1. Ne, mitä kutsuttiin ennen nimellä ”etkot” ovat nykyään varsinaiset juhlat. Iltaa ei enää jaeta etkoihin, juhliin ja jatkoihin. Saatat juoda kotona muutaman drinkit ja olla tyytyväinen sen sijaan, että ajattelisit sen olevan alku eeppisimmälle illalle ikinä. (Olet oppinut, ettei se koskaan johda eeppisimpään iltaan ikinä.)

2. Saat hiprakan semikivasta viinistä. Et enää toiseksi halvimmasta vodkasta sekoitettuna mango-appelsiini-et-edes-tiedä-miksi-ostit-sen-mehuun, joka on lojunut viikkoja jääkaapissasi.

3. Saat shoteista vain pahan olon. Jätät ne siis suosiolla väliin.

4. Jos ”Shots! Shots! Shots!” -kappale alkaa soimaan, otat laukkusi kainaloon ja painelet suoraan ovesta ulos. Huonoja kokemuksia tästä laulusta. Huonoja.

5Rankimmat juhlat, joissa käyt ovat häät. Ja niitähän on nykyään paljon.

6. Kun heräät, osaat laskea tarkkaan edellisenä iltana juomiesi drinkkien määrän. Et enää ole ulkona ja juo niin kauan kunnes menet sekaisin laskuissa kaikkien niiden tequilojen, mojitojen ja sambuca-shottien (MIKSI?!?) määrässä, mitä olet ehtinyt juoda.

7. Voit lähteä ulos lenkkareissa ja farkkusortseissa. Kun näet tyttöjen tulevan baariin sisään stiletoissaan ja vartalonmyötäisissä mekoissaan, ajattelet, että onneksi olet ohittanut sen vaiheen, kun sinun oli ahtauduttava epämukavasti puristaviin party-asuihin.

8. Yökerhot satuttavat sydäntäsi. Olisitpa kotona kirjan kanssa...

9. Jos kaupungin suosituin baari on liian täynnä ja meluisa, vaihdat toiseen paikkaan. Haluat kuulla omat ajatuksesi, liikuttaa käsiäsi ja käydä keskustelua ystäviesi kanssa.

10. Tiedät, että on typerää jonottaa paikkoihin. Juomat maistuvat samalta oli jono ulos asti tai ei.

11Lempijuomasi on se, mikä ei tee sinusta väsynyttä. MUTTA ei myöskään energiajuoma, koska olet lukenut siitä huolestuttavia tutkimuksia.

12Ilmaisen juoman bileet tuovat mieleesi isot, pitkät jonot, joissa et halua seistä. Maksat mieluummin juomista, kuin taistelet suuren ihmisjoukon kanssa ilmaisista.

13Kotiin päästyäsi todella peset kasvosi, harjaat hampaasi ja laitat yöpaidan päälle ennen kuin painut pehkuihin.

 

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com 

Kuvat: GettyImage, Giphy

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram