Kaipaako kotisi piristystä? Kokosimme yhteen kauneimmat kylppärituotteet. 

Tuoksukynttilä, 68 e, Net-A-Porter

Käsivoide, 24,60 e, Artilleriet.se

Valkaiseva hammastahna, 22 e, Net-A-Porter

Essien kynsilakka, sävy Sunday Funday, 14,40 e

Artis-meikkisiveltimet, 85 e /3 kpl, Net-A-Porter

H&M Concious -kasvonaamio, 6,90 e

The Body Shopin syväkosteuttama balsami, 25 e

 

Balmuir African Dawn -huonetuoksu, 44 e

Käsisaippua, 4,23 e, Asos.com

 

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Blush EdT -tuoksu, 75 ml

 

Käsipyyhe, 29,92, Ellos.fi

 

Ystävä on tukena sydänsuruissa, seurana onnistumisen hetkissä ja parina tanssilattialla. Mutta tiesitkö, että ystävä voi olla paras aseesi myös työnhaussa?

Usein ajatellaan, että naiset ovat työelämässä toistensa pahimpia vihollisia ja viheliäisimpiä kilpailijoita. Yhtä aikaa voimme kuitenkin olla myös toistemme parhaita avustajia ja tsemppareita. Jos olemme sitä yksityiselämässä, miksemme olisi sitä työelämässäkin?

Eräs ystäväni on (kenties tietämättään) pääsyy siihen, että olen edennyt urallani menestyksekkäästi. Kun aloittelin toimittajana, hän kannusti minua tsemppipuheluilla, puhui minusta kollegoilleen ja jakoi laatimiani kirjoituksia ahkerasti somessa. Hän antoi vinkkejä parempia työhakemuksia varten ja otti minut mukaan tilaisuuksiin, joissa hän esitteli minua tärkeille alan osaajille. Ja yhä edelleen, aina kiinnostavan työpaikan tullessa vastaan hän linkkaa sen minulle – vaikka se olisi sopiva myös hänelle. Ihmettelin kerran ääneen, miten hän jaksaa olla niin kannustava.

– Olet hyvä ja uskon sinuun, hän sanoi.

– Ja olet ystäväni.

Niinpä. Kun liikemies palkkaa epäpätevän veljenpoikansa työhön, johon olisi pätevämpiäkin hakijoita, kyse on nepotismista. Mutta kun nainen suosittelee taitavaa kaveriaan töihin, se on pelkästään fiksua. Monellakin tasolla.

Ystäväverkosto hyödyksi

Ystävä toimii työnhaussa kuin mikä tahansa muukin verkosto. Hän ei välttämättä voi taata sinulle töitä, mutta voi opastaa oikealle väylälle tai mahdollisesti avata sellaisia ovia, joiden olemassaolosta et muuten edes tietäisi.

– Ystäväni työskenteli organisaatiossa, johon hain töihin. Hän kertoi esimiehelleen, että olen hyvä tyyppi. Uskon, että se auttoi esimiestä muodostamaan kokonaiskuvaan minusta, Hanna, 30, kertoo.

Ystävän suositus on viesti paitsi yrityksen suuntaan siitä, että tässä on hyvä työntekijä, myös työnhakijan suuntaan siitä, että lähipiiri arvostaa hänen taitojaan.

– Ystävän suositus vahvisti uskoa myös omaan osaamiseeni. Työpaikoille muodostuu liian helposti kilpailuhenkinen ilmapiiri, jossa toisen onnistuminen lasketaan omaksi häviöksi.

Jos työpaikalla ajatellaan, että yhden menestys on toiselta pois, auttamishalu katoaa herkästi. Jos taas uskotaan tiimityöskentelyyn ja yhteisen tavoitteen saavuttamiseen, työkaveri on vastustajan sijaan joukkuetoveri.

– Tiesin, että Hanna pärjäisi työssä ja uskon, että suositukseni auttoi häntä pääsemään haastatteluun. Haastattelussa Hanna oli omillaan, mutta hän hoiti sen juuri niin hyvin kuin odotinkin, Hannan ystävä Tiina, 35, kertoo.

Ja kuinkas sitten kävikään? Hanna sai työn.

Hyvä kiertämään

Kannustava, myönteinen työilmapiiri luo miellyttävämpiä työpaikkoja ja työntekijöitä. Tsemppi kantaa hedelmää ja vahvistaa kuvaa myös tsempparista hyvänä tyyppinä. Ja vaikkei kaverin auttamisesta olisi itselle välitöntä hyötyä, se auttaa takuulla myöhemmin. Niin kävi myös Hannaa auttaneelle Tiinalle. Hyvä lähti kiertämään.

– Ei olisi tullut edes mieleeni hakea uutta työpaikkaa, ellei kaverini olisi sanonut kertoneensa minusta esimiehelleen, Tiina kertoo.

Hän uskoo päässeensä hakemusjonon kärkeen tai ainakin yrityksen ovesta sisään ystävänsä ansiosta. Pitkän prosessin ja useiden haastatteluiden jälkeen paikka aukesi. Omasta aloitteestaan Tiinaa suositellut ystävä uskoo auttaneensa työn saamisessa, mutta vain hiukan:

– En ota pätkääkään krediittiä siitä, että Tiina sai työpaikan. On tietysti helpompi päästä haastatteluun, kun tuntee ihmisiä talosta, mutta jokainen palkataan aina omien ansioidensa perusteella, kertoo Tiinan kaveri Iiris, 28.

Ystävä toimii siis kuin suosittelija. Kuka muka osaisi suositella ihmistä paremmin kuin hyvä kaveri? Ja onhan tutun ihmisen kanssa mukavampi myös tehdä töitä tulevaisuudessa.

– Suosittelen mielelläni hyviä, ammattitaitoisia ihmisiä, jotka ovat lisäksi huippuja persoonia. Kyse on toisten auttamisesta ja kannustamisesta ja tietenkin siitä, että saadaan työpaikalle osaavia ihmisiä, Iiris sanoo.

Yrittäjäystävät

Jokaisella ei aina ole tuttavaa unelmatyöpaikassa tai edes käsitystä siitä, mikä oma unelma-ammatti voisi olla. Jos työelämä tuntuu opiskellessa kaukaiselta, käännä katse tulevaisuuteen. Vierustoveri luennolla voi tulevaisuudessa olla paitsi työkaveri, myös työnantaja – tai vaikkapa yhtiökumppani.

– Juttelimme yhtenä päivänä Facebookissa erään kaverini kanssa, ja hän kertoi aikovansa perustaa yrityksen, kertoo Maria, 32.

– Ihastelin kaverille, miten hienot suunnitelmat hänellä oli. Samalla mainitsin, että haluaisin itsekin perustaa yrityksen. Nyt meillä on yhteinen yritys.

Ystävästä voi tulla työkaveri, vaikka ala ei olisi yhteinen. Viivi, 33, on osa pientä perheyritystä, jolle on luontevaa hyödyntää lähipiirin osaamista. Yrittäjän asemassa voi valita, kenen kanssa töitä tekee.

– Yrityksellemme on itsestään selvää tarjota töitä ystäville. Tutut ammattilaiset ovat tehneet meille freelancerina esimerkiksi mallintöitä, graafista suunnittelua, valokuvausta, myyntiä ja markkinointia, koodausta ja viestintää.

Viivi uskoo, että ystävän työllistämisestä hyötyvät molemmat osapuolet: tuttu ihminen on luotettava, eikä hänen kanssaan tule turhia väärinkäsityksiä, koska asioista on helpompi puhua suoraan. On myös mukavaa, että molemmat voivat auttaa toisiaan urallaan.

– En kuitenkaan koskaan palkkaa ketään pelkästään vain siksi, että hän on kaverini. Kaikki, kenen kanssa olen tehnyt töitä, ovat hyviä työssään. Olen onnekas, kun tunnen niin paljon lahjakkaita ihmisiä, Viivi kertoo.

