Taylor Swift oli eilisten Grammyjen säihkyvin tähti. Listasimme Taylorin Grammy-lookit aina vuodesta 2008 alkaen.

2008 Taylor osallistui Grammy Awardseihin ensimmäisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Yllään hänellä oli Sandi Spikan laventelinvärinen prinsessaluomus.

2009 Taylor asteli punaista mattoa pitkin mustassa Kaufman Francon mekossa vuonna 2009. Myöhemmin Taylor esiintyi yhdessä Miley Cyruksen kanssa laulaen duettona kapplaeensa Fifteen.

2010. Seuraavana vuonna Taylor säihkyi uudelleen Kaufman Francon iltapuvussa. Samana iltana hän voitti palkinnot vuoden albumista (Fearless), parhaasta kantriesityksestä (White Horse), parhaasta kantribiisistä (White Horse) sekä parhaasta kantrialbumista (Fearless). Taylor lauloi kappaleet You Belong With Me, Today Was a Fairytale sekä Rhiannon, mutta yleisön mielestä hänen esityksensä olivat heikkoja. Levy-yhtiön johtaja Scott Borchetta kommentoi tuolloin:

- Ehkä hän ei ole teknisesti paras laulaja, mutta hän on paras herättämään tunteita. 

2012 Vuonna 2012 Taylor ihastutti upeassa Zuhair Muradin kultaisessa mekossa. Samana vuonna laulaja vei kotiinsa kaksi Grammyä Mean-biisistä.

2013. J. Mendelin valkoinen halkiomekko ja suoristettu otsatukka aloittivat uuden kauden Taylorin pukeutumisessa. Ensimmäisen kerran uransa aikana Taylor avasi koko palkintogaalan esityksellään We Are Never Ever Getting Back Together, jossa hän keikisteli sirkusteemaisessa showssa valkoisessa silinterihatussa ja pitkässä takissa. Hän voitti myös Grammyn parhaasta visuaaliseen mediaan tarkoitetusta kappaleesta (Safe and Sound).

2014 Punaiselle matolle Taylor valitsi verkkomaisen Guccin iltapuvun ja esitti seremoniassa pianolla kappaleen All Too Well. Hän oli ehdolla neljässä eri kategoriassa, mutta lähti kotiin tyhjin käsin. Vuoden 2014 Grammyt olivat Taylorin mukaan hänen uransa käännekohta, sillä myöhemmin samana iltana hän päätti seuraavan levynsä (1989) nimen sekä siirtyä pysyvästi pop-markkinoille.

2015 Taylor leikkasi ensimmäistähiuksensa lyhyeksi ja asteli punaisella matolla Elie Saabin upeassa iltapuvussa. Hän oli ehdolla kolmessa eri kategoriassa, mutta joutui tänäkin vuonna pettymään.

2016 Uusi tukka, uudet kujeet! Lyhyempi polkka, kolme Grammyä (vuoden albumi (1989), popalbumi (1989) ja musiikkivideo (Bad Blood), palkintogaalan avausesitys Out of The Woods ja seksikäs Atelier Versacen asu herättivät hälinää sosiaalisessa mediassa. Positiivista tai ei, Taylor tuskin välittää - tämä on hänen vuotensa. Haters gonna hate!

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat