Victoria's Secret -alusvaatemerkin suosio perustuu korostetun seksikkäisiin pitsihepeniin ja näytöksiin, joissa push up -liivit ja pienempääkin pienemmät alushousut esitellään uskomattoman hoikkien, pitkien ja parhaimmilleen pyntättyjen mallien päällä. Victoria's Secretin alusvaatteet ovat kieltämättä toinen toistaan söpömpiä ja kauniimpia, mutta käytännöllisyys ja mukavuus jäävät niissä usein ulkonäön jalkoihin.

Victoria's Secret on luomustensa ansiosta maailman suurin alusvaatebrändi, mutta nyt sen myynti takkuaa. Brändin markkinaosuus oli vielä viime vuonna Yhdysvalloissa 60 prosenttia ja tuotto huimat 7,6 miljardia dollaria, mutta tämän vuoden alusvaatemyynti ei ole toivotulla tasolla. Myös Victoria's Secretin legendaarista muotinäytöstä katsoi 32 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin vuonna 2014, ja emoyhtiö L Brandsin osakkeen arvo on tippunut 29 prosenttia vuoden alusta.

Wall Street Journal arvioi, että yrityksen ongelmat johtuvat täysin samasta syystä kuin sen aiempi suosiokin: alusvaatteet ovat yliseksikkäitä. Ennen ne vetosivat yleisöön, mutta nyt överiä seksikkyyttä halutaan jopa välttää.

Tämän hetken nuoriin naisiin ei nimittäin vetoa enää pelkkä pinta ja ulkonäkö. Mukavuus, luonnollisuus ja urheilullisuus näkyvät muodissa ja muillakin elämän alueilla. Stereotyyppisen seksikkäät alusvaatteet saatetaan myös kokea oman arvomaailman vastaisina.

Myöskään Victoria's Secretille ominainen mainonta ei auta asiaa. Mainoksiin ja niissä esiintyviin malleihin on vaikea samaistua aikana, jolloin muut merkit ovat alkaneet käyttää alusvaatemainoksissaan perinteisten mallien sijaan keskivertoja naisvartaloita. Victoria's Secretin on vaikea muuttaa mainontansa suuntaa kaikkien niiden vuosien jälkeen, kun se on kertonut yleisölle, että yhteen puristetut ja reippaasti topatut rinnat ovat avain seksikkyyteen.

Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, miltä Victoria's Secretin tulevaisuus näyttää. VS on jo nyt vastannut muuttuvan maailman tarpeisiin tuomalla mallistoonsa toppaamattomia liivejä ja urheilullisempia malleja. Yritys ilmoitti aiemmin tänä vuonna luopuvansa uima-asu-, bikini-, asuste-, kenkä- ja vaatemallistoistaan, joten se yrittää ilmeisesti panostaa kunnolla alusvaate- ja sporttipuolen kehittämiseen.

Eikä maailman menestyneimmällä alusvaateyrityksellä vieläkään huonosti mene, enää se ei vain voi ratsastaa pelkällä perinteisellä seksillä.

Lue myös:

Huonoja uutisia Victoria's Secret -faneille: vaatteiden, kenkien ja asusteiden myynti lopetetaan

6 erikoista faktaa Victoria's Secret -näytöksestä

Näin syövät Victoria's Secret -mallit

Kuvat MVPhotos

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report