Olet varmasti kuullut ilouutisen: Helsinki-Vantaan lentokentälle avataan kesällä Victoria’s Secret -myymälä.
Sitä odotellessa lue nämä seitsemän yllättävää faktaa lempparibrändistämme!

1. Amerikkalainen Roy Raymond perusti Victoria’s Secretin vuonna 1977. Roy tunsi olonsa epämukavaksi ostaessaan vaimolleen alusvaatteita tavarataloista. Hän sai idean myymälästä, jossa miehet voisivat tehdä lahjaostokset nolostelematta. Roy otti 80 000 dollaria lainaa ensimmäisen VS-myymälän perustamista varten. Paikaksi hän valtsi Kalifornian Palo Alton.

2. Muutama vuosi myöhemmin liikemies Leslie Wexner vieraili Victoria's Secretillä. Leslie huomasi, että myymälä miellytti miehiä, mutta naiset eivät kokeneet brändiä omakseen. Leslie kuitenkin ymmärsi potentiaalin ja ostikin Victoria's Secretin Roylta vuonna 1982 miljoonalla dollarilla. Hän raikasti brändin tummanpuhuvan ilmeen raikkaaksi, moderniksi ja ylelliseksi. Katalogeihin valittiin malleja, joihin naiset haluisivat samaistua. Vuoteen 1995 VS-myymälöitä oli avattu jo 670.

3. Roy perusti Victoria's Secretin myymisen jälkeen kaksi muuta yritystä, jotka kuitenkin molemmat ajautuivat konkurssiin. Hän menetti nopeasti kaiken omaisuutensa eikä selvinnyt veloistaan. Samoihin aikoihin vaimo Gaye Raymond halusi avioeron. Vuonna 1993 Roy teki itsemurhan hyppäämällä alas Golden Gate -sillalta.

4. Victoria’s Secret on nimetty Englannin kuningatar Victorian mukaan. Ensimmäinen VS-kauppa olikin suunniteltu näyttämään viktoriaaniselta buduaarilta. 

5. Victoria’s Secretin tuoksut ovat meille kaikille tuttuja. Niitä on voinut ostaa vuodesta 1991 alkaen.

6. Ensimmäinen VS-näytös järjestettiin New Yorkin Plaza -hotellissa vuonna 1995. Enkeliteema tuli mukaan näytökseen vasta vuonna 1997. Samana vuonna VS julkaisi myös jättimäisen mainoskampanjan, jota tähdittivät muun muassa Helena Christensen, Tyra Banks ja Tom Jones

7. Adriana Lima on juoruillut, että näytöksen takahuoneessa kiistellään siitä, kuka pääse astelemaan lavalla isoimmat siivet selässään. Yhden VS-näytöksen budjetti on noin 15 miljoonaa dollaria.

Katso myös:

Tässä ovat uudet Victoria's Secret -enkelit

Victoria's Secret Suomeen!

Kesän makeimmat uikkarit

Kuva: MVPhotos

Sarah Jessica Parker, 51, on yhdistänyt voimansa lontoolaisen korusuunnittelija Kat Florencen kanssa, lopputuloksena Flawless Diamonds Collection -nimeä kantava timanttikorumallisto. Kaikki mallistossa käytetyt timantit kuuluvat niin kutsuttuun D-laatuluokkaan, mikä tarkoittaa, että ne ovat erittäin harvinaisia ja poikkeuksellisen puhtaita.

Näyttelijä nähdään myös kampanjan mainoksissa legendaarisen muotikuvaaja Peter Lindberghin kuvaamana.

Ja kuten arvata saattaa, SJP:n timantit eivät vaihda omistajaa edullisesti: halvimmillaan malliston tuotteisiin pääsee käsiksi 1500 eurolla.  Women's Wear Dailyn mukaan myytyjen korujen hinnasta kymmenen prosenttia päättyy Sarah Jessican pussiin.  

Kolmannen Sinkkuelämää-leffan tekemisestä on vellonut sitkeitä huhuja jo pitkään, mutta hyviä uutisia odotellessa me olemme saaneet apua SJP-ikäväämme HBO:n Divorce-uutuussarjasta. Sarjassa Sarah Jessican roolihahmo Frances kaipaa elämältään jotain uutta ja haluaa päättää pitkän avioliittonsa. Francesin miestä näyttelee Thomas Haden Church, ja sarjassa nähdään myös Molly ShannonTalia Balsam ja Tracy Letts.

 

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti