Esittelemme viisi tyypillisintä estettä sinkkujen onnen tiellä – tunnistatko omasi?

Niin ihanaa kuin sinkkuelämä onkin, se alkaa puuduttaa pitkittyessään. Esittelemme viisi tyypillisintä estettä sinkkujen onnen tiellä – tunnistatko omasi?

1. Kukaan ei täytä vaatimuksiasi

Luulet ehkä olevasi ennakkoluuloton miesmarkkinoilla, mutta sopivaa kumppania ei vain löydy. Ole rehellinen itsellesi ja tarkista todellinen vaatimuslistasi. Niin kauan kun et tiedosta epärealistisen korkeita odotuksiasi, petyt varmasti. 

Korkeat vaatimukset ovat usen suojamuuri. Jos haluat selvittää, määrittelevätkö pelkosi vaatimuksesi, anna mahdollisuus itsellesi ja miehelle. Päätä, että tapailet mahdollista ehdokasta vähintään kolme viikkoa. Muista viettää aikaa myös yksin, jotta voit kuulostella tunteitasi ja intuitiotasi. Kolmessa viikossa hänestä voi paljastua piirteitä, jotka peittävät alleen mahdolliset puutteet.

2. Sinkkumiehet ovat kiven alla

Työpaikallasi ei ole ketään kiinnostavaa, baareissa houkutat vain pintaliitäjiä ja ystäväpiirisi sinkkukontaktit olet käynyt läpi ajat sitten. Alat jo vakavasti harkita, että sinun täytyy muuttaa toiseen kaupunkiin tai jopa maahan potentiaalisten sinkkumiesten perässä. Ennen kuin pakkaat laukkusi, tee jotain radikaalimpaa: riko rutiinisi. Jos haluat toisenlaisia tuloksia, sinun on muutettava toimintaasi.

Keskity miehen etsimisen sijaan omaan elämääsi ja unelmiisi. Mieti, mitä haluaisit harrastaa tai minkä taidon tahtoisit oppia. Ilmoittaudu kurssille ja toteuta haaveesi. Uudessa harrastuksessa voit myös tavata miehen, jonka vuoksi et halua jättää väliin yhtään harjoituskertaa.

3. Ihastut aina väärään mieheen

Onko tunteidesi kohde yleensä jollakin tapaa tavoittamattomissa? Epäluotettava renttu, juuri eronnut eksänsä haikailija, onneton ukkomies tai sitoutumiskammoinen pelimies? Tällaisen miehen kanssa voi olla hauskaa ja jännittävää, muttei minkäänlaisia takeita jatkosta.

Sitoutumiskammo on yleinen oireyhtymä. On mahdollista, että vedät tiedostamattasi puoleesi mahdottomia tapauksia, jotta välttyisit oikeasti läheiseltä (eli pelottavalta) suhteelta. Jos taas aidosti toivot vakaata suhdetta, älä turhaan roiku ikuisessa poikamiehessä. Listaa sen sijaan viisi itsellesi tärkeintä asiaa, joista et ole valmis tinkimään suhteessa. Mitä tiedostetummin etsit sitoutumishaluista miestä, sitä varmemmin myös löydät etsimäsi.

4. Kipinät eivät sinkoile välittömästi

Mies on lähes täydellinen. Hänellä on loistava ura, mukava luonne, upea kroppa, mukavia ystäviä, mahtava perhe ja hieno auto. Hän olisi kaikin puolin unelmapuoliso – yhtä pientä poikkeusta lukuunottamatta: välillänne ei ole millään mittarilla mitattavaa jännitettä.

Elämme nopeatempoisessa maailmassa ja kuvittelemme, että myös jännitteen pitäisi syntyä välittömästi. Kipinöiden sinkoilu vaatii usein aikaa, syvempää tutustumista ja tunteiden kehittymistä. Jos haluat mieluummin vakaan suhteen kuin intohimoisen vuoristorata-ajelun, anna ”ihan mukavalta mutta vain kaverilta” tuntuvalle miehelle mahdollisuus. Kun opit tuntemaan hänet paremmin, liekkikin voi leimahtaa. Huonoimmassakin tapauksessa olet vain yhtä uutta ystävää rikkaampi.

5. Olet liian tottunut yksinoloon

Jos olet kokenut kohtuuttoman monet huonot treffit ja liian paljon hyviä hetkiä yksin tai ystäväporukassa, mieleen nousee helposti kysymys: miksi edes haluaisin seurustella? Kyky nauttia omasta seurasta on tietenkin myös toimivan suhteen vaatimus. Jos taas hallitset taidon liiankin hyvin, kynnys sinkkuudesta luopumiseen voi nousta liian korkeaksi. Mitä pidempään jatkat soolomatkailua, sitä vaikeampi sinun on oppia ajamaan tandemilla.

Kuvittele, millainen unelmapoikaystäväsi olisi ja kuinka paljon olisit valmis antamaan hänelle tilaa elämässäsi. Mieti sitten rehellisesti, olisitko onnellisempi yksin vai kaksin. Oikeaa vastausta ei ole, ja joskus sen voi löytää vain kokeilemalla. 

Kuva: MVPhotos

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney