Laulaja Charlie Puth pelkää lentämistä, puree hermostuneena kynsiään ja pitää itsevarmuutta naisen tärkeimpänä piirteenä.

Yhdysvaltalaisella laulaja-lauluntekijä Charlie Puth, 23, on ollut kiireinen vuosi. Ensin hän kirjoitti megahitiksi nousseen See You Again -biisin räppäri Wiz Khalifalle. Pian sen jälkeen Charlien ja Meghan Trainorin Marvin Gaye -kappale nousi listaykköseksi ympärimaailman. Charlien menestystarina alkoi vuonna 2009, kun hän perusti oman Youtube-kanavansa. Ensimmäisen videon lataaminen nettiin vaati kuitenkin rohkeutta.

- Pelkäsin, että ihmiset nauravat minulle. Minua kiusattiin koulussa, joten olin tavallaan tottunut siihen. Minussa on kuitenkin aina ollut tietynlaista ylimielisyyttä: tiedän olevani siisti tyyppi, vaikka muut sanoisivat mitä. Viihdyn omassa maailmassani enkä tarvitse hyväksyntää, Charlie kertoo Cosmolle helsinkiläishotellin aulassa.

Rohkeus kannatti. Kolme vuotta myöhemmin Charlieta pyydettiin esiintymään Ellen Degeneres Show'hun, jonka jälkeen hän solmi levytyssopimuksen Ellenin Eleveneleven-levy-yhtiön kanssa. Vaikka Charlie siirtyi nopeasti suuremmalle levy-yhtiölle, hän kertoo olevansa  Ellenille ikuisesti kiitollinen siitä, että tämä esitteli hänet musiikkialan ihmisille - ja oikeastaan koko maailmalle.

Ulospäin saattaa näyttää siltä, että Charliesta tuli ilmiö yhdessä yössä. Totuus on kuitenkin aivan toinen, sillä laulaja on paiskinut kokoelämänsä töitä päästäkseen siihen, missä on nyt. Musiikki on ollut hänelle intohimo lapsesta saakka, ja Charlie päätyikin opiskelemaan alaa Berklee College of Music musiikkiopistoon New Yorkiin. Charlie on alunperin kotoisin pienestä, 7000 asukkaan kylästä New Jerseystä, siksi julkisuuteen totutteleminen on ollut välillä vaikeaa.

- Minulla on joka päivä vähemmän ja vähemmän yksityisyyttä. Pari päivää sitten, kun paparazzit jahtasivat minua kadulla, mietin, että asiat ovat muuttuneet lopullisesti. Olen pohjimmiltani nörtti ja ahdistun huomiosta helposti. Minua harmittaa, etten enää koskaan voi mennä rauhassa Times Squaren M&M's kauppaan. Oletko käynyt siellä? Se on mieletön, Charlie innostuu.

Julkisuuden lisäksi Charlie puhuu paljon ammatinvalintansa toisesta varjopuolesta, epäaidoista ihmisistä. Kun kysyn, mitä mieltä hän on tämän hetkisestä kotikaupungistaan Los Angelesista, hän kuulostaa aidosti vaivaantuneelta.

- Tykkään Kaliforniasta, mutta haluan muuttaa mahdollisimman kauas Hollywoodista. Losissa on liikaa tyyppejä, joiden narsismilla ei ole rajoja. Ihmiset voisivat puhua itsestään loputtomiin. Arvostan aitoutta enkä ymmärrä fake it 'til you make it -mentaliteettia. Haluan vain tehdä musiikkia, Charlie sanoo.

Sen lisäksi, että Charlie on superlahjakas, hän vaikuttaa aidosti nöyrältä, maanläheiseltä ja hauskalta tyypiltä. Onko hänellä lainkaan huonoja puolia? Kysymys saa Charlien repeämään äänekkääseen nauruun.

-Et usko, kuinka paljon! Olen ihan mielettömän neuroottinen tyyppi. Minun on esimerkiksi todella vaikea luottaa ihmisiin. Kestää ainakin puoli vuotta ennen kuin päästän uuden ihmisen lähelleni. Lisäksi teen hätiköityjä päätöksiä, pelkään kuollakseni lentämistä ja puren kynsiäni hermostuneena. En voisi olla kauempana täydellistä.

Teksti: Maria Lieto
Kuva: Warner Music

Katso myös

Paras vinkkisi naisille, Sarah Jessica Parker?

Uusi Cosmo on täällä!

Benjamin Peltonen Cosmon piinapenkissä

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney