Calvin Klein on vihdoin saanut uuden luovan johtajan.

Spekulointi Calvin Kleinin uudesta luovasta johtajasta alkoi jo huhtikuussa, kun brasilialainen Francisco Costa, 52, jätti pestinsä newyorkilaismerkin naistenmalliston luovana johtajana. Samaan aikaan myös Calvin Kleinin miestenmallistoa luotsannut Italo Zucchelli, 51, ilmoitti lopettavansa.

Belgialaissyntyinen Raf Simons, 48, oli puolestaan jättänyt kolmivuotisen pestinsä Diorilla jo edellisvuoden lokakuussa. Muotimaailmassa alettiinkin heti veikkailla, että Simonsista tulisi Calvin Kleinin seuraava luova johtaja. 

Simonsin Diorin kanssa allekirjoittaman kilpailukieltosopimuksen takia huhut pystyttiin kuitenkin virallisesti vahvistamaan vasta eilen: Calvin Klein kertoi sosiaalisen median kautta, että Simons aloittaa Calvin Kleinin miesten- että naistenmalliston luovana johtajana.

Simons on aloittanut uransa huonekalusuunnittelijana. Työnsä kautta hän tutustui aikoinaan vaatesuunnittelija Walter Van Beirendonckiin. Kun Van Beirendock vuonna 1991 otti Simonsin mukaansa Pariisin muotiviikoille Martin Margielan näytökseen, oli Simons niin vaikuttunut, että päätti suuntautua huonekalujen suunnittelemisen sijaan vaatteisiin. Omaa nimeään kantavan vaatemallistonsa hän perusti vuonna 1995.

Ennen Dior-keikkaansa belgialaissyntyinen Simons ehti työskennellä peräti seitsemän vuoden ajan saksalaismerkki Jil Sanderin luovana johtajana. Simonsin modernin, minimalistisen tyylin ja rohkeiden otteiden uskotaankin olevan juuri sitä, mitä Calvin Klein tarvitsee. 

Simonsille on luvattu Calvin Kleinilla huomattavasti enemmän valtaa, kuin mitä hän Diorilla koskaan sai. Simons tulee viime kädessä tekemään tärkeimmät päätökset niin vaatemallistoihin, huonekaluihin kuin asusteisiinkin liittyen. Hänellä tulee huhujen mukaan olemaan näppinsä myös tulevien Calvin Klein -mallien valinnassa (saa nähdä, valitaanko niihin jatkossakin Justin Bieberin kaltaisia supertähtiä?). Sen jälkeen, kun merkin perustanut Calvin Klein ja hänen yhtiökumppaninsa Barry K. Schwartz vuonna 2002 myivät yrityksensä Phillips-Van Heusen -nimiselle amerikkalaisyhtiölle, ei yhdelläkään suunnittelijalla ole ollut niin paljon päätösvaltaa, kuin Simonsille on nyt annettu.

Yksi asia on varmaa: Calvin Kleinin näytös New Yorkin muotiviikoilla ensi syyskuussa on yksi vuoden kiinnostavimmista muotispektaakkeileista. 

Calvin Klein myi perustamansa yrityksen vuonna 2002.

Lähde: Vogue, Popsugar, NyMag
Kuvat: MVPhotos

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report