Oletko eksynyt keskelle suhdeviidakkoa? Voit selkeyttää ajatuksiasi keskittymällä olennaiseen kysymykseen: mikä hän on pohjimmiltaan miehiään? Ota apuun seuraavat kuusi tyyppiesittelyä. Kun tiedät, millaisen miehen kanssa olet tekemisissä – tai haluaisit olla, sinun on helpompi päättää, kuinka edetä.

1. Mammanpoika

Mistä tunnistat?

Äidin silmäterä vetoaa naisiin, joiden äidinvaistot kaipaavat kohdetta. Mammanpoika on tottunut helppoon elämään ja osaa odottaa palveluksia myös tyttöystävältään. Mammanpoikaa ei välttämättä tunnista heti ensimmäisten, tai useampienkaan, treffien jälkeen. Toiset heistä ovat hyvinkin taitavia salaamaan ehkä itselleenkin hieman nolon ja aran aiheen. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin: toistuvat puhelut äidiltä, perhekeskeiset valokuvat vitriinissä ja tietenkin palava halu esitellä sinut äidille ensi tilasas.

Miten käsitellä?

Totuus on, että mammanpojan kanssa suhteessanne on aina kolme ihmistä. Jos suhde on sinulle tärkeä, panosta ennen kaikkea toimivaan kanssakäymiseen ja laatuaikaan – miehen äidin kanssa.

2. Pelimies

Mistä tunnistat?

Aito pleijeri on yleensä hionut pelitaitojaan jo pikkupojasta asti, ja on myös itse tietoinen viehätysvoimastaan. Vaivihkainen itsensä peilailu ja ylikorostetun viileä olemus kuuluvat asiaan. Usein järkkymätön ego on oikeasti olemattoman itsetunnon suojakuori. Pelimiehet ovat siipeensä saaneita sitoutumiskammoisia, joille naisten kaataminen on itsetuntoa kohottava harrastus. Hän voi yrittää herättää kiinnostuksesi joko välinpitämättömyydellä tai jalat heikoksi vetävällä supliikilla. Kummassakin tapauksessa: pidä pää kylmänä. Tällä pojalla on AINA useammat verkot vesillä.

Miten käsitellä?

Jos tahdot kesyttää pelimiehen, onnea yritykseen. Parhaan kumppanin hänestä saa, kun pelaa itsekin samoilla säännöillä. Pesunkestävä pleijeri ei nimittäin luovu valitsemastaan elämäntyylistä ihan helpolla. Jostain pelimiehistä voi olla iloa hetkeksi, mutta pidempi ja vakavampi suhde? Älä uneksi!

3. Sitoutumiskammoinen

Mistä tunnistat?

Olette täydellisiä toisillenne ,yhtä pientä poikkeusta lukuun ottamatta: viittauskin vakavammasta seurustelusta saa hänen ihokarvansa pystyyn. Syytä järjenvastaiseen toimintaan voi etsiä miehen lapsuudesta. Hänen vanhempansa ovat joko eronneet tai muuten huono suhdemalli on jättänyt lähtemättömän jäljen hänen mieleensä. Mies on vakuuttunut siitä, ettei kehenkään voi luottaa.

Miten käsitellä?

Hyväksy jo alussa, ettet voi muuttaa häntä: jos mies sanoo, ettei halua mitään vakavampaa, usko häntä. Säästyt monelta päänvaivalta, kun sisäistät nyt ja heti, ettei hänestä ole vakiintumiseen.

4. Joo joo –mies

Mistä tunnistat?

Tämä mies tekee mitä tahansa, kunhan sinä ideoit ja päätät ohjelmasta. Häneltä on turha odottaa ehdotuksia, sillä pallo on aina sinun päädyssäsi. Joojoo-kundi on aina saatavilla, joten voit luottaa siihen, ettet joudu edustamaan yksin pariskuntadinnereillä.

Miten käsitellä?

Ikuisesti myötävirtaan uivan miehen kanssa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Tämä tyyppi soveltuu loistavasti vahvatahtoisille naisille, jotka kaipaavat miellyttävää ja ennen kaikkea helppoa seuraa. Joojoo-tyypin kansas ei tarvitse pelätä yhteenottoja, elleivät ne koske hänen saamattomuuttaan. Jos siis kaipaat miehestä muutakin kuin loputtoman miellyttämishaluista sohvan lämmittäjää, mieti, olisitko sittenkin enemmän koiraihmisiä.

5. Haahuilija

Mistä tunnistaa?

Elämänvirrassa ajelehtiva mies ei turhia murehdi. Hänen elämänfilosofiansa on hyvin yksinkertainen: tartu hetkeen. Usein tyyppi tarttuu myös tunnolliseen ja auttamishaluiseen naiseen, hän osaa valloittaa huolettomuudellaan ja poikamaisuudellaan. Tarkempi tutustuminen paljastaa hänen olevan mies joka on kieltäytynyt kasvamaan aikuiseksi. Hänen ajatuksensa täydellisestä parisuhteesta on sellainen, jossa sinä hoidat laskut ja pidät jääkaapin tyhjänä.

Miten käsitellä?

Haahuililijan vanhemmat ovat todennäköisesti paaponeet häntä, eikä poikaparka ole oppinut ottamaan vastuuta itsestään ja elämästään. Tee hänelle palvelus ja siirry sivuun: anna miehen hoitaa ravintolalaskunne, lomasuunnitelmanne, kokkailut ja kotityöt.

 Juttu julkaistu alunperin Cosmopolitanissa kesäkuussa 2011. Teksti: Kirsi-Marja Kauppala.

Lue myös nämä:

6 merkkiä siitä, että mies on hyvä sängyssä

Tee nämä 18 asiaa, jos haluat suhteesi kestävän

Älä sano näitä 3 asiaa poikaystävällesi

 

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney