Cosmo valitsi bileiden 10 parasta pukeutujaa

Lauantaina 12.7. juhlittiin Summer Heatissa Helsingin Wanhalla Ylioppilastalolla. Cosmopolitanin streetstylekuvaaja Ronja Sallinen oli bileissä valitsemassa illan parhaita tyylejä. Tyylikkäimmät pääsivät jonon ohi suoraan sisälle. Cosmopolitan on paikan päällä bongaamassa bileiden parhaita tyylejä myös jatkossa. Pistä parasta päällesi, ja tule hurmaamaan bloggaajamme Vivian lauantaina.

 

Ksenia ja Jaana

Ksenia 21:  

Päälläni on.. mekko Nellyltä ja kiilakