Viime keväänä aviomiehestään eronnut kirjailija Elizabeth Gilbert on löytänyt uuden rakkaan.

Kaikkien aikojen suosikkikirjoihimme kuuluvan Eat, Pray, Loven vuonna 2006 kirjoittanut Elizabeth Gilbert, 47, kertoi kesällä eroavansa pitkäaikaisesta kumppanistaan Jose Nunesista, 63. Pari meni naimisiin vuonna 2007.

- Koska olen vuosien varrella jakanut henkilökohtaisia asioitani niin tiiviisti, minusta tuntuu, että haluan jakaa tämänkin teidän kanssanne. Olen eroamassa miehestäni, jonka monet teistä tuntee "Felipenä" - miehestä, johon rakastuin Eat, Pray, Love -matkani lopussa, hän kirjoitti Facebook-sivullaan heinäkuussa. 

Tekstin loppuun hän oli linkittänyt Jack Gilbertin Failing and Flying - nimisen runon, jonka toivoi auttavan myös muita samankaltaisessa elämäntilanteessa kamppailevia. 

Pakko myöntää, että mekin menimme tuolloin hieman paniikkiin: jos jopa ihmissuhdegurumme Elizabeth Gilbert epäonnistuu rakkaudessa, mitä toivoa meillä muilla ylipäätään on?

Uusimmassa Facebook-päivityksessään Elizabeth kertoo kuitenkin kääntäneensä elämässään nyt uuden sivun. Hän kirjoittaa nimittäin olevansa rakastunut toiseen naiseen, parhaaseen ystäväänsä Rayya Eliakseen

– Tänä keväänä kuulin uutisen, jonka tiesin muuttavan elämäni ikuisesti. Parhaalla ystävälläni Rayya Eliaksella diagnosoitiin haima- ja maksasyöpä – sairaus, johon ei ole lääkettä.

– En ainoastaan rakasta Rayyaa; olen rakastunut Rayyaan. Minulla ei ole enää aikaa kieltää totuutta. 

10 vuotta Eat, Pray, Loven jälkeen

Kulttimaineeseen nousseessa, Elizabethin omiin kokemuksiin perustuvassa Eat, Pray, Love -kirjassa 35-vuotias päähenkilö turhautuu elämäänsä Yhdysvalloissa. Hän eroaa aviomiehestään, masentuu ja päättää lähteä maailmalle etsimään itseään ja onneaan. Ensimmäisenä hän suuntaa Italiaan, missä tarkoituksena on saada takaisin kyky nauttia elämästä. Seuraavana vuorossa on Intia, missä hengellisyys löytyy joogan ja meditaation avulla. Lopulta tasapaino saavutetaan Indonesiassa. Balilta löytyy myös suuri rakkaus, 17-vuotta vanhempi Felipe. 

Hittikirjasta on tehty myös leffa, jonka pääroolia näytteli Julia Roberts. Felipenä nähtiin espanjalaiskomistus Javier Bardem. Eat, Pray, Love -kirja sai jatkoa vuonna 2010, kun Elizabeth kirjoitti jatko-osan Committed: A Skeptic Makes Peace with Marriage. Tänä vuonna julkaistussa Eat Pray Love Made Me Do It -kirjassa tavalliset naiset kertovat, kuinka alkuperäinen tarina innosti heidätkin elämänmuutokseen.

Elizabeth on todellakin kannustanut naisia ympäri maailmaa seuraamaan rohkeasti unelmiaan (kyllä, mekin olemme matkanneet kirjan innoittamana Balille joogaamaan ja guruja tapaamaan). Time-lehti valitsikin Elizabethin vuonna 2008 sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalleen Dalai Laman ja Barack Obaman rinnalle.

Eat Pray Love -kirjasta ilmestyi vuonna 2007 myös suomenkielinen versio Omaa tietä etsimässä – Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa.

Reissattuaan yli vuoden maailmalla Elizabeth avasi Josen kanssa New Jerseyyn kaakkoisaasialaisia tavaroita myyvän Two Buttons -liikkeen. Sittemmin ex-pariskunta on luopunut sivubisneksestään.

Vuonna 2010 ensi-iltansa saaneessa Eat, Pray, Love -leffassa päärooleissa nähtiin Javier Bardem ja Julia Roberts.

P.S. Kannattaa kuunnella myös Elizabethin luovuutta käsitteleviä Magic Lessons -podcasteja täältä. Ne ovat jatkoa vuonna 2015 julkaistulle Big Magic: Creative Living Beyond Fear -kirjalle.

Kuvat: MVPhotos

Voisitko lisätä meidät kaveriksi Snapchatissa, Beyoncé?

Beyoncé ei tunnetusti lavertele yksityiselämästään julkisuudessa, eikä siten ole myöskään somen suurkuluttaja. Laulaja päivittää Instagramiaan satunnaisesti, mutta muista sosiaalisen median kanavista hän ei valitettavasti vaikuta juuri innostuneen. Nyt fanit ovat kuitenkin saaneet toivoa siitä, että Beyoncé olisi liittynyt Snapchattiin.

Pari päivää sitten Beyoncé päivitti Insta-tilillensä videon, jolla hän ja viisivuotias Blue Ivy leikkivät pupufilttereillä. Snäppi oli kuvattu jo pari viikkoa sitten, kun Beyoncé piipahti edesmenneen tanssija-koreografi Alvin Aileyn mukaan nimetyn tanssiryhmän esityksessä Los Angelesissa.

Kerromme heti, jos keksimme keinon seurata Beyoncéa Snäpissä!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuva: MVPhotos

Katso myös:

Penélope Cruz nappasi Lady Gagan roolin – näyttelee Donatella Versacea uudessa rikossarjassa

Kristen Steward leikkasi hiuksensa siiliksi - 5 julkkisnaista, jotka ovat tehneet samoin

Uusi sovellus laskee, kuinka monta kertaa mies keskeyttää puheesi päivän aikana

 

 

Aww. 

Heitätkö aina ripsivärin harjasi roskikseen, kun tuote on loppunut? Niin mekin. Nyt on kuitenkin löytynyt tapa, jolla ripsivärin harja saadaan hyötykäyttöön ja vieläpä mitä söpöimpään tarkoitukseen.

Yhdysvaltalaisen villieläinten hoitokodin, The Appalachian Wildlife Refugen, työntekijä Savannah Trantham kertoo, että vanhat ripsiväriharjat ovat täydellisiä pienten villieläinten turkkien puhdistukseen.

– Ripsiväriharjat toimivat tässä tarkoituksessa loistavasti, koska niiden harjakset ovat niin lähellä toisiaan, Trantham kirjoitti Facebook-tilillään. Facebook-postaus ilmestyi viikko sitten. Nyt postausta on jaettu 60 000 kertaa.

The Appalachian Wildlife Refuge on Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan osavaltiossa toimiva, voittoa tavoittelematon järjestö, joka hoitaa sekä sairaita että loukkaantuneita villieläimiä, kuten oravia, ankkoja ja kaneja. Järjestö on saanut Facebook-postauksen jälkeen niin paljon ripsiväriharjoja, että Jenkkeihin ei kannata niitä enää lähettää, muta Korkeasaaren villieläinsairaalan eläintenhoitaja Andrea Kurten kertoo, että Suomessakin olisi käyttöä pikkuharjoille. Pestyt harjat voikin lähettää osoitteeseen:

Villieläinsairaala
Korkeasaaren eläintarha
Mustikkamaanpolku 12
00570 Helsinki

Muista kertoa tyttökavereillesi!

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Kuvat: Instagram / @appalachianwild

 

Huhtikuun Cosmo on täällä, ja se on täynnä asiaa viisailta naisilta.

"Ulkomailla asuessani opin, että ystävällisyydellä, uteliaisuudella ja rohkeudella saa elämästä kaikkein eniten irti." -Juontaja Jenni Alexandrova

"Kun näkee vuoren edessään, voi joko juosta karkuun tai kiivetä sen huipulle. Mikä kuulun niihin, jotka lähtevät kiipeämään." -Näyttelijä Shailene Woodley

"Ei kannata olla ennakko-odotuksia siitä, millainen reissu tulee olemaan. Kokemukset ovat ainutlaatuisempia, kun katsoo elämää sellaisten lasien läpi, joita kukaan ei ole värittänyt puolestasi." -paljon matkustanut yhteisöpedagogi Riikka Mykrä

"Elämäni ei ole aina ollut helppoa, ja olen tehnyt paljon virheitä. Mutta niiden takia minusta on tullut se ihminen, joka olen nyt." -näyttelijä Eva Longoria

"Myönnän, että aluksi jäin rahaan koukkuun. Tuntui, että sitä tuli niin helpolla: joka päivä saattoi olla uusi tonni kukkarossa." -Ammatikseen strippaava Alessandra

"Pieniä, hyviä asioita pitäisi vaalia erityisesti silloin, kun elämässä on suurempia murheita ja vaikeuksia. Yhtäkkiä saattaakin nimittäin huomata, että kaikki onkin itseasiassa aika hyvin." -Cosmon päätoimittaja Stina Mäntyniemi

Katso myös:

TUNNUSTA! Haluamme tietää matkustamiseen liittyvän hauskimman tai noloimman muistosi

Penélope Cruz nappasi Lady Gagan roolin – näyttelee Donatella Versacea uudessa rikossarjassa

Netflixiin uusi ominaisuus: voit nyt skipata sarjojen alkutunnarit

 

Seuraava American Crime Story -kausi kertoo muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta.

Oletko jo nähnyt The People v. O. J. Simpson: American Crime Story -sarjan Netflixistä? Miljoonat katsojat (Cosmon toimitus mukaan lukien) ruutujen ääreen kerännyt rikossarja saa ensi vuonna jatkoa.

Sarjavelho Ryan Murphyn luotsaaman American Crimen Storyn uusi kausi kertoo muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta ja sen valtavaa medianäkyvyyttä saaneesta tutkinnasta. Gianni Versace kuoli traagisesti oman kartanonsa kotipihalla heinäkuussa 1997, kun 27-vuotias Andrew Cunanan ampui hänet yllättäen kuoliaaksi.

Gianni Versacen traagisen kohtalon myötä Versacen muotitalon tulevaisuus Donatella-siskon käsiin. Rikossarjassa Donatellaa näytteleekin 42-vuotias Oscar-voittaja Penélope Cruz. Espanjalaiskaunottaren roolittaminen sarjaan ei ollut kuitenkaan aivan itsestään selvää, sillä rooliin kaavailtiin myös Lady Gagaa.

Lady Gaga ja Donatella Versace ovat läheisiä. Gaga on jopa kirjoittanut Donatella -nimisen kappaleen ystävästään.
Lady Gaga ja Donatella Versace ovat läheisiä. Gaga on jopa kirjoittanut Donatella -nimisen kappaleen ystävästään.

– Lady Gaga on tänä vuonna todella kiireinen: hän näyttelee Bradley Cooperin kanssa A Star Is Born -elokuvassa ja lähtee lisäksi syksyllä maailmankiertueelle, Ryan Murphy kertoo Variety-lehden haastattelussa.

Uuden American Crime Story -kauden kuvaaminen kestää Murphyn mukaan noin viisi kuukautta ja tulevaa Versace-tarinaa tullaan kuvaamaan ympäri maailmaa, sillä Gianni vietti luksuselämää niin Pariisin, Milanon kuin New Yorkinkin muotipiireissä.

Ryan Murphyn kynästä on American Crime Storyn lisäksi syntynyt myös American Horror Story -sarja (nimi kuulostikin hieman tutulta, eikö?), jonka viidennellä tuotantokaudella Lady Gaga nähtiin yhdessä päärooleista. 

Jäämme innolla odottamaan rikossarjan uutta kautta!

Lähde: Billboard, Variety
Kuvat: MVPhotos