Työn saaminen riippuu paljolti taidoista, mutta suurelta osin myös siitä, että on hyvä tyyppi. Eräs opiskelukaverini kyllästyi viime keväänä työttömyyteensä ja ilmoitti halukkuudestaan töihin pitkällä, sydämellisellä Facebook-statuksella, jossa hän kertoi osaamisestaan ja kokemuksestaan persoonallisesti. Hän sai lukuisia vinkkejä, muutamia tarjouksia ja valtavan määrän tsemppiä tutuilta ja tuntemattomilta. Ja lopulta ihan oikean työpaikankin.

Kuva: MVPhotos

Rakastamamme Carpool Karaoke saa oman shownsa, mutta valitettavasti sympaattinen James Corden ei ole enää kuskin paikalla.

Mitä yhteistä on räppäävällä Adelella, twerkkaavalla Madonnalla ja Jennifer Lopezin kännykästä Leonardo DiCapriolle lähetetyllä tekstiviesteillä? Kaikki nämä asiat ovat tapahtuneet talk show-isäntä James Cordenin auton kyydissä.

The Late Late Show with James Corden -ohjelman huippusuosittu Carpool Karaoke -osio saa oman ohjelmansa. Nykyisellään alle vartin ohjelmaosiosta leivotaan puolen tunnin show, jota alkaa esittämään Apple Music -palvelu. Uuden pituuden lisäksi yksi toinenkin asia on muuttunut: James Corden ei enää aja autoa. Uusissa Carpool Karaoke -jaksoissa on julkkisvieraan lisäksi myös vaihtuva julkkiskuski.

- Olemme hyvin innoissamme autoilupareista, joita olemme laittaneet yhteen, James kertoi Variety-lehden haastattelussa. Hän paljasti myös, että Alicia Keys ja John Legend sekä Ariana Grande ja koomikko Seth MacFarlane ovat tulevia pareja, joiden autolaulantaa voimme odottaa tulevaisuudessa.

James vakuuttaa, että ohjelman idea ei tule kärsimään, mutta me emme Cosmossa ole ihan yhtä varmoja. Kovaa ja korkealta hoilottava James kun on koko jutun viihdyttävin osa. 

Lähde: Vogue.com, Variety
Kuva: MVPhotos

 

Tähti duetoi Disney-kappaleen uuden version John Legendin kanssa.

Kuka muu on innoissaan maaliskuussa ensi-iltaan tulevasta Kaunotar ja Hirviö -leffasta? Tuoreimpien uutisten mukaan monen Disney-fanin rakastaman Beauty and the Beast -tunnuskappaleen esittävät Ariana Grande ja John Legend. Kaksikko hyppää valtaviin saappaisiin, sillä legendaarisen biisin alkuperäisversion esittivät Celine Dion ja Peabo Bryson vuonna 1991. Alkuperäisen animaatioelokuvan tunnuskappale toikin Celinelle ja Peabolille Grammy-pystin. Ei siis paineita, Ariana ja John...

Bill Condonin ohjaama Kaunotar ja Hirviö saa ensi-iltansa 17.3. Pääosia elokuvassa näyttelevät Emma Watson ja Dan Stevens.

Kuva: MVPhotos

Näyttelijä Emma Stone on Oscar-voittajasuosikki, jonka mielestä punaisella matolla käveleminen on pelottavaa. Emma tähdittää tänään ensi-iltansa saavaa La La Land -elokuvaa. 

Emma Stone, 28, on ponnistanut Hollywoodin huipulle pienten televisioroolien kautta. Hän teki läpimurtonsa lukiokomediassa Easy A, joka oli hänen ensimmäinen pääroolinsa. Vahvat suoritukset seurasivat toisiaan, kunnes Emma sai Oscar-ehdokkuuden Birdman-elokuvasta vuonna 2014.

Niin komedioissa kuin draamoissa vakuuttava näyttelijä on säilyttänyt autenttisuutensa unelmien, mutta myös niiden murskaajana tunnetussa kaupungissa. Emma pitää itseään hyvin onnekkaana.

– Olen saanut näytellä itsenäisiä, vahvoja ja älykkäitä naisia, jotka pitävät puoliaan. Se on ollut yksi parhaista lahjoista, jonka olen saanut näyttelijänä, Emma kertoo.

Emmalla on kolme tavaramerkkiä, jotka pääsevät oikeuksiinsa kameran edessä. Aistikkaat vihreät silmät ja käheä ääni tuovat hänen roolihahmoihinsa tunnetta ja eloa. Tarttuvaa on myös Emman pulppuileva energia. Vaikka näyttelijä on kuulunut Hollywoodin tähtinäyttelijöihin jo muutaman vuoden, hän ei ole vielä tottunut punaisella matolla edustamiseen.

– Punaisella matolla käveleminen on pelottavaa ja kummallista. Otan yleensä yhden drinkin ennen tilaisuuksia rauhoittaakseni hermoni.

Ryanin kanssa ei nolota

Emman tuki ja turva oli pitkään näyttelijä Andrew Garfield, 33, eikä pari peitellyt onneaan kameroiden edessä. He tapasivat The Amazing Spider-Man -leffan kuvauksissa ja ehtivät seurustella neljän vuoden ajan. Pari erosi syksyllä 2015, mutta Emma on kertonut rakastavansa Andrew’ta edelleen. Mies oli hänen ensimmäinen vakava rakkautensa, joskaan ei ensirakkaus.

– Spider-Man -elokuvissa näyttelemäni Gwen oli hyvin tarkka kuvaus minusta 17-vuotiaana, jolloin koin ensirakkauden. Se oli kiusallista ja epämukavaa, sillä olin vasta hakemassa jalansijaa rakkauden maailmassa, Emma muistelee.

– Mitään ei voi verrata ensirakkauteen, sillä se on ainutlaatuinen kokemus. Sen jälkeen tietää, miltä jätetyksi tuleminen tai toisen jättäminen tuntuu. Siitä huolimatta uuteen rakkauteen heittäytyminen on aina upeaa ja jännittävää.

Uutta parisuhdetta kaipaava romantikko pääsee kokemaan rakastumisen huuman seuraavaksi valkokankaalla. Damien Chazellen käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on fantasiamusikaalin ja realistisen rakkaustarinan yhdistelmä. Emma esittää näyttelijän urasta haaveilevaa Miaa, joka rakastuu Ryan Goslingin roolihahmoon, omasta jazzklubista unelmoivaan pianistiin.

– Tarina on hyvin romanttinen. Jotenkin nämä kaksi ihmistä löytävät toisensa ollessaan pohjalla. He ovat sielunkumppaneita, jotka inspiroivat toisiaan jahtaamaan unelmiaan.

Ryan oli Emmalle ennestään tuttu, sillä he ovat näytelleet yhdessä rikosfilmissä Gangsterisota ja romanttisessa Hölmö hullu rakkaus -elokuvassa.

– Olemme olleet ystäviä vuosien ajan, joten oli helpotus harjoitella hänen kanssaan. Pystyimme menemään mukavuusalueemme ulkopuolelle ilman nolostumisen pelkoa.

Parempi huominen

Arizonassa varttunut Emma esiintyi lapsena lukuisissa näytelmissä, kunnes muutti äitinsä kanssa Hollywoodiin 16-vuotiaana. Hänellä oli sama unelma kuin roolihahmollaan Mialla.

– Kävin monissa pettymyksiin päättyneissä koe-esiintymisissä, kun tulin Hollywoodiin. En voinut ymmärtää hylkäysten syitä. Siitä huolimatta jaksoin uskoa parempaan huomiseen, joka onneksi tulikin.

Emma voitti syyskuussa parhaan naisnäyttelijän palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla, ja häntä pidetään vahvana Oscar-voittajasuosikkina.

– En silti halua ajatella, että tämä olisi parasta aikaa urallani. Toivon, että löydän aina uusia haasteita, sillä kun on päässyt huipulle, sieltä voi tulla vain alas. 

Kuva: MVPhotos