Älä tee näitä, jos haluat unelmiesi työpaikan.

1. Älä mene työhaastatteluun valmistautumatta.

Huolellinen valmistautuminen on työnhaun tärkein osa. Mieti vastauksiasi huolella ja tutustu yritykseen. Harjoittele aina haastattelutilannetta etukäteen kaverin tai vaikka poikaystävän kanssa

2. Älä ole liian vaatimaton.

Jo haastatteluun pääseminen on hieno juttu ja kertoo siitä, että sinusta ollaan todella kiinnostuneita. Haastattelussa on tärkeää tuoda esille saavutuksiaan ja parhaita puoliaan. Älä vahingossakaan ole turhan vaatimaton.

3. Älä kuitenkaan puhu liikaa.

Vastaa haastattelukysymyksiin johdonmukaisesti ja tiivistetysti. Moni jatkaa hermostuksissaan puhumista liian pitkään. Haastattelija pyytää kyllä tarvittaessa tarkennuksia vastauksiisi. 

4. Älä unohda kehonkieltä.

Naputatko hermostuneena lattiaa jalallasi? Alatko jännittävässä tilanteessa leikitellä hiuksillasi? Pahimmassa tapauksessa ärsyttävät eleet vievät haastattelijan huomion pois vastaustesi sisällöstä.

5. Älä sano, että sinulla ei ole mitään kysyttävää.

Kun sinulta kysytään ”Onko vielä jotain, mitä haluaisit tietää yrityksestämme”, ÄLÄ KOSKAAN sano ei. Mieti etukäteen muutamia kysymysvaihtoehtoja. Tämä osoittaa, että olet tosissasi kiinnostunut paikasta.

6. Älä väitä, että sinulla ei ole heikkouksia.

Sinulta todennäköisesti kysytään haastattelussa heikkoja puoliasi. Mieti tarkkaan, mitä aiot vastata.Kun kerrot heikkoutesi haastattelussa, muista myös sanoa, millä tavalla olet ajatellut asiassa kehittyä.

7. Älä välttele katsekontaktia

Kehonkieli on todella tärkeä osa ensivaikutelman luomisessa. Kättele itsevarmasti, puhu rauhallisesti ja katso syvälle silmiin. Älä anna katseesi harhailla tai tuijota lattiaa.

8. Älä pidä puhelintasi esillä. 

Sammuta puhelimesi ennen työhaastattelua. Älä pidä sitä esillä haastattelussa.

9. Älä ole liian tuttavallinen.

Rekrytoijat ovat usein sosiaalisesti lahjakkaita ja äärimmäisen taitavia keskustelijoita. On tietysti plussaa, jos haastattelijasi on mukava, mutta älä koskaan heittäydy liian kaverilliseksi. 

10. Älä kysy palkasta. 

On yllättävää, kuinka monet mokaavat tämän. Älä koskaan ota palkkaa puheeksi ennen kuin sinulle on tehty työpaikasta tarjous.

Lähde: Cosmopolitan.com

Kuva: MVPhotos

Eikö sinulla ole haaveammattia tai osoittautuiko unelmaduunisi pettymykseksi? Kokeile näitä.

Listaa tavoitteesi

Selkeytä itsellesi, mikä sinua motivoi ja mitä unelmatyöltäsi haluat. Kirjoita tavoitteesi ylös esimerkiksi kaverin kanssa, joka voi auttaa sinua myös pohtimaan, missä olet hyvä. Selvitä tavoitteidesi pohjalta, mikä unelmatyöpaikkasi voisi olla. Jos haluat matkustaa työksesi, tutki kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja niiden rekrytointisivuja.

Jututa ammattilaisia

Kysele työtä jo tekeviltä, millaista työ on ja miten he ovat sinne päätyneet. Selvitä, riittääkö koulutuksesi. Jos käyt työhaastattelussa etkä saa paikkaa, kysy rohkeasti syytä.

Testaa työtä

Selvitä, voitko tutustua työhön tekemällä palkattoman harjoittelun tai vapaaehtoistyötä. Jos työ tuntuu oikealta vielä testijakson jälkeenkin, tee kaikkesi pyrkiäksesi alalle.

Verkostoidu

Kerro kaikille tutuillesi, millaista työtä etsit. On paljon piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoitella missään, joten hae rohkeasti. Hyödynnä myös somesaitteja: osallistu keskusteluihin Twitterissä, aloita blogi ja päivitä Linkedin-sivusi.

Usko itseesi

Luota omiin mahdollisuuksiisi ja taitoihisi. Intohimo ja luja tahto kantavat pitkälle, ja itsevarmuuteen toimii vanha sääntö: fake it ’til you make it.

Lue lisää unelma-ammatin löytämisestä marraskuun lehden sivuilta 24-26.

Lista on koottu Työterveyslaitoksen erikoistutkija Auli Airilan neuvojen perusteella.

Kuva: MVPhotos

Marraskuun lehdessä on käsitellään muun muassa kamalia eroja, unelma-ammatin löytämistä ja juhlakauden ykkösasusteita.

"On tärkeää luottaa itseensä, vain niin voi elää omannäköistään elämää. Kukaan muu ei voi tulla sanomaan minulle, millaisia päätöksiä minun on tehtävä." -vloggaaja Veronica Verho

"Jokaisella on joskus sydänsuruja ja vaikeita aikoja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa purkaa tunteitaan. Olen onnekas, että minulla on musiikki, johon turvautua." -laulaja Gwen Stefani

"Uskon, että kaikki on mahdollista ja opeteltavissa. Ihmisten pitäisi toteuttaa enemmän omia unelmiaan, vaikka vain pieni pala kerrallaan." yritys- ja mentaalivalmentaja Melina Niemi

"Milloin unohdimme läsnäolon? Milloin viimeksi lounastit katsomatta puhelintasi tai matkustit bussissa selaamatta sitä? Itse en muista." -bloggaaja Natalie Vilen

"Ajattelen, että poikaystävän ja tyttöystävän pitää olla ensin parhaita kavereita, vasta sitten voi sanoa rakastavansa toista. Siihen saattaa mennä paljonkin aikaa." -Räppäri ja vloggaaja Arttu Lindeman

"Kun minua nuorena petettiin parisuhteessa, koin ison kolauksen. Tajusin, etten pystykään hallitsemaan kaikkea elämässäni." -laulaja-lauluntekijä Mikko Harju

"Nainen on minulle ikuinen mysteeri, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa. Rakastan naisia yli kaiken." -laulaja-lauluntekijä Leo Stillman

 

Jos meidän pitäisi listasta unelmahääpaikkojamme, Disney World voisi hyvinkin löytyä luettelomme kärjestä. Disney teki haaveemme mahdolliseksi viime keväänä lanseeraamalla Disney’s Fairy Tale Wedding -konspetin, joka mahdollistaa hääjuhlat Floridan Disney Worldin Magic Kingdom -alueella sijaitsevassa Tuhkimon linnassa. 

Nyt koko juttu on viety uudelle tasolle, sillä jatkossa paikan voi varata itselleen myös auringonlaskun jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei paikalla ole muita ja hääpaikalle voi saapua hevoskärryllä kynttilänvalossa. Mukaan mahtuu 300 vierasta.

Ja sitten paluu todellisuuteen... After Hour -pakettien lähtöhinta on 180 000 dollaria. :( 

Kuvat: Disney

#nailittoendit

Monet julkkismiehet ovat viime aikoina esitelleet Instagramissa kirkkailla väreillä lakattuja kynsiään. Mitä ihmettä? Kyseessä on australialaisen Polished Man -kampanjan tukeminen, jonka tavoitteena on kerätä rahaa seksuaalista väkivaltaa kokeneiden lasten avuksi. 

Zac Efron on yksi Polished man -kampanjan puolesta kyntensä lakannut mies. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Zac esitteli oranssiksi lakattua etusormeaan ja haastoi mukaan kuuluisia ystäviään. Mies kertoi vastaanottaneensa haasteen aussinäyttelijä Chris Hemsworthilta, joka niin ikään poseeraa Instagram-kuvassaan yksi kynsi lakattuna. 

Mutta mistä kampanja on saanut alkunsa ja miksi vain yksi kynsi kuuluu lakata? Polished Manin takaa löytyvän YGAP-organisaation toimitusjohtaja Elliot Costello järkyttyi kuullessaan, että joka viides lapsi ympäri maailmaa joutuu seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi ennen 18 ikävuotta. Siksi yksi sormi viidestä lakataan lokakuun ajan kestävässä kampanjassa. Polished Man -kampanja on kerännyt jo yli puoli miljoonaa euroa lasten auttammiseksi.  Nyt haaste on heitetty muun muassa Tom Hiddlestonille ja Mark Ruffalolle.


 

Alkupeärinen juttu: Refinery29
Kuvat: MVPhotos, Instagram