Ruotsin Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoispoika Alexander Erik Hubertus Bertil kastettiin äsken Drottningholmin linnan kirkossa.

Kiltisti kastejuhlasta suoritunut prinssi sai kummeikseen kruunuprinsessa Victorian, Sofian siskon Lina Frejdin, Carl Philipin ystävän Jan-Åke Hanssonin, Carl Philipin serkun Victor Magnusonin sekä Sofian ystävän Cajsa Larssonin. Alexanderilla on isänsä puolelta neljä kuninkaallisista serkkua: kruununprinsessa Victorian lapset Estelle ja Oscar sekä Madeleinen lapset Leonore ja Nicolas.

Kuinka hyvin sinä tunnet Ruotsin hovin? Tarkastele allaolevasta sukupuusta pikkuprinssin kansainvälisiä juuria sekä Pohjoismaiden kuningasperheiden tiivitä suhteita. 

Sukupuun on toteuttanut Expedia Suomi. Jos haluat nähdä sukupuun suurempana, voit tarkastella sitä täältä.

 
 

 

Laulaja, näyttelijä ja juontaja Kalle Lindroth, 27, keksii parhaat ideat mökillä, haluaisi tavata Ed Sheeranin ja itki viimeksi tänään iltapäivällä. Katso videolta, kun Kalle vastaa Cosmon pikakysymyksiin!

 

Lue Kallen haastattelu maaliskuun Cosmon sivuilta 44-45.
 
Video: Mona Kuoppamaa
Kuva: Päivi Ristell
 
 
 
 
 

 

Tämä vastaa käsitystämme unelmatyöstä.

Oletko koskaan haaveillut lähtemisestä reissuun viideksi kuukaudeksi? Niin mekin. Koko ajan. 

Nyt unelma pitkästä matkasta on astetta realistisempi: matkatoimisto Busabout etsii kahta henkilöä – brändilähettilästä ja videotuottajaa – koko kesän kestävälle Euroopan-kiertueelle. Tehtäviin valitut henkilöt saavat viettää huhti- ja syyskuun välisen ajan työnantajansa piikkiin muun muassa Sveitsin Alpeilla, Pariisissa, Ibizalla ja Kreikassa dokumentoiden matkaansa sosiaaliseen mediaan. Lisäksi onnistuneesta sisällöntuotannosta maksetaan erillinen palkkio, jonka suuruutta ei tosin työpaikkailmoituksessa kerrota. 

Kuulostaako hyvältä? Jos matkustelu kiinnostaa, tee kolme minuuttia pitkä video, jolla esittelet itseäsi, omaa lempipaikkaasi ja mahtavia some-taitojasi (tai editointitaitojasi, mikäli havittelet videotuottajan pestiä).

Lisäohjeet löydät täältä!

Kuvat: Gettyimages

Maaliskuun lehti on nyt myynnissä! Sen lisäksi, että lehti on täynnä herkullista kevätmuotia ja -kauneutta, mukana on myös asiaa etäsuhteista ja siitä, miten intohimo muutetaan ammatiksi. Tässä suosikkisitaattimme!

"Tuntemusten käsittely on inhottavaa mutta palkitsevaa, sillä kun asiat kohtaa, niistä pääsee nopeammin yli." -Kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi

"Olen oppinut hyppäämään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Vaikka aluksi pelottaa ja hirvittää, hetken kuluttua huomaakin, että hengissä ollaan ja kaikki on hyvin." -Hanna Riiheläinen, vaatesuunnittelija ja toinen R/H-merkin perustajista

"Ympäröin itseni asioilla ja ihmisillä, jotka tuovat esiin parhaat puoleni ja vältän asioita ja ihmisiä, jotka eivät tee niin." -Näyttelijä Ruby Rose

"Aivomme reagoivat yksinäisyyteen samalla tavalla kuin ne reagoivat fyysiseen kipuun. Yksinäisyys siis todella satuttaa." -Kasvatuspsykologian apulaisprofessori Niina Junttila

"Pitää oppia myös myöntämään, että jotkut jutut, jotka ovat aikaisemmin olleet kivoja, eivät anna enää mitään. Asioista pitää osata luopua." -Bloggaaja ja yrittäjä Hanne Valtari

"Parasta etäsuhteessa on se, että on aikaa reflektoida suhdetta ja sitä, mitä haluaa. Normaalissa arjessa ei ehkä tule niin paljon mietittyä, mihin suhde on menossa." -Etäsuhteessa elänyt Piritta Kaartio

"Ei palkka kerro sitä, oletko iloinen töissä vai et, mutta jollei rahaa tule yhtään, hienoinkin unelma kutistuu rusinaksi. Silloin on hirveät talousvaikeudet ja stressi siitä, saako laskut maksettua ja kaupasta ruokaa." -Bloggaaja ja yrittäjä Satu Rämö

 

 

Lentoliput Lontooseen, kiitos.

Kaunotar ja Hirviö -leffan ensi-ilta lähestyy kovaa vauhtia. Lontoossa Disney-tunnelmaan virittäytyminen on otettu tosissaan: The Kensington -hotelli on muuttanut Town House -ravintolansa muutaman kuukauden ajaksi Tale As Old As Time -nimiseksi teehuoneeksi.

Kupit ja astiat eivät valitettavasti tanssi, mutta sekä menu että kattaus (mukana muun muassa Kippo, Rouva Pannu ja Könni) on rakennettu taidokkaasti Kaunotar ja Hirviö -teeman ympärille.  

35 puntaa maksavat iltapäiväteehetket varattiin hotellin verkkosivuilla nopeasti loppuun, mutta peruutuksia saattaa vielä tulla. Mikäli olet siis matkustamassa Lontooseen, kannattaa tarkkailla varauskalenteria täältä.

"Gratiini, tää soufflé. piirakka on noin flambé..."

17. maaliskuuta ensi-iltansa saavan Kaunotar ja Hirviö -leffan pääosissa nähdään Emma WatsonLuke EvansEwan McGregor, Dan Stevens, Emma Thompson ja Ian McKellen. Elokuva pohjautuu vuoden 1991 Oscar-palkittuun Disney-klassikkoon. 

Kaunotar ja Hirviö -elokuvan on ohjannut Bill Condon (Twilight: Breaking Dawn) ja käsikirjoittanut Evan Spiliotopoulos (Leijonakuningas 2) sekä Stephen Chbobsky (The Perks of Being a Wallflower).

Kuvat: Instagram, The Kensington Hotel