Cindy Crawfordin ja Christie Brinkleyn kaltaiset supermallit ovat varmasti monille tuttuja nimiä, mutta entä heidän kohta lähes yhtä kuuluisat tyttärensä? Viimeistään nyt kannattaa painaa mieleen nämä seuraavan sukupolven mallilupaukset, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet jo aloitella lupaavaa uraa muotialalla.

Huippumalli Cindy Crawfordin tytär Kaia Gerber, 14, on äitinsä kaksoisolento. Kaia ei ole vielä päässyt kävelemään näytöslavoilla, mutta hän esiintyi Teen Voguen kannessa jo kaksi vuotta sitten. Huomiota herätti aiemmin keväällä myös Pariisin Voguen kansi, jossa Kaia poseerasi yhdessä äitinsä kanssa. Mallilupaus on jo ehtinyt napata himoittuja pestejä sekä Versacen että Alexander Wangin mainoskampanjoista.
Kaian Insta: @kaiagerber

Näyttelijä Johnny Deppin ja malli Vanessa Paradisin tytär Lily-Rose Depp, 16, teki mallidebyyttinsä Chanelin näytöksessä viime kesänä. Saman vuoden syyskuussa Lily-Rose tähditti myös merkin aurinkolasikampanjaa. Lily-Rose on ehtinyt seurata myös isänsä jalanjälkiä ja tehdä ensimmäisen elokuvaroolinsa Yoga Hosers -nimisessä leffassa.
Lily Rosen Insta: @lilyrose_depp

Sailor Brinkley-Cook, 17, on supermalli Christie Brinkleyn nuorin lapsi ja matkalla mallimaailman huipulle – äitinsä avustuksella, tietenkin. Sailor on terveen kehonkuvan puolestapuhuja ja kiinnostunut hyvinvoinnista. Hänet on voinut bongata aikaisemmin jo muun muassa Teen Voguen ja Seventeen-lehden sivuilta. Sailor on myös tähdittänyt asusteisiin keskittyvän Claire's-ketjun mainoskampanjaa.
Sailorin Insta: @sailorbrinkleycook

Malli Jennifer Flavinin ja näyttelijä Sylvester Stallonen tytär Sistine Stallone, 17, ei ole toistaiseksi esiintynyt muotitalojen mainoskasvona, mutta hän on ehtinyt poseerata jo muun muassa Vogue Korean ja Teen Voguen sivuilla. Vogue myös nimesi Sistinen maaliskuussa uudeksi mallikasvoksi, jota kannattaa ehdottomasti pitää silmällä.
Sistinen Insta: @sistinestallone

Kuvat: MVPhotos ja GettyImages
 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report