Suomalaista muotiosaamista esittelevän Helsinki New Fashion Showcase -tapahtuman myynti- ja yleisötilaisuuksia voi käydä ihastelemassa vielä tulevaan sunnuntaihin saakka.

Suomalaista muotia esittelevä Helsinki New Fashion Showcase on tuonut kaupunkiin joukon kansainvälistä muotiväkeä ja mediaa. Tapahtuman tarkoituksena on edistää alan kasvua, verkostoitua ja levittää Suomi-muodin sanomaa myös kansainvälisellä tasolla. 

Osana tapahtumaviikkoa yleisölle on avattu myös Helsinki New Shop, jossa Suomi-muotia pääsee shoppaamaan kaverihinnoin. Liikkeestä löytyy esimerkiksi Samujin, R/H:n ja ONARin tuotteita sekä vaatteita Daniel Palillon mallistoista vuosien varrelta. Liike sijaitsee Miltton Showroomin tiloissa osoitteessa Uudenmaankatu 4–6 ja on avoinna lauantaihin 28.5. asti.

Yksi viikon kiinnostavimmista tapahtumista,  Aalto ARTS Näytös 16, nähdään Helsingin Kaapelitehtaalla 25.5. Kerran vuodessa järjestettävässä muotinäytäksessä esitellään tuhatpäiselle yleisölle Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönään luomia mallistoja. Näytöksen lippuja (10/15 e) myy Diesel Store (Mannerheimintie 2, Helsinki).

Kokosimme muotiviikkojen kunniaksi yhteen Suomi-muodin ajankohtaisimmat nimet. 

Satu Maaranen

Voimakkaista väreistä ja käsinmaalatuista kuoseista tunnettu Satu Maaranen voitti 2013  Festival de Hyères -suunnittelukilpailun pääpalkinnon, ja on sittemmin suunnitellut vaatteita muun muassa Marimekolle, Siloa & Mookille ja ranskalaiselle Petit Bateaulle. Maarasen töitä on noteerattu kansainvälisissä muotilehdissä, kuten Marie Clairessa ja Voguessa.

www.satumaaranen.com

Sophie Sälekari

Italian Vogue listasi vuosi sitten Sophie Sälekarin kiinnostavimpien uusien suunnittelijoiden joukkoon. Naisten vaatteita ja tekstiilejä suunnittelevan Sälekarin töissä harmonia ja kirkkaat värit yhdistyvät leikkisällä ja hienostuneella tavalla. Sophie on muuten myös yksi Cosmon Fun Fearless Female -naisista!

www.sophiesalekari.com

Juslin Maunula

Vaatesuunnittelija Laura Juslinin ja arkkitehti Lilli Maunulan vuosi sitten suunnittelema yhteistyömallisto poiki kaksikolle kokonaisen designiin keskittyvän yrityksen. Pääasiassa vaatteisiin, asusteisiin ja tilasuunnitteluun keskittynyt brändi pyrkii suunnittelussaan lopputulokseen, joka tarjoaa asiakkaalle pelkän tuotteen sijasta elämyksen.

www.juslinmaunula.com

Achilles Ion Garbiel

Suomalaissyntyinen Achilles Ion Gabrieli tuli suurelle yleisölle tutuksi Muodin huipulle -sarjan ensimmäiseltä kaudelta. Miehen omaa nimeä kantava tuotemerkki on keskittynyt suunnittelemaan klassisia jalkineita modernilla otteella. Brändin tyyli on minimalistinen ja simppeli, ja tavoitteena onkin ollut päivittää perinteiset mallit ja tekniikat nykyaikaan.

www.achillesiongabriel.com

Lepokorpi

Suunnittelija Saara Lepokorven merkin tavoitteena on lisätä arvostusta hitaasti käsityönä tuotettuja vaatteita kohtaan. Huippuluokan naisten vaatteita tarjoava Lepokorpi keskittyy kehittämään jatkuvasti uusia tekstiilejä ja kuvointeja.

www.lepokorpi.com

R/H

R/H on Hanna Riiheläisen ja Emilia Hernesniemen perustama vaatemerkki, jonka tyyli edustaa skandinaavista minimalismia. Kaksikon suunnittelemissa vaatteissa yhdistyvät rentous, iloisuus ja värikkäät printit. Aiemmin keväällä kaksikko muun muassa suunnitteli paitamalliston yhteistyössä Ruger Hauer -yhtyeen kanssa.

www.rh-studio.fi

ONAR
Irene Kostasin
Onar-merkissä näkyy suunnittelijan mieltymys luonnonmateriaaleihin, sillä vaatteet ovat käsitehtyjä ja valmistettu erkoturkiksesta- ja nahasta. Skandinaavisia linjoja mystisellä tavalla hyvödyntävissä vaatteissa yhdistyvät pehmeys ja geometriset muodot. Onarin vaatteissa perinteiset luksusmateriaalit onkin haluttu esitellä uudessa kontekstissa.

www.onarstudios.com

Marimekko

Klassinen suomalainen lifestyle -merkki on tällä hetkellä kiinnostavampi kuin koskaan. Kevään ja kesän 2016 vaatteet ovat osa ensimmäistä kokonaista mallistoa, joka on suunniteltu uuden luovan johtajan Anna Teurnellin johdolla. Ruotsalainen Anna on työskennellyt aiemmin H&M:n & Other Stories -brändien designjohtajana.

www.marimekko.com

Kuvat: Valmistajat

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report