1. TAYLOR SWIFT

Kantrilaulajasta popin prinsessaksi kasvanut Taylor on noussut yhdeksi musiikkialan vaikutusvaltaisimmaksi ihmiseksi. Tähden albumi 1989  oli vuonna 2014 vuoden myydyin. Sinkkujen Shake It Off ja Blank Space videot ovat molemmat ylittäneet miljardin katsojamäärän Youtubessa. Taylor on arvostellut Spotifyn toimintaperiaatteita ja poistanut sieltä kaiken musiikkinsa. Laulajan blogipostaus teknologiajätti Applea ja sen aikomusta jättää maksamatta artisteille ilmaisen koeajan aikana vastaan keräsi niin paljon huomiota, että Applen mediapomo Eddie Cue soitti Taylorille henkilökohtaisesti ja vakuutti korjaavansa asian.

- Matkan varrella tulee aina olemaan ihmisiä, jotka yrittävät vähätellä sinun menestystäsi tai ottaa sinulta kunnian. Mutta jos vain keskityt työhösi, etkä anna niiden ihmisten häiritä sinua, tiedät saavuttaessasi tavoitteesi, että teit sen itse läheistesi avulla. Ja se tulee olemaan maailman paras fiilis, tähti vannotti.

2. KARLIE KLOSS

Vasta 23-vuotias supermalli on valloittanut muotimaailman sydämet muun muassa Victoria’s Secretin enkelinä ja lukuisissa muissa näytöksissä. Chicagosta kotoisin oleva Karlie puhuu lisäksi innokkaasti koodaamisen puolesta. Viime kesänä malli jakoikin yhdessä Flatiron Schoolin kanssa 21 stipendiä tytöille, jotka halusivat oppia koodaamaan. Lisäksi Karlie on tehnyt hyväntekeväisyyttä mm. lahjoittamalla 10 ateriaa jokaista Karlie’s Kookies pakkausta kohtaan.

- On elintärkeää, että nuoret naiset oppivat koodaamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä se varmistaa äänemme kuuluvuuden maailmaamme liittyvissä asioissa, Karlie kertoi kampanjassaan.

3. SHAKIRA

Kolumbialainen tähti on saanut jokaisen meistä heiluttamaan lanteitamme Hips Don’t Lie -biisin tahtiin ainakin jossain vaiheessa elämäämme. Shakiran CV on todella vaikuttava: menestynein kolumbialaislaulaja ikinä, hyväntekijä, yrittäjä, tanssija, ja äiti. Laulajan on tosiaan omistautunut hyväntekijä, sillä Shakira on usean säätiön jäsen, jotka pyrkivätt parantamaan nälänhädän ja antamaan kaikille lapsille mahdollisuuden koulutukseen Etelä-Amerikassa. Vuonna 2011 presidentti Obama julisti Shakiran Etelä-Amerikan tiedotuskomitean puheenjohtajaksi. Laulaja oli myös ensimmäinen henkilö Facebookissa, joka ylitti 100 miljoonaan tykkääjän rajan.

 - Uskon, että jokaisen meistä, julkimo tai ei, on vastuu osallistua muuttamaan maailmaa paremmaksi paikaksi, Shakira on sanonut.

4. BEYONCÉ

Beyoncé on laulaja, joka onnistuu aina yllättämään meidät. Teksasilaisen viimeisin kohu tapahtui noin kuukausi sitten, kun tähti esiintyi Super Bowlin väliajalla uudella kappaleellaan Formation. Esitystä on väitetty amerikkalaisen jalkapallotapahtuman historian kantaaottavammaksi, sillä se puhui Black Lives Matter -liikkeen puolesta. Vuonna 2013 Beyoncé julkaisi viidennen albuminsa ja jokaiselle kappaleelle videon ilman minkäänlaista promoa, mutta levy onnistui silti rikkomaan ennätyksiä. Se tuli mm. iTunesin nopeimmaksi myydyimmäksi albumiksi ikinä. Tähti on myös ensimmäinen, jonka kaikki viisi albumia ovat olleet Billboard listan ykkösenä.

- Todellinen diiva on viehkeä, taitava, vahva, peloton sekä rohkea, ja jolla on nöyryyttä, tähti on todennut.

5. MICHELLE OBAMA

Michelle Obama on keskittynyt käyttämään vaikutusvaltaansa erityisesti lasten hyväksi. Michelle on mukana mm. Let’s Move! ja Reach Higher -kampanjoissa, jotka kannustavat lapsia esimerkiksi liikkumaan ja syömään terveellisesti sekä hakemaa jatko-opiskelupaikkaa. Sen lisäksi Michelle on saanut varmaan tuhannet naiset treenaamaan ojentajalihaksiaan – hänen käsivartensa ovat nimittäin u-p-e-a-t.

- Sinulla ei välttämättä ole aina kaikkein mukavin elämä ja et välttämättä voi ratkaista kaikkia maailman ongelmia hetkessä, mutta älä koskaan aliarvioi vaikutusvaltaasi, sillä historia on osoittanut, että rohkeus on tarttuvaa ja toivo elää aina, Michelle on viisaasti neuvonut.

6. ANGELINA JOLIE-PITT

Näyttelijä Angelina Jolie Pittille hyväntekeväisyys on tärkeää. Lähellä Angelinan sydäntä ovat lapset varsinkin konfliktialueilla. Hän on perustanut Maddox Jolie-Pitt säätion, joka pyrkii parantamaan yhteisön toimivuutta ja suojelemaan ympäristöä. Angelinan ja hänen miehensä Brad Pittin uskotaan olevan lahjoittaneen ainakin seitsemän miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2014 Angelina sai kunnianosoituksen työstään Kuningatar Elizabethilta.

- Mitä sitten, vaikka nolaisin itseni? Muiden ihmisten mielipiteet eivät pelota minua, näyttelijä on väittänyt.

7. LENA DUNHAM

Lena Dunham tunnetaan parhaiten hänen luomastaan ja tähdittämästään rohkeasta ja arastelemattomasta Girls-sarjasta. Lena on myös vannoutunut feministi, ja puhuukin naisten oikeuksista ja tasa-arvon saavuttamisesta usein haastatteluissaan. Lena on kirjoittanut menestyksekkään kirjan, jossa hän avautuu nuoruuden kokemuksistaan, sekä hänet on valittu Time-lehden 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon. Lena on tehnyt selväksi, ettei välitä muiden puheista, liittyivät ne sitten hänen ulkonäköönsä tai sanomiinsa mielipiteisiin. Hyvä, Lena!

- Pelkään aina olevani epäammattimainen, mutta silti jatkan kirjoittamalla sähköpostieni loppuun 'xoxo', tähti on tuskastellut.

8. KIM KARDASHIAN

Viimeisimpänä, muttei vähäisempänä on kaikkien tuntema tosi tv-julkkis Kim Kardashian. Kiistelty tähti on vakuuttanut paikkansa Hollywoodissa ja tabloidilehtien kannessa, mutta kauniin ulkokuoren alla on myös bisnesnero. Kimin elämä on sosiaalisessa mediassa yksi seuratuimmista (62,7 miljoonaa Instagram seuraajaa), hän on vakituinen vieras muotiviikoilla ja mm. Voguen kansikuvatyttö, virtuaalisen pelin sekä oman appin luoja, meikki- ja vaatemalliston omistaja ja on lisäksi kuvannut sarjaansa Keeping Up with the Kardashians jo 11 tuotantokautta. Lisäksi tähti on tehnyt kurveistaan tavaramerkkinsä ja täten kaikkien haluamat, jättäen siten 90-luvun langan laihat vartalot historiaan. Love her or hate her, Kimin hallintokaudella ei näytä olevan loppua.

- Rakastan sitä, kun ihmiset aliarvioivat minut ja yllättyvät sen jälkeen positiivisesti, Kim on sanonut.

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney