Eilinen H&M:n syysmallisto esitettiin Pariisin legendaarisessa Bourse de Commercessa. Julkkisten kerma Suki Waterhousesta Emma Robertsiin ja Ciaraan istuivat eturivissä.  

H&M:n viimeisintä mallistoa voisi kuvailla rennon ryhdikkääksi. Taidokas räätälöinti oli olennainen osa vaatteita, joita ruotsalaisen muotijätin liikkeet tulevat olemaan pullollaan syyskauden saapuessa. Räätälöinti ja tiimalasivartalon imitointi olivat yhdistetty väljiin linjoihin, kuten norsunluun väriseen lampaannahkatakkiin ja vyötärölle nouseville puvunhousuihin.


Mallisto oli yhdistelmä urbaania cowboy-tyyliä sekä maskuliinisuudella ja naisellisuudella leikittelyä. Liituraitapuvut ja popliinitakit sekä jäykkä, laatikkomainen tumma denim sekoittui soljuviin ja kauniisti laskeutuviin sametti-, pitsi- ja silkkihameisiin ja leveälahkeisiin housuihin. Kirjaillut kukkaset, metallihapsut ja käärmeennahkakuosi toivat jännittäviä yksityiskohtia välillä jopa pelkistettyihin asukokonaisuuksiin. Lisäksi korkeat lierihatut peittivät useiden mallien päätä.

Väripaletti oli suurimmassa osin neutraali, kun tummansininen, maitokahvi, musta ja valkoisen eri versiot vallitsivat lookkeja. Kuitenkin piristävä tulenpunainen ja sähkönsininen toivat väriä maanläheisiin sävyihin. Sähkönsininen tulee varmasti olemaan suosituin pikkujoulujuhlien väri. Me ainakin haaveilemme jo nyt sen sävyisistä silkkihousuista.

Huippumallit Jourdan Dunnista Ashley Grahamiin kävelivät catwalkia pitkin pitkissä suoristetuissa hiuksissa, kun taas afrostaan tunnettu Lineisy Montero oli yksi harvoista, joka sai pitää hiuksensa luonnollisena. Meikkiin oli sen sijaan panostettu, kun utuinen smokey eye oli yhdistetty varjostettuihin piirteisiin. Contouring ei olekaan vielä ihan out, ainakaan H&M:n mielestä.

Jäämme nyt innolla odottamaan syksyä. Kunhan nyt saisimme ensin hetken pitää kesävaatteita.

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat