Cosmon uusi bloggaaja on 28-vuotias Madde eli Marika, joka asuu Los Angelesissa. Madden blogi vie lukijat seuraamaan hänen arkeaan Enkelten kaupungissa. Mutta miten Madde oikein päätyi Los Angelesiin?

Kerro jotain itsestäsi!
Olen kotoisin Helsingistä. Parikymppisenä lähdin opiskelemaan 

kansainvälisiä suhteita ensin Viroon ja siitä matka jatkui Hollantiin ja Sveitsiin.

Miksi muutit juuri Los Angelesiin?
Mieheni on täältä kotoisin, joten seurasin miehen perässä.

Milloin ja miksi aloitit oman blogin?
Aluksi bloggailu oli lähinnä hauska harrastus, jonka avulla pidin ystäväni ja perheeni ajan tasalla siitä, mitä touhuilin ulkomailla. Samalla tiellä olen edelleen. Kun mahdollisuus siirtyä Cosmon sivuille ilmaantui, en epäröinyt hetkeäkään. Cosmo on kansainvälinen, tyylikäs ja upea lehti.

Millaisista asioista bloggaat? Mistä aiot blogata Cosmon sivuilla?
Blogistani löytyy niin arkea Los Angelesissa, muotia, julkkiksia kuin matkusteluakin. Cosmon sivuille lupaan tuoda tuulahduksen Kaliforniaa juttujeni kautta.

Keiden blogeja seuraat?
Suosikkejani ovat Cupcakes and cashmere, Losissa aiemmin asunut tanskalainen laulaja Anine Bing, Camille Styles ja Cheynne meets Chanel. Suomalaisista suosikkejani ovat P.S. I love fashion ja Kalastajan vaimo.

Kuvaile tyyliäsi? Keiden tyyliä ihailet? Mikä on suosikkivaatteesi?
Oma tyylini on muuttunut Yhdysvaltoihin muuton jälkeen rennommaksi. Ennen pidin klassisista, musta-valkoisista vaatteista. Boheemimpi ja värikkäämpi pukeutuminen on nyt alkanut viehättää minua. Pidän Olivia Palermon, Nicole Richien, Rachel Zoen ja Elle Macphersonin tyylistä. Tämän hetken suosikkivaatteeni ovat värikkäät farkut sekä pitkät hameet ja mekot.

Mikä on parasta Kaliforniassa?
Aurinko ja rentous.

Mistä haaveilet?
Viime vuosien aikana tulevaisuuden haaveeni ovat muuttuneet paljon. Haluasin tehdä jotain luovempaa työtä ammatikseni. En enää stressaa tulevaisuudesta, vaan annan asioiden mennä niiden omalla painollaan.  Onnellisuus, mahdollisuus nähdä ja kokea sekä perhe ovat kuitenkin pysyviä haaveitani.

L.A. Madde -blogi

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report