The O.C.:n viimeinen jakso esitettiin televisiossa jo 10 vuotta sitten, mutta emme ole vieläkään saaneet sarjasta tarpeeksemme. Tosifani painaa mieleensä myös nämä kiinnostavat faktat.

1. Sarjassa on viittauksia näyttelijöiden muihin töihin.
Seth Cohen sanoo eräässä kohtauksessa repliikin ''En aio lukea tuota. Se on niinkuin The Ring -elokuva. En halua kuolla.'' Oikeassa elämässä Adam Brody näytteli myös The Ring -leffassa.

2. Cohenien uima-altaassa ei oikeasti voinut edes uida.
Altaassa oli vettä vain hyvin vähän, joten näyttelijät ovat kaikissa uimakohtauksissa polvillaan.

3. Benjamin McKenzie ei ollut alkuperäinen valinta Ryanin rooliin.
Voisimmeko oikeasti kuvitella Ryan Atwoodin rooliin jonkun toisen?! Näin oli lähellä tapahtua, sillä tehtävään oli jo valittu Garrett Hedlund. Näyttelijä joutui lopulta jättäytymään pois aikatauluongelmien takia.

4. Myös Marissaa olisi voinut esittää joku toinen.
Lopullinen valinta tehtiin Olivia Wilden ja Mischa Bartonin välillä. Olivian kuvailtiin olevan liian vahva nainen esittämään epätasapainoista Marissaa, joten Mischa nappasi roolin.

5. Cohenien perheen sukunimi oli alkuperäisessä käsikirjoituksessa jotain aivan muuta.
Sukunimen oli aikoinaan tarkoitus olla Needleman. Seth Needleman? Oikeasti?

6. Mies joka purjehtii ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa kaukaisuuteen, ei todellakaan ole itse Adam Brody.
Näyttelijä pelkää kuollakseen veneitä, joten kohtauksessa käytettiin oikeasti 40 -vuotiasta stunttimiestä, jolla oli päässään musta peruukki.

7. Ryan ja Seth halaavat toisiaan vain kahdesti koko sarjan aikana.
Halaukset nähdään sarjan ensimmäisessä ja viimeisessä jaksossa. Aww!

8. Sarjaa ei ole oikeasti kuvattu Newport Beachilla.
Vaikka sarjan tapahtumat sijoittuvat kyseiseen kohteeseen, kohtaukset on kuvattu oikeasti Manhattanilla ja monilla eri rannoilla. Newport Beachilla kuvaaminen olisi ollut aivan liian kallista.

9. Tuottajat inhosivat sarjan ikonista alkutunnaria.
Phantom Planetin
California -biisi on varmasti syöpynyt mieliimme ikuisiksi ajoiksi. Kappale oli kuitenkin ollut jo aikaisemmin Jenkeissä suuri hitti, eivätkä tuottajat olisi halunneet sarjan tunnariksi liian tunnettua biisiä. Kun ensimmäinen jakso lopulta esiteltiin kanavalle, ei kukaan enää halunnut vaihtaa biisiä toiseen.

10. Summer Robertsin oli tarkoitus olla sarjassa vain vieraileva hahmo.
Rachen Bilsoniin viitataan alkuteksteissä vakituisena hahmona vasta 14. jaksossa.

11. Kolmannen kauden lopussa tapahtuvaa, erään keskeisen hahmon kuolemaa ei yrityksistä huolimatta onnistuttu pitämään salassa.
Mischa Barton paljasti hahmon nimen vain tuntia ennen jakson ensiesitystä Yhdysvalloissa.

12. Rachel Bilson ja Adam Brody seurustelivat tosielämässä koko sen ajan, kun sarjaa kuvattiin.
Tämä suhde oli #CoupleGoals.

Pääkuva: MVPhotos
Lähteet: Teen.com, Huffingtonpost

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram