Jos et ole vielä käyttänyt näitä, nyt ainakin teet niin.

1. WE WERE ON A BREAK

Käyttö Frendeissä: Rossin ja Rachelin dramaattinen romanssidraama.

Käyttö nyt: Luonnollisesti Ross teki väärin, mutta hän on myös tarjonnut meille loistavan tavan päästä pois pälkähästä (kunhan olet muistanut sanoa, että olitte tauolla). Lauseen käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain seurustelusuhteisiin. Jäit kiinni Facebookin selailussa töissä? Mutta sinähän olit tauolla!

2. MY DIAMOND SHOES ARE TOO TIGHT

Käyttö Frendeissä: Chandler on ärsyyntynyt Rossin ongelmasta, kun häntä rakastaa kaksi upeaa ja kaunista naista.

Käyttö nyt: Samalla lailla kun käytät #middleclassproblems hashtagia, voit nyt käyttää ’my diamond shoes are oo tight’, kun tajuat puolessa välissä valitusmonologiasi, ettei ongelmasi on itse asiassa aika lailla positiivinen sellainen.

3. UNAGI

Käyttö Frendeissä: Rossin selitys, että ’unagi,’ on täydellinen tietoisuuden tila karatessa.

Käyttö nyt: Niin siis, unagihan on sushia, joten voit käyttää sitä tilatessasi ruokaa. Äläkä unohda tehdä legendaarista käsiliikettä!

4. COULD I BE ANY MORE...

Käyttö Frendeissä: Kaikki mitä Chandeler sanoo, aina ja iankaikkisesti.

Käyttö nyt: Helppo sujauttaa keskusteluun, mutta ihmiset myös huomaavat, mitä olet tekemässä. Käytä sitä siis varoen.

5. HOW YOU DOIN'?

Käyttö Frendeissä: Joeyn iskiessä naisia.

Käyttö nyt: Eläessämme Tinder-aikakautta, voimme olla yksimielisiä siitä, etteivät kulutetut iskureplat ole parhaimpia vaihtoehtoja tehdä vaikutusta. Voit tietenkin testata deittiäsi sanomalla sen. Jos hän ei ymmärrä Frendit-viittaustasi, poistu paikalta, äläkä katso taaksesi.

6. SMELL THE FART ACTING

Käyttö Frendeissä: Joey opettaa ystävilleen näyttelijäntaitojaan.

Käyttö nyt: Aina nähdessäsi näyttelijän TV:ssä, joka vaikuttaa siltä, että on unohtanut repliikkinsä. Ja jos olet näyttelijä, käytä sitä: Kit Harrington on jopa myöntänyt käyttävänsä tätä tekniikkaa.

7. HE'S HER LOBSTER

Käyttö Frendeissä: Phoebe puhuessaan Rossin ja Rachelin suhteesta.

Käyttö nyt: Jokaisessa porukassa on yksi tämmöinen pari: he eroavat ja sopivat, vaikka heidän pitäisi olla vaan yhdessä. Toivo ei kuitenkaan ole menetetty, sillä hummerit pariutuvat iäksi. Lopulta itse parikin tajuaa sen…toivottavasti.

8. OH. MY. GAWWWWWWWWWWWWWWWWD.

Käyttö Frendeissä: Janice. Jatkuvasti.

Käyttö nyt: Ihan milloin tahansa, kun jotain shokeeraavaa tapahtuu. Muista lisätä hekottava nauru perään.

9. PIVOT

Käyttö Frendeissä: Kun Ross yrittää epätoivoisesti saada sohvan kannettua ylös portaita

Käyttö nyt: Tämä on luultavasti kaikkein ikonisin – ja lainatuin – kohtaus. Muuttaminen on tunnetusti tylsää ja stressaavaa, mutta saat siitä hauskempaa kaikkien huutaessa ’PIVOT’ tasaisin väliajoin.

10. THEY DON’T KNOW WE KNOW THEY KNOW WE KNOW

Käyttö Frendeissä: Phoebe ja Rachel juonivat Monicaa ja Chandleria vastaan.

Käyttö nyt: Jokaisella ystäväporukalla on salaisuutensa, joten jossain vaiheessa ’they don’t know we know’ kyllä tapahtuu. Sen sijaan, jos pääsette joskus ’they don’t know we know they know we know’ tasolle, kaikki elämäntavoitteet ovat silloin saavutettu.

11. I WISH I COULD, BUT I DON’T WANT TO

Käyttö Frendeissä: Phoebe kieltäytyy Rossin tarjouksesta koota huonekaluja.

Käyttö nyt: Joka kerta, kun haluat kieltäytyä ei-niin-kohteliaasti jostakin. Pomosi käskee sinua luomaan myyntiraportit päivän päätteeksi? ’I wish I could, but I don’t want to.’ Tuletko vaimokseni? ‘I wish I could, but…’ Okei, ehkä ei kuitenkaan tuolloin.

12. YOU CAN’T SAY THAT, YOU DON’T KNOW

Käyttö Frendeissä: Monican come back Rossin ja Rachelin ällötykselle Chandlerin pissatessa Monican jalalle meduusan polton takia.

Käyttö nyt: Silloin, kun sinusta tuntuu, että sinua kohtaan hyökätään epäreilusti. Muista painottaa ’don’t know’ kohtaa, sillä siinä piilee lauseen tehokkuus. Käytä lausetta viisaasti, sillä se voi oikeasti pelastaa sinut tukalista tilanteista (kuten esimerkiksi, jos jonkun oikeasti täytyi pissata päällesi).

13. JOEY DOESN’T SHARE FOOD

Käyttö Frendeissä: Joey käskee raivoissaan pitämään näppinsä erossa ruuastaan.

Käyttö nyt: Ei ole mitään ärsyttävämpää, kun kaveri, joka tilaa lounaaksi salaatin, mutta päätyykin napostelemaan ranskalaisiasi. Sama koskee esimerkiksi kämppiksiä, jotka ’lainaavat’ maitoasi tai vievät palan pizzaasi. Huuda tämä lause, ja heidän ei pitäisi enää häiritä sinua.

14. MMM, NOODLE SOUP

Käyttö Frendeissä: Joey yrittää saada osan mainoksesta.

Käyttö nyt: Joka kerta, kun syöt keittoa. Vaikka siinä ei edes olisi nuudeleita.

15. THE FRIEND ZONE

Käyttö Frendeissä: Joey puhuu Rossin ja Rachelin suhteesta.

Käyttö nyt: Sitä on vaikea usko, mutta termi ’friend zone’ on tullut lempparisarjastamme. Me kaikki tiedämme, mikä tuo pahamaineinen zone on. Jos olet kuitenkin itse kyseisellä alueella, lohduttaudu sillä, että Ross ja Rachelkin päätyivät lopulta yhteen. You know, when she got out of the plane.

Näillä Halloween-vinkeillä järjestät loistavat bileet myös pienemmällä budjetilla

Järjestä leffailta

Lainaa kirjastosta läjä Stephen Kingin kauhuklassikoita tai katso putkeen kaikki Sahat pilkkopimeässä huoneessa. Kevennä tunnelmaa koputtamalla ystävääsi olkapäälle kesken kutkuttavimman kohtauksen.

Kaiverra lyhty

Halloween ei ole mitään ilman irvistävän lyhdyn koverrusta. Kokeile tänä vuonna kurpitsan sijasta appelsiinia, josta saat kivan minilyhdyn tarjoilupöytään.

Pidä nyyttärit

Sen sijaan, että tekisit kaiken itse, pyydä jokaista juhlijaa tuomaan tarjolle joku hyytävä herkku. Kokeilkaa nakeista, mantelilastuista ja ketsupista valmistettuja verisiä sormia, vesimelonin puolikkaasta taiteiltuja aivoja ja kyytipojaksi punaisia shotteja tarjoiltuna apteekista saatavista lääkeruiskuista.

Pelaa jännäripelejä

Lataa puhelimeesi ihokarvoja nostattava Slenderman tai selvitä, kuka ystävistäsi on murhaaja Cluedo-lautapelissä.

Järjestä muotinäytös

Halloweenissa parasta on pukeutuminen. Sen sijaan, että maksaisitte itsenne kipeäksi naamiaiskaupan elokuvahahmoasuista, pyydä ystäviäsi pukeutumaan heidän kotoaan löytyviin vaatteisiin. Revi vanha yöpaita riekaleiseksi ja tuhri se glukoosisiirapista sekä punaisesta karamelliväristä tehdyllä tekoverellä. Sotke smoky eyes -meikkisi vedellä ja kruunaa kokonaisuus takkuun tupeeratulla tukalla. Juhlissa kaikki esittelevät oman hahmonsa ja kertovat sen mielikuvituksellisen elämäntarinan. Jokainen tarina palkitaan raikuvilla suosionosoituksilla.

Jahtaa mörköjä

Mene ystäviesi kanssa pimeään metsään, puistoon tai puutarhaan. Asettautukaa jonoon ja laittakaa kädet edessä olevan olkapäille. Jonon ensimmäinen lähtee kävelemään ja muut seuraavat häntä. Jonon viimeisenä oleva menee piiloon ensimmäisenä. Vähitellen kaikki muutkin tippuvat jonosta pois, kunnes jäljellä on enää jonon ensimmäinen, jonka tehtävä on etsiä muut ennen kuin he löytävät (ja pelästyttävät) hänet.

Joraa kauhumusiikin tahtiin

Youtube ja Spotify ovat pullollaan erilaisia halloween-teemaisia musiikkilistoja. Pakollisia biisejä halloweenina ovat ainakin Marilyn Mansonin This is Halloween, Michael Jacksonin Thriller sekä Halloween-leffasarjan tunnusmusiikki.

Ratko arvoituksia

Googlaa netistä jännittäviä arvoituksia ja pyydä ystäviäsi selvittämään pähkinä kysymällä sinulta kysymyksiä, joihin voit vastata vain joko kyllä tai ei. Aloita tästä: Matti tulee kotiin ja löytää Maijan makaamasta kuolleena vesilätäköstä. Ikkuna on auki ja maassa on lasinsiruja. Mitä on tapahtunut?

Pilaile ystäviesi kustannuksella

Karkki ja kepponen. Leikkaa pahvilaatikon sivuille käden mentävä reikä. Laita laatikon sisälle kulho jossa on keitettyä spagettia, kirsikkatomaatteja, puuroa tai öljystä, riisinmuroista, vehnäjauhoista ja vedestä tehtyä limaa. Piilota kulhoon paperikarkki ja pyydä ystävääsi tunnustelemalla etsimään karkki. Saat varmasti nauraa kippurassa hänen rektiolleen.

Tuunaa Bean Boozled -peli

Numeroi kuusi kertakäyttömukia ja sekoita mukeihin mielikuvituksellisia shotteja jääkaapista löytyvistä aineksista. Sekoita yhteen mukiin maitoa ja sinappia tai banaania ja aurajuustoa ja toiseen jäätelöä ja mansikoita tai siirappia ja keksinmurusia. Peliin osallistuvat heittävät noppaa ja lusikoivat sen osoittaman hirveän tai hirveän hyvän annoksen kitusiinsa.

Kuva: MVPhotos
 

 

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney