Kun sitä Oikeaa ei näy missään, alkaa Melkein Se Oikeakin kelvata. Seis! Jos deittailet näiden syiden takia, lopeta heti.

Deittailu. Se ei ole ihanaa. Se on rasittavaa. Liikaa sääntöjä, liikaa pettymyksiä, liikaa vääriä ihmisiä. Eikä Tinder ole tehnyt siitä yhtään helpompaa. Kuka muka voi luvata, että matcheista on mihinkään?

Kaikki tyttökaverisi ovat korviaan myöten rakastuneita, ja lähestyt uhkaavasti itsellesi asettamaasi aikarajaa löytää joku. Etkä voi sietää sukujuhlia, joissa tädit kyselevät, että milloinkas sinä otat poikaystäväsi mukaan juhliin.

Kun asetelma alkaa tosissaan puuduttaa, eikä sitä oikeaa näy missään, alkaa melkein se oikeakin kelvata. Hänhän on ihan kiva. Eikä pahannäköinenkään. Ystäväsi pitävät hänestä, ja teillä on ihan mukavaa yhdessä.

Kuulostaa houkuttelevalta, mutta lopputulos ei varmasti ole sitä, mitä toivoit. Kun deittailet väärää tyyppiä, kaikki päättyy kyyneliin. (Tai ensin tulevat riidat ja pettymykset, sitten kyyneleet.) Sitä paitsi sen kaksinkertaisen kundin kanssa hengaillu estää sinua löytämästä sitä oikeaa.

Kun heikko hetki iskee tiistai-iltana yksin kotona, muistuta itseäsi, että et tarvitse rinnallesi ketä tahansa. Jos deittailet näiden syiden takia, lopeta heti.

1. Sinulla oli suunnitelma

Monet naiset asettavat elämälleen erikoisia deadlineja. Esimerkki: 25-vuotiaana olen kihloissa. 30-vuotiaana minulla on perhe, omakotitalo ja auto. 36-vuotiaana saan huikean ylennyksen.

Ihan kiva, mutta todellisuudessa olet 25-vuotias, sinkku, etkä vieläkään löytänyt unelmiesi miestä. Deadline lähestyy, paniikki iskee. Kuka tahansa kelpaa, kunhan suunnitelma toteutuu. 

Herätys! Mitä väliä, jos elämä ei mennytkään niin kuin joskus suunnittelit? Olet sinkku, koska sinulla on kiireinen ja kiinnostava elämä, johon unelmiesi mies ei toistaiseksi ole mahtunut.

2. Sunnuntait ovat yksinäisiä

Koko muu maailma seurustelee, ja sinä olet yksin. Ystäväsi kihertävät kaikki illat poikaystäviensä kainaloissa. Työkaverisi eivät puhu mistään muusta kuin häistä, ja oma äitikin huomauttelee, että nuorena liitto väännettävänä.

Yksinäisyyden hetkinä on helppo sortua huonoihin päätöksiin, kuten seurusteluun, yksinkertaisesti siitä syystä, että olisi jotain tekemistä sunnuntai-iltana.

Arvosta itseäsi. Suhteen aloittaminen yksinäisyyden karkoittamiseksi tarkoittaa sitä, että ajatus seurustelusta on sinulle rakkaampi kuin kumppanisi. Se ei lämmitä sinua eikä häntä kovin pitkään.

3. Pidät siitä, mitä hän edustaa

Ehkä deittisi on komea ja huippusuosittu dj, jonka klubeille kävelet jonon ohi siemailemaan samppanjaa. Tai kivenkova konsultti, jonka ura on hurjassa nousukiidossa ja kukkaronnyörit niin löysällä, ettet maksa ravintolassa koskaan itse. Voit tuntea olosi erityiseksi, mutta seurusteleminen jonkun kanssa vain siksi, että hän edustaa jotain hienoa, tai voi hankkia sinulle asioita, on melko hatara asetelma.

Monet naiset lankeavat myös turvalliseen. Mieheen, joka ei koskaan pettäisi, tahtoo perustaa perheen ja elää tasapainoista elämää. Hyviä ominaisuuksia - mutta eikö parisuhde vaadi enemmän?

Kysy itseltäsi: jos deittisi ei täyttäisi noita vähimmäisvaatimuksia, olisitko hänestä lainkaan kiinnostunut? Jos vastaus on kieltävä, älä tuhlaa aikaasi.

4. Kaikki muut pitävät hänestä

Äitisi jumaloi häntä. Isäsi mielestä hän on "hyvä tyyppi". Paras ystäväsi sanoo, että olette täydellinen pari. Silloin kun et tiedä, mitä haluat, takerrut turhan helposti muiden mielipiteisiin. Fakta kuitenkin on, ettei kukaan muu seurustele poikaystäväsi kanssa kuin sinä.

Mieti hetki. Ei ole väärin kuunnella lähimmäistensä neuvoja. Väärin sen sijaan on, että annat heidän päättää puolestasi. Tiedät ainoastaan itse, mikä tekee sinusta onnellisen. Jos tuntuu, että teillä ei ole mitään yhteistä, välillänne ei ole kipinää tai et pohjimmiltasi ole kiinnostunut tyypistä, laita touhulle ajoissa piste.

5. Jäit hetken vangiksi

Se auringonlasku, jota katselitte kesällä Italiassa. Se oli yksinkertaisesti täydellinen. Ne bileet, joissa tanssitte yhdessä. Parhaat ikinä. Mutta seuraavalla tapaamisella taika onkin kadonnut. Eikö hän ollutkin aiemmin komeampi ja hauskempi?

Todellisuus ei seuraa päiväuniamme. Ruskettunut reppureissaaja onkin ylimielinen, kertoo huonoja vitsejä ja asuu äitinsä luona. Näin on, vaikka kaikki olikin täydellistä sinä yhtenä romanttisena iltana.

Tartu hetkeen ja nauti niin kauan, kuin se kestää. Mutta muista, ettei ole mitään järkeä yrittää väkisin sovittaa todellisuutta omiin romanttisiin mielikuviinsa. Elämä ei ole elokuvaa - ei nyt, eikä silloin kun tapasitte. Jos ripustaudut kuvitelmiisi, joudut vain pettymään.

Anna palaa, jos deittisi täyttää nämä kriteerit:

- Et voi lakata puhumasta hänestä (vaikka ystäväsi ovat jo kyllästyneet sinuun).

- Teillä on samanlainen huumorintaju.

- Punastut, kun hän hymyilee tai iskee sinulle silmää.

- Et malta odottaa hänen näkemistään.

- Saat perhosia vatsaasi, kun ajattelet häntä.

- Haaveilet yhteisestä tulevaisuudesta.

Katso myös:

Miksi juttunne ei etene? 3 syytä

Näitä valheita kundit kertovat deiteillä

Lukijat tunnustavat: Näin valehtelin deiteillä

Kuva: MVPhotos

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney