Muotimaailman pinnan alla on kuohunut jo pitkään, mutta viimeistään Voguen toimittajien kommentit saivat aikaan ilmiriidan useiden muotibloggaajien ja -journalistien välille.

- Olkaa kilttejä ja lopettakaa… Te aiheutatte muodin kuoleman, kirjoitti Vogue.comin luova johtaja Sally Singer, kun kansainväliset huippubloggaajat vaihtoivat Milanon muotiviikoilla maksusta asujaan katutyylikuvaajia varten.  

- On säälittävää nähdä, kuinka bloggaajat päivystävät näytöspaikkojen edustalla lainatuissa vaatteissaan ja toivotat tulevansa kuvatuksi, kirjoitti Voguen toinen toimittaja, Sarah Mower

Bloggaajat ovat vastanneet Voguelle samalla mitalla.

Bryanboy-blogin Bryan Yambao kuvaili somessa toimittajien käyttäytymistä koulukiusaamiseksi ja Stylebubble–blogin Susie Bubble kirjoitti tviiteissään juuri tällaisten asenteiden olevan syy sille, miksi muoti on pysynyt niin pitkään elitistisenä.

- Kysymys on samoista ongelmista, joita kohtasin aloittaessani bloggaamisen kahdeksan vuotta sitten. Muotimaailma on kehittymätön norsunluutorni, eikä alalle haluta päästää uusia tulokkaita, Susie tviittasi. 

Ilkeät kommentit liittyvät laajempaan, muotimaailman muutosta käsittelevään ilmiöön. Vielä vähän aikaa sitten esimerkiksi muotinäytökset olivat erittäin eksklusiivisia, toimittajille ja sisäänostajille tarkoitettuja tilaisuuksia. Nykyään näytökset ovat kaikkien nähtävillä reaaliajassa sosiaalisten median kanavien kautta, eikä vanha toimintamall puoli vuotta etukäteen esiteltävistä mallistoista palvele enää ketään. Viime aikoina monet isot brändit ovatkin vastanneet muutokseen see now, buy now -taktiikalla, jolloin tuotteet ovat kuluttajien ostettavissa saman tien.

Toisaalta keskustelussa palataan aiheeseen, jonka toivoimme unohtuneen jo vuonna 2008: siihen, kumpi on parempi, journalisti vai bloggaaja. 

-  Toimittajien ja bloggaajien välille ei tarvita kilpailua. Molemmilla on mediassa merkittävät ja toisiaan täydentävät roolit, tiivistää Reward Style –konsulttiyrityksen perustaja Amber Venz Box.

Herätys, Vogue! Me ainakin toivomme, ettei tällaista keskustelua tarvitsisi käydä enää vuonna 2016. 

Voguessa itsekin työskellyt muotivaikuttaja Caroline Vreeland on kanssamme samoilla linjoilla siitä, että muotimaailmaa ei paranneta ainakaan muiden menestystä pilkkaamalla.

- Mielestäni on häpeällistä, että Voguen kaltainen julkaisu nöyryyttää nuoria naisia, jotka ovat uskaltaneet kulkea omaa polkuaan.

- Tämä ei ole se ääni, jolla isoisoäitini olisi halunnut Voguen puhuvan, hän jatkoi viitaten lehden ex-päätoimittajaan Diana Vreelandiin

Kuva: Imaxtree

Victoria Beckham suunnitteli plus-koon vaatemalliston amerikkalaiselle Target-tavarataloketjulle.

Taas hyviä uutisia muotimaailmasta! Muotisuunnittelija Victoria Beckham, 44, on lanseerannut uuden plus-koon vaatemalliston yhdysvaltalaiselle Target-tavarataloketjulle.

Target tekee usein yhteistyötä tunnettujen muotisuunnittelijoiden ja -brändien kanssa. Kuinka moni muistaa vielä viime vuonna lanseeratun Marimekko for Target -malliston, johon kuului muun muassa sisustustuotteita, uima-asuja ja asusteita?

Beckham on ilmoittanut, että klassisen tyylikkäitä Victoria Beckham for Target -malliston vaatteita on valmistettu kokoon 52 asti. Suunnittelijan nimikkovaatemalliston vaatteita on saatavilla ainoastaan kokoon 42 asti, joten tämä on todellakin hieno uutinen!

Malliston vaatteet ovat myös melko kohtuuhintaisia, sillä kalleinkin vaate maksaa vain 70 dollaria.

Muotimaailmasta on viime aikoina vihdoin alkanut kantautua korviimme hyviä uutisia. Viime viikoilla kerroimme, että Target käytti uimapukumallistonsa esittelyssä kokonaan muokaamattomia kuvia ja palkkasi kataloginsa malliksi eri kokoisia naisia. Näkyviin jätettiin niin selluliitit kuin raskausarvetkin, ihan kuten suurimmalla osasta naisista. Myös Nike kertoi vähän aikaa sitten alkaneensa valmistaa treenivaatteita myös plus-kokoisille naisille. Äskettäin lanseertatun sporttimalliston koot yltävät kokoon 3XL saakka. 

– Haluan suunnitella vaatteita naisille ikään, kokoon tai budjettiin katsomatta. Haluan voimaannuttaa naisia ja tyttöjä ja saada heidät tuntemaan olonsa mielettömiksi. Olen erittäin ylpeä siitä, että mallistossa on nyt myös plus-kokoja, Victoria kertoi Refinery29:lle. 

Targetin vaatteita voi tilata kansainvälisestä verkkokaupasta. joka toimittaa myös Suomeen,.  

Katso malliston kaikki kuvat Targetin sivuilta!

Kuvat: MVPhotos / Target
Teksti: Lidia Pirilä

 

Katso myös:

Nämä malleina työskentelevät bestikset haluavat, että lopetat itsesi vertaamisen muihin – toinen kokoa 38, toinen 46

Malli ja stylisti Maryam Razavi: "Vaaleanpunainen on kevään isoin trendi"

Insta-tähti postasi kuvan vatsamakkaroistaan – sai mielettömästi tykkäyksiä

 

Uskallatko kokeilla?

Muoti on aina ammentanut inspiraatiota menneistä ajoista ja nostalgiasta. Katsaus tämän hetken ajankohtaisimpiin trendeihin vahvistaa väitteen: Viktorian aikaiset korsetit puetaan nyt modernisti t-paitojen päälle ja toinen olkapäistä jätetään näkyviin 1980-luvun tyyliin.

Välillä suunnittelijat keksivät kuitenkin kaivaa esiin ne kaikista kamalimmat vaatekappaleet, hyvinä esimerkkeinä olkatoppaukset sekä vähitellen horroksesta heräilevä – iik! – housuhame.

Housuhametta on universaalisti pidetty virheenä, jonka ei olisi yksinkertaisesti pitänyt koskaan tapahtua. Iso-Britannian Cosmopolitan on jopa sisällyttänyt sen "15 vaatetta, joissa et koskaan halua näyttäytyä" -listalleen. Housuhameeksi luetaan siis housut, joiden päälle on ommeltu tai puettu hame. Ja ei, housuhameeksi ei lasketa leveälahkeisia culotteseja, jotka joskus saattavat muistuttaa hametta.

Housuhametrendi oli vahvimmillaan 1980-luvun loppupuolella ja 2000-luvun alussa, kiitos tyttöbändien, kuten B*witchedin ja Girls Aloudin.

Pikainen gallup housuhameiden comebackista ystävien kanssa aiheutti lähinnä pelon värittämiä naurunpurskahduksia sekä kauhutarinoita ala-asteen vaatevalinnoista. Muutama kuitenkin lämpeni Gigi Hadidin farkkuviritelmälle, jonka malli oli valinnut päälleen viime syksynä Milanon muotiviikoilla.

Gigi Hadid

Onko housuhame voinut aikuistua, ihan kuten mekin olemme? Chanelin Couture-näytöksessä nähtiin mekkoja, jotka oltiin puettu samasta kankaasta valmistettujen kapealahkeisten housujen päälle. Myös Célinen Phoebe Philo oli innostunut housuhameesta. Hän esimerkiksi yhdisti epäsymmetrisen nahkahameen väljähköihin housuihin. Julkkiksista Emma Stone luotti Bafta-palkintogaalassa Chanelin housuhameeseen. Myös Emma Watson on bongattu tänä vuonna useasti mekko-housut-yhdistelmään pukeutuneena.

Emma Stone

Mutta miksi Karl Lagerfeld ja Phoebe Philo ovat kiinnostuneet housuhameesta juuri nyt? Man Repellerin Amelia Diamond totesi 2000-luvun muotia käsitelleessä artikkelissaan, että onneksi suunnittelijat sentään tietävät, mitä tekevät, ja osaavat uusiokäyttää trendejä hauskasti tai tyylikkäästi. 

Aika on tainnut kullata Chanelin kuin Célinen luovien johtajien muistot, eikä ajatus housuhameesta enää aiheuta kylmiä väreitä. Sen sijaan vuosituhannen alun kirkkaus ja toiveikkuus ovat asioita, jotka inspiroivat nykyhetken epävarmuuden keskellä. Sitä paitsi pelottomuus, niin pukeutumisessa kuin elämässä ylipäätään, on ihailtavaa.

Kohtaa siis alakoulusi tyylikummitus uljaasti ja anna housuhameelle mahdollisuus. Se voi olla parhaimmillaan vapauttavaa – tai ainakin pirun nostalgista.

Céline


Chanel

Kuvat: MVPhotos, Imaxtree

 

 

Suomen Huippumalli haussa -ohjelman juontaja Maryam Razavi kertoo, mitkä ovat tämän kevään tärkeimmät trendit.

Maryam Razavi on Suomen Huippumalli haussa -ohjelman juontaja ja yksi kolmesta tuomarista. Lisäksi hänet tunnetaan mallina ja stylistina. 

Mitkä ovat tyylikkään Maryamin suosikkikevättrendit? Jaetulle ykkössijalle pääsevät verkkosukkahousut ja kaikki vaaleanpunainen.

- Vaaleanpunainen on voimavärini, joten olen trendistä erittäin iloinen, hän hehkuttaa. 

Lisäksi Maryam paljastaa, mitä (yllättävää) asiaa hän ei koskaan pukisi päälleen. Katso videolta myös Maryamin vinkit myös säästöbudjetin trendipukeutumiseen!

Suomen Huippumalli haussa Livillä keskiviikkoisin klo 21.

 
 

 

 

Kolme tyyliä, joiden avulla kevät näyttää entistä paremmalta.

Kevät on täällä ja ulkona paistaa aurinko – on siis täydellinen aika kaivaa farkkutakki esiin. Inspiroidu Gigi Hadidin trendikkäistä denimasuista ja kopioi ideat omaan tyyliisi helposti.

Farkku + farkku

Tuplafarkku on ajankohtainen yhdistelmä, joka toimii varsinkin, kun leikittelet vaatteiden muodoilla ja leikkauksilla. Kokeile yhdistää ylisuuri farkkutakki kapealahkeisiin housuihin ja vartalonmyötäiseen paitaan. Gigi paljastaa ihoa kunnolla, mutta hillitymmänkin ihokaistaleen paljastaminen toimii hauskana yksityiskohtana.

Farkkutakki 68 e, Topshop. Farkut 49,99 e, H&M. Vyö 19,90 e, Mango. Kengät 64,95 e, Nelly. Aurinkolasit 7,99 e, H&M.

Pitkä takki + farkut

Pitkä villakangastakki on ajaton klassikko, joka toimii loistavasti farkkujen kanssa. Yhdistä maata viistävä takki ballerinoihin tai pistokkaisiin ja viimeistele tyyli cooleilla pilottilaseilla. Huoletonta, mutta ah-niin-tyylikästä!

Takki 175 e, & Other Stories. Laukku 22,95 e, Zara. Aurinkolasit 7,99 e, H&M. Paita 12,99 e, Bik Bok. Farkut 55 e, Topshop. Ballerinat 12,99 e, H&M.

Farkkutakki + nahkahousut

Tässä asussa on rock'n'roll -asenne kohdallaan. Printtipaita, nahkahousut ja väljä farkkutakki on katu-uskottava yhdistelmä, joka toimii aina. Luo asuun mielenkiintoinen yksityiskohta kietaisemalla farkkutakki kiinni näyttävällä vyöllä.

Printtipaita 15,95 e, Zara. Aurinkolasit 24,99 e, H&M. Vyö 22 e, ASOS. Farkkutakki 45,99 e, Pull&Bear. Tekonahkalegginssit 19,99 e, H&M. Kengät 60 e, River Island. 

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Katso myös:

Kevään armeijatrendi inspiroituu kasarmin huoltojoukkojen varusteista – 10 parasta löytöä

Pukeudu tänä keväänä kokovalkoiseen – kopioi julkkisten asuideat

Sara Forsberg: "Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen"