Neljäsosaelämän kriisit ovat meille kaikille tuttuja. Et ole enää teini, muttet vielä Vakavasti Otettava Aikuinenkaan (Vakavasti Otettava Aikuinen ei läikyttäisi valkoiselle paidalleen, eihän?). Olet jo käynyt koulusi tai olet opintojesi loppusuoralla, mutta tunnet olevasi vielä kaukana liituraitapukuisesta uratykistä. Ei siis ihme, jos olo on toisinaan keskeneräinen ja eksynyt! Matkanteko on elämässä tärkeämpää kuin määränpää, ja nämä asiat tekevät väliinputoajaiästä oikeastaan aika mahtavan:

Haluat tasapainoisen parisuhteen, jossa saat ansaitsemaasi arvostusta ja sata halausta päivässä.

Tai sitten haluat vain jatkuvan sarjan yhden illan juttuja ilman ylimääräistä hempeilyä, etkä ainoatakaan dramaattista kinastelua suhteen tilasta. Elämää nähneenä tiedät tasan mitä haluat, eikä valintojasi määritä se, mitä pitäisi haluta. Ehkä haaveilet jälkikasvusta jo nyt, tai se tuntuu maailman absurdeimmalta ajatukselta. Onneksi aikaa riittää kaikkeen!

Huonosti käyttäytyvät ihmiset voi jättää omaan arvoonsa.

Saat elämääsi tarpeeksi draamaa Game of Thronesin intensiivisestä seuraamisesta, etkä kaipaa sen lisäksi naurettavia pikkuriitoja tai selkään puukotusta. Osaat arvostaa ystävissäsi luotettavuutta ja lojaaliutta, hauskanpidon lisäksi. Olet siirtynyt elämässäsi vaiheeseen, jossa ei ole enää sijaa turhille ihmisille, ja miten vapauttavalta se tuntuukaan!

Perhesuhteesi on täydellisessä balanssissa – ainakin melkein.

Et enää riuhdo edes ja takaisin rakkauden ja vihan sekaisissa tunteissa vanhempiasi kohtaan. Olet sinut suhteenne kanssa, oli se sitten hyvä tai huono. Okei, sunnuntaipäivällisenne eivät välttämättä muistuta Gilmoren tyttöjen kaltaista harmoniaa, mutta olette tulleet pitkälle nuoruusvuosien ovienpaiskomisesta. Lisäksi tiedät, että voit soittaa heille aina tarvittaessa, ja saada apua.

On ihan OK kertoa mitä haluat sängyssä (ja vaatia kuningattaren kohtelua!)

Totta kai voit jatkaa loppuelämäsi teeskennellen olevasi seitsemännessä taivaassa, vaikka todellisuudessa tuijotat kattoon kauppalistaa suunnitellen. Tai sitten voit avata suusi, ja kertoa hänelle suoraan, mitä sinä haluat lakanoitten välissä. Orgasmien teeskentelyllä ja teatraalisella huutamisella ei saavuta mitään – ainakaan itsellesi.

Jos työpaikkasi patalaiska luuseri voi pyytää palkankorotusta, niin voit sinäkin.

Sen sijaan, että keskityt olemaan ärsyyntynyt ja raivoissasi vetelyksien menestyksestä, rakennat omaa menestystäsi. Olet ylpeä saavutuksistasi, mutta kunnianhimoisena pusket eteenpäin kohti unelmiasi. Pyydät rohkeasti palkankorotusta ja haastavia työtehtäviä, sillä sinusta kyllä on siihen.

Kakku on herkullista, eikä tule tuhoamaan vartaloasi ikiajoiksi, jos toisinaan haukkaat palasen.

Teinivuosien roskaruokaöverit ovat vaihtuneet kuin itsestään tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon, ja kvinoan ja lohen täyttämään ruokaympyrään mahtuvat herkutkin. Kuorrutetta tursuava cupcake tai jättimäinen kulho jäätelöä tulee toisinaan tarpeeseen, ja sallimme sen itsellemme ilman turhaa morkkista. Sitä paitsi aikuisuudessa on parasta se, että karkkia voi syödä vaikka aamupalaksi tai hampiden harjaamisen jälkeen, jos huvittaa!

Vartalosi ei ehkä koskaan tule muistuttamaan Victoria’s Secretin malleja, mutta ihan oikeasti – mitä väliä?

Nuoruusvuosien ulkonäkökompleksit olivat päivittäin mielessämme, ja ulkonäön vertaaminen toisiin arkea. Nyt muhkeat reitemme tai kauniin persoonalliset kasvomme ovat valttikorttimme, jotka kannamme ylpeydellä. Tähän ikään mennessä itsevarmuus on kasvanut runsaasti, ja uskallat erottua omana itsenäsi mieluummin kun sekoittua massaan. Hurraa yksilöllisyys!

Kuva: Imaxtree

Katso myös:

8 virhettä, joita parikymppiset usein tekevät

Opi ajattelemaan positiivisesti

Näin pääset eroon ura-ahdistuksesta

 

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney