Sosiaalinen media on pullollaan kuvia, joista löytyy vastaus ongelmiisi.

Jotkut päivät tuntuvat alusta saakka siltä, ettei niistä tule yhtään mitään. Sosiaalinen media tarjoaa meille yllättävän paljon inspiraationlähteitä, joita selaamalla mieliala kohenee ja hommat tulevat hoidettua!

Ongelma 1:

Treenikamasi ovat viikattuna edessäsi ja tuijottavat sinua syyllistävästi. Makaat sängyssä, etkä jaksaisi millään liikkua. Alkaako ulkona sataakin? Parempi jäädä kotiin, tuumit, vaikka tiedät kyllä, että järkevintä olisi nousta ylös ja lähteä salille. 

Ratkaisu:

Katso seuraavien instagrammaajien tilejä:

@stef_fit

@endorfiinikoukussa (tilillä on erityisesti hyviä videoita)

@reebokcrossfitone

@nikerunning

Tsekkaa myös seuraavat tunnisteet: 

#cosmobootcamp, #adidasheimo ja #adidassuomi.

Jos et vielä ole juossut ulos ovesta lenkkarit jalasta, kokeile perinteisiä hashtagejä:

#running #gym #runningmotivation #trainingmotivation

Ongelma 2:

Miessuhteesi ovat pielessä, ja olet alamaissa. Mikä ihme siinä on, ettei siitä tyypistä kuulu mitään? Etsit vikoja itsestäsi.

Ratkaisu:

Kirjoita Instagramin hakukenttään #quotestoliveby, ja puhelimesi näytölle ilmestyy tuhansia motivoivia lausahduksia. Huolimatta siitä, että osa niistä on todella latteita, voi niistä saada yllättävää voimaa. Vai mitä sanot esimerkiksi tästä: "A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms." Niinpä! Juuri tätä sinä kaipasitkin!

Tsekkaa myös seuraavat tunnisteet:

#quotestagram, #quotesoftheday, #quotesaboutlife, #quotestags 

Eikö auta? Katso Youtubesta Beyoncén Glastonbury-festareilla esittämä Irreplaceable. Videon löydät täältä.

Ongelma 3: 

Sinut on kutsuttu bileisiin, joita et halua jättää väliin mistään hinnasta. Pelkäät kuitenkin, että olet tämän viikon jäljiltä aivan poikki, etkä pääse juhlatunnelmaan.

Ratkaisu:

Hae Pinterestistä kuvia hakusanalla "Studio 54". Legendaarisessa diskossa bailasi 70- ja 80-lukujen vaihteessa jokainen, joka oli jotakin. Kuvat Bianca Jaggerista, Jerry Hallista ja Lauren Huttonista saavat sinut kaivamaan kaikki kimaltavat asiat vaatekaapistasi ja kokeilemaan niitä peilin edessä.

Vieläkö väsyttää? Kirjoita Googlen kuvahakuun "Kate Moss 30th birthday party".

Ongelma 4: 

Olet menossa treffeille, ja sinua jännittää. Mitä, jos et keksi mitään puhuttavaa? 

Ratkaisu: 

Selaa Twitteriä ja lue, mistä ihmiset vaahtoavat juuri nyt. Jos et keksi omia mielipiteitä asioista, on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja, joista valita omansa. Muista kuitenkin mainita deitillesi, ettet ole vastuussa kuningasideasta, vaikkapa tähän tyyliin: "Joku juuri mainitsi jossain, että..."

Voit myös mainita hänelle Paskat Kirppislöydöt -blogista. Sivusto esittelee älyttömiä asioita, joita ihmiset yrittävät myydä. Valitse niistä pari hauskaa esimerkkiä, joita voit esitellä deitillesi puhelimeltasi, jos treffeillä tulee hiljainen hetki. Samalla saat hyvän tekosyyn hivuttautua lähemmäs deittiäsi. Blogin löydät täältä.

Ongelma 5:

Treffit menivät hyvin, ja haluat ottaa yhteyttä mieheen. Varsinaista asiaa sinulla ei kuitenkaan ole. Onko pakko keksiä tikusta asiaa?

Ratkaisu:

Mene Youtubeen, ja katso videoita puhuvista eläimistä. Hyvä on, osa niistä on nähty tuhanteen kertaan, mutta voiko joku todella kyllästyä esimerkiksi huskyyn, joka hokee, että "I love you"? Ei voi. Nämä videot ovat klassikoita, joita voi linkkailla loputtomasti.

I Can Has Cheezburger? on laajentunut kattamaan muutakin kuin eläinhuumoria, jolla se on maineensa luonut. Vaarana tälle sivustolle menemisessä tosin on, ettet pääse sieltä koskaan pois, ainakaan ennen kuin olet nauranut mahasi kipeäksi. Sivustolle pääset tästä.

Voit myös piipahtaa Snoop Doggin Instagram-tilillä. @snoopdogg on ottanut Instagramin haltuunsa todenteolla ja postaa usein kuvia ja lainauksia. Jotkut niistä saattavat olla outoja ja jotkut ovat hauskoja, mutta kaikki ne ovat ajatuksia herättäviä.

Eikö riitä? Käväise käyttäjän @faijagooglaa Twitter-sivulla. Twiitit ovat peräisin tilin ylläpitäjän vanhan isän Google-hakukentästä. Vai ovatko ne keksittyjä? Ja katso, sinulla on miehelle oikea kysymys! Sivulle pääset tästä.

 Kuva: MVphotos

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram