Viime viikolla suunnittelija Hedi Slimane ilmoitti jättävänsä pestinsä Saint Laurentin luovana johtajana. Seuraajaksi alettiin heti veikkailla belgialais-italialaista Anthony Vaccarelloa, ja huhut vahvistettiinkin todeksi myöhään eilen illalla. Viime vuosina omaan vaatemallistoonsa ja Versus Versacen pääsuunnittelijan tehtävään keskittynyt Anthony onkin nyt siirtämässä henkilökohtaiset projektinsa sivuun keskittyäkseen täysillä uuteen tehtäväänsä. 

Donatella Versace ja Anthony Vaccarello

Kuvanveistoa opiskellut Anthony, 33, valmistui brysseliläisestä La Cambre -yliopistosta vuonna 2006. Viimeisenä opiskeluvuonnaan mies voitti arvostetun Hyères-muotikilpailun, ja valmistumisen jälkeen Karl Lagerfeld palkkasikin Anthonyn suunnittelijaksi Fendin turkisosastolle. Muutama vuosi myöhemmin Anthony perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkkinsä.

Saint Laurent ja Anthony Vaccarello SS16

Hänen tyylinsä kulmakiviiin kuuluvat massiiviset halkiot ja tummanpuhuvat sävyt. Esikuvikseen suunnittelija nimeää muun muassa tunisialaisen, rohkeasti omaa tietään kulkevan suunnittelijan Azzedine Alaïan sekä vuonna 2005 muotimaailman jättäneen itävaltalaistaiteilijan Helmut Langin.

Saint Laurent ja Anthony Vaccarello SS16

Miehen luomuksia ovat käyttäneet muun muassa huippumalli Gisele Bündchen ja Anja Rubik, jonka vuoden 2012 Met-gaalan paljastava asu herätti mediassa suuren kohun.

- Yritän välillä suostutella Anthonya tekemään itsestään suuremman numeron. Hän on aina niin vaatimaton ja sanoo, että antaa töiden puhua puolestaan, Anja Rubik on sanonut ystävästään Harper’s Bazaarissa.

Anja Rubik Vaccarellon iltapuvussa Met-galassa vuonna 2012

Anthony ei kuitenkaan ole innoissaan sosiaalisen median ja niin kutsutun fast fashionin myötä muuttuneesta muotimaailmasta. 

-Muotimaailman tulisi hengähtää ja lopettaa asiakkaiden perässä juokseminen. Luksusmerkit kuolevat, jos ne yrittävät pärjätä nopeuskilpailussa, hän on sanonut Harper's Bazaarille.

Vaccarellon tarkoitus on esitellä ensimmäinen Saint Laurent mallistonsa Pariisin muotiviikoilla tämän vuoden lokakuussa. Jäämme innolla odottamaan, miltä Saint Laurentin kevät 2017 näyttää Anthony Vaccarellon silmin.

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat