Muotimaailman pinnan alla on kuohunut jo pitkään, mutta viimeistään Voguen toimittajien kommentit saivat aikaan ilmiriidan useiden muotibloggaajien ja -journalistien välille.

- Olkaa kilttejä ja lopettakaa… Te aiheutatte muodin kuoleman, kirjoitti Vogue.comin luova johtaja Sally Singer, kun kansainväliset huippubloggaajat vaihtoivat Milanon muotiviikoilla maksusta asujaan katutyylikuvaajia varten.  

- On säälittävää nähdä, kuinka bloggaajat päivystävät näytöspaikkojen edustalla lainatuissa vaatteissaan ja toivotat tulevansa kuvatuksi, kirjoitti Voguen toinen toimittaja, Sarah Mower

Bloggaajat ovat vastanneet Voguelle samalla mitalla.

Bryanboy-blogin Bryan Yambao kuvaili somessa toimittajien käyttäytymistä koulukiusaamiseksi ja Stylebubble–blogin Susie Bubble kirjoitti tviiteissään juuri tällaisten asenteiden olevan syy sille, miksi muoti on pysynyt niin pitkään elitistisenä.

- Kysymys on samoista ongelmista, joita kohtasin aloittaessani bloggaamisen kahdeksan vuotta sitten. Muotimaailma on kehittymätön norsunluutorni, eikä alalle haluta päästää uusia tulokkaita, Susie tviittasi. 

Ilkeät kommentit liittyvät laajempaan, muotimaailman muutosta käsittelevään ilmiöön. Vielä vähän aikaa sitten esimerkiksi muotinäytökset olivat erittäin eksklusiivisia, toimittajille ja sisäänostajille tarkoitettuja tilaisuuksia. Nykyään näytökset ovat kaikkien nähtävillä reaaliajassa sosiaalisten median kanavien kautta, eikä vanha toimintamall puoli vuotta etukäteen esiteltävistä mallistoista palvele enää ketään. Viime aikoina monet isot brändit ovatkin vastanneet muutokseen see now, buy now -taktiikalla, jolloin tuotteet ovat kuluttajien ostettavissa saman tien.

Toisaalta keskustelussa palataan aiheeseen, jonka toivoimme unohtuneen jo vuonna 2008: siihen, kumpi on parempi, journalisti vai bloggaaja. 

-  Toimittajien ja bloggaajien välille ei tarvita kilpailua. Molemmilla on mediassa merkittävät ja toisiaan täydentävät roolit, tiivistää Reward Style –konsulttiyrityksen perustaja Amber Venz Box.

Herätys, Vogue! Me ainakin toivomme, ettei tällaista keskustelua tarvitsisi käydä enää vuonna 2016. 

Voguessa itsekin työskellyt muotivaikuttaja Caroline Vreeland on kanssamme samoilla linjoilla siitä, että muotimaailmaa ei paranneta ainakaan muiden menestystä pilkkaamalla.

- Mielestäni on häpeällistä, että Voguen kaltainen julkaisu nöyryyttää nuoria naisia, jotka ovat uskaltaneet kulkea omaa polkuaan.

- Tämä ei ole se ääni, jolla isoisoäitini olisi halunnut Voguen puhuvan, hän jatkoi viitaten lehden ex-päätoimittajaan Diana Vreelandiin

Kuva: Imaxtree

Jes, tätä on odotettu.

Oletko jo kuullut, että ruotsalaisketju & Other Stories rantautuu Suomeen, tarkemmin Helsingin Galleria Esplanadiin? Merkki tunnetaan H&M:n coolina pikkusiskona, jonka skandinaavisen tyylikkäistä liikkeistä kannattaa metsästää etenkin laadukkaita neuleita, kenkiä, koruja, laukkuja ja kosmetiikkaa. Vihdoin tiedossa on myös myymälän tarkka aukeamisajankohta: Suomen ensimmäinen & Other Stories -liike avataan perjantaina 3.2. klo 12.00 osoitteeseen Aleksanterinkatu 42. Mahtavaa!

Merkin nettikaupasta on voinut tilata tuotteita Suomeen, mutta ainakin meillä on ollut tapana hamstrata ostoksia Tuhkolman liikkeestä. Ihanaa, että saamme vihdoin oman myymälän!

Mohair-neule, 79 e.

Kimallenilkkurit, 125 e.

Kukkamekko, 79 e.

Tekoturkislaukku, 35 e.

Sormus, 19 e.

Tuoksukynttilä, 19 e.

Kuvat: & Other Stories

Paperipussivyötärö on tänä keväänä suunnittelijoiden suosikki.

Korkeavyötäröiset, vyöllä kiristettävät paperbag-housut ovat saaneet nimensä – yllätys yllätys – rutistuneen paperipussin muodosta. Mallista tuli suosittu 1980-luvulla, ja se on siitä lähtien ollut toistuva hitti etenkin kevään mallistoissa. Tänä vuonna Ann Demeulemeesterin näytöksessä nähtiin paperipussivyötäröisiä, seilorihenkisiä liehulahkeita yhdistettyinä veistoksellisiin toppeihin. Stella McCartney taas valitsi rentojen housujen kaveriksi napakoita jakkuja ja ylisuuria trenssejä.

Vaikka paperbag-vyötärö liitetään tavallisesti housuihin ja sortseihin, keväällä vyötärömalli piristää myös hameita. Esimerkiksi Dries Van Notenin kevätmalliston midimittaisen kynähameen juju piili nimenomaan paperipussivyötärössä. Housumalli korostaa vartalon kapeinta kohtaa ja luo hoikentavan vaikutelman, siksi paperbagin nimeen vannovat muiden muassa laulaja Rihanna ja malli-juontaja Chrissy Teigen. Jälkimmäinen bongattiin paperbag-housuissa, kun hän odotti esikoistaan.

Porkkanamalliset ja paperipussivyötäröiset housut. 54,95 e, Kiomi/Zalando.

Leveälahkeiset paperbag-housut, 165 e, Comptoir des Cotonniers

Tiikeripöksyt 330 e, Ganni/Net-a-Porter

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Taistele talvea vastaan Kendallin tyyliin.

Kendall Jennerin luottostailisti Monica Rose pitää huolen siitä, että huippumalli näyttää tyrmäävältä myös näytöslavojen ulkopuolella. Kendall ei ole stailistin ainoa nimekäs asiakas, sillä Monica valitsee säännöllisesti myös muun muassa Gigi HadidinChrissy Teigenin ja Cindy Crawfordin vaatteet. 

Kendall bongattiin viikonloppuna New Yorkin viileässä säässä Louis Vuittonin nahkahousuissa ja nilkkureissa, kanadalaisen luksusmerkki Ports 1961:n miesten mallistoon kuuluvassa kultatoppatakissa ja Chanelin vintagesilkkihuivissa. Tyylin viimeistelevät Kendallin suosikkimerkki Krewen lasit. New Orleansista kotoisin oleva Stirling Barrett perusti huipputyylikkäitä aurinkolaseja valmistavan merkkinsä vuonna 2013, ja julkkikset Beyoncésta Alessandra Ambrosioon ovat faneja. 

Kopioi tyyli

Edullisempi versio löytyy esimerkiksi Urban Outfittersistä 110 euron hintaan.

Topshopin t-paidassa on röyhelöhihat. 16 e. 

Framen Le Skinny Stretch -nahkahousut, 993,35 e, Net-A-Porter.

 

Guccin silkkihuivi, 225 e, Net-A-Porter.

Nahkaiset nauhanilkkurit, 79,95 e, Mango.

Krewen aurinkolasit, noin 260 e.

Lähde: WhoWhatWear
Kuvat: Getty Images, Valmistajat

Kevään it-laukku on pieni, pelkistetty ja helppo kantaa.

Poimimme parhaat trendilaukut kevään näytöksistä ja metsästimme niistä budjettiversiot, joiden takia ei tarvitse ryöstää pankkia. Valitse suosikkisi ja hanki omalle kukkarollesi sopiva yksilö!

Crossbody 61 e, Nasty Gal. Nasty Galin pastellilaukku on saanut inspiraationsa Chloélta (oikealla).

Dolce & Gabbanan (vasemmalla) laukussa on kantokahva ja tuplaväritys. Oranssi-ruskea laukku 39,95 e, Zara. 

Konjakinvärinen pikkulaukku 29 e, Topshop. Diorin (oikealla) laukussa on vintage-fiilistä.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat