintolat ovat olleet suosittuja jo pitkään, tosin viime aikoina huonot sadot ja valtava kysyntä ovat aiheuttaneet jopa "avokadopulaa". Esimerkiksi Australiassa avokadojen hinta kohosi joulun tienoilla seitsemään dollariin kappaleelta.

Kuvat: Instagram / @theavocadoshow

Ruotsalaisbloggaaja Angelica Blick reissaa työkseen maailman kauneimmissa kohteissa. Hän ei silti halua, että kukaan erehtyy luulemaan hänen elämäänsä täydelliseksi.

Hengailua biitsillä Bahamalla, pusukuvia poikaystävän kanssa Malediiveilta… Ruotsin suosituimpiin bloggaajiin kuuluvan Angelica Blickin, 22, elämä näyttää sosiaalisen median välityksellä täydellistä unelmaelämältä. Kuusi vuotta blogannut ja nykyisin myös Bik Bokille suunnittelemistaan mallistoista tunnettu Angelica on kuitenkin tehnyt kovasti töitä päästäkseen tähän pisteeseen.

Bloggaaja kertoo tekevänsä töitä usein kellon ympäri vapaa-ajan kustannuksella, ja vaikka jo nyt kuvien ja videoiden laatu on huipputasoa, Angelican mielestä aina on parantamisen varaa. Kaiken takana on kuitenkin rakkaus siihen, mitä tekee.

– Tätä pitää haluta oikeasti ja töitä pitää tehdä täydellä sydämellä. Jotta blogille saa lukijoita, pitää olla myös silmää kokonaisuudelle. Tunnen tyyppejä, joilla on todella kiva tyyli, mutta heidän bloginsa eivät ole silti ottaneet tulta alleen.

Vaikka Angelica matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa ja pääsee paikkoihin, joista useimmat vain haaveilevat, naisen jalat pysyvät tiukasti maanpinnalla. Lapsuudenkodissa ei todellakaan osteltu merkkivaatteita, vaan perheen rahat menivät perustarpeista huolehtimiseen. Ensimmäisten blogivuosiensa ajan Angelica kokosi asunsa yhdistelemällä vintage-vaatteita ketjuliikkeiden tarjontaan. Ihan tavallisen taustansa ansiosta Angelica uskookin, että lukijat voivat edelleen samaistua häneen.

– En halua, että kukaan ajattelee, että elämäni on täydellistä. Eihän kenenkään ole. Bloggaajaan on vaikea samaistua, jos tuntuu, että hän elää aivan eri maailmassa.

Ja jos pää alkaa leijua pilvissä, bloggaajan äiti pitää huolen siitä, että korkeuksista tullaan alas ja nopeasti.

– Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saavuttanut urallani, mutta en koe muuttuneeni ihmisenä. Äitini onneksi pitää huolen todellisuudentajustani.

Ei enää biletystä

Bloggaajan hommissa tulee harvoin vastaan kahta samanlaista työpäivää. Jos blogia ei olisi olemassa, Angelican kauhistus olisi työ, jossa toistuisivat samat rutiinit päivästä toiseen. Tulevaisuuden haaveissa vilahtelevat silti toisinaan psykiatrin tai kirurgin ammatit.

Opiskelusuunnitelmat kuuluvat kuitenkin vielä tulevaisuuteen, sillä tällä hetkellä Angelican prioriteettina on panostaa enemmän työnsä visuaaliseen puoleen sekä oman vaatebrändin suunnittelemiseen.

– En enää ajattele itseäni bloggaajana vaan enemmänkin sosiaalisen median vaikuttajana. Katsotaan, mihin päädyn seuraavaksi.

Silloin kun Angelicalla on vapaapäivä, hän rakastaa kokeilla ystäviensä kanssa uusia reseptejä ja valmistaa illallisen pitkän kaavan mukaan. Ulkona käyminen ja bilettäminen ovat vaihtuneet koti-iltoihin.

– Mieluummin pötkötän sohvalla kollareissa. 

Kuva: Bik Bok

Uusi Cosmo on tänään kaupoissa! Helmikuun kansitähtemme on näyttelijä Jenna Dewan Tatum. Kokosimme yhteen uuden lehden mielenkiintoisimmat sitaatit!

"Aamuyöllä Channing tuli kännissä sombrero päässä koputtamaan huoneeni oveen ja sanoi: "En voi lakata ajattelemasta sinua. Olen valmis, ollaan yhdessä." Siitä se lähti." -Jenna Dewan Tatum, näyttelijä

"Jännitin Kohta sataa -videon kuvauksissa vain yhtä asiaa. Sitä, että kahdeksan ihmistä tuijotti minua, kun olin alasti." -Pete Parkkonen, laulaja

"Luksustuotteet ovat harvinaisuuksia. Mielestäni Louis Vuitton ei ole luksusmerkki. Laatu on toki luksusta, mutta jos voi vain kävellä kauppaan ja ostaa ihan mitä tahansa, se ei ole luksusta." -Guram Gvasalia, muotisuunnittelija

"Oma sänkyni on lempipaikkani koko universumissa. Katson siellä YouTube-videoita, sillä ne vievät ajatukseni muualle." -Nelli Matula, laulaja

"Syyllisyyden tunteeseen on monia syitä, ja yksi yleisimmistä on se, että ihminen pettää itselleen tekemänsä lupauksen. Yksinkertaisestakin asiasta, kuten suklaan syömisestä, saattaa siksi tulla hurjan huono olo." -Anne Karila, LCF life coach

"Raitapaita on helppo yhdistellä. Keväällä aion pukea sen ainakin hiihtareiden kanssa." -Julia Toivola, Cosmopolitanin bloggaaja

"Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti vaikka miljardin ihmisen elämään." -Maria Ritola, yrittäjä