Mallimaailmaan on syntynyt uusi tähti, Lineisy Montero.

Oscar de la Renta ss16

Harva malli aloittaa uransa kävelemällä yksinoikeudella italialaiselle luksusmuotitalo Pradalle. Muut mallit eivät olekaan kuin Lineisy Montero – Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt 19-vuotias kaunotar, joka bongattiin malliksi Santo Domingon huvipuistossa.

Pradan näytöksen jälkeen alkoi hullunmylly. Kaikki päivittivät Instagramiin kuvia solakasta tytöstä, jonka huulia peitti kultainen huulipuna. Vaikka Lineisy oli muutenkin upea ja kuvankaunis, hänellä oli myös jotain, mitä muilla ei: afro.

Valentino ss16

Afro herätti keskustelua. Prada oli nimittäin surullisen kuuluisa siitä, että tummaihoisia malleja nähtiin heidän näytöksissään harmittavan vähän. Naomi Campbell asteli Pradan catwalkia vuonna 1993, ja seuraava lavalla nähty tummaihoinen malli oli Jourdan Dunn vuonna 2008. 

Lineisyn afro on vallankumouksellinen, sillä se antaa jalansijaa muille etnisille malleille.

- Olen sitä mieltä, että Lineisyn ulkonäkö ja hiusten luonnollisuus Pradan näytöksessä ovat erittäin tärkeää. Ne kertovat eri kauneusihanteiden kattavasta valikoimasta ja luonnonkauneuden hyväksymisestä, Next-mallitoimiston johtaja Kyle Hagler, kertoi The Guardianin haastattelussa.

H&M x Balmain

Lineisy kasvoi suuressa perheessä ja haaveili muotisuunnittelijan ammatista. Esikuvakseen hän nimeää äitinsä, joka teki kaikkensa lastensa eteen ja opiskeli samalla kirjanpitäjäksi. Hänen isoäitinsä sen sijaan kielsi Lineisyä epäröimästä itseään.

Prada ss16

Isoäidin sanoilla oli selkeästi vaikutusta, sillä siitä lähtien Lineisy on työskennellyt taukoamatta. Nykyisin Pariisissa asuva keskiamerikkalainen on kävellyt yhteensä 67 eri näytöksessä, viimeisimpinä Valentinon ja Maison Margielan showssa Pariisin Haute Couture -viikolla. Monet mallit haaveilevat näytöksen avaamisesta, ja Lineisy teki juuri niin Jason Wun kevätnäytöksessä. Hän on sekä Chanelin ja Hugo Bossin keulakuvatyttö ja on poseerannut sekä Teen Voguen ja Dazed-lehden kannessa. Kaiken tämän lisäksi Lineisy postaa ahkerasti 31 000 Instagram-seuraajalleen kuvia backstagelta ja esittelee taiteilijoita, jotka ovat käyttäneet häntä inspiraation lähteenä (mm. Jeremy Martin, Gabrielle Eva, VG Waymer). Vaikka tahti on kova, Lineisy väittää silti olevansa täsmälleen samanlainen kuin ennenkin:

- Nuorempana leikkasin lehdistä kuvia ja nyt olen itse niissä?! Ihmiset luulevat, että vaikka olen tässä maailmassa, minä jotenkin muutun. Mutta olen yhä Lineisy Dominikaanisesta tasavallasta, hän vakuuttaa Teen Voguessa.

Katso myös:

28 Snapchat-tiliä New Yorkin muotiviikkojen seuraamiseen

Kendall Mangon kevätkampanjan tähtenä

Nämä julkkislapset ovat kuin kopioita äideistään

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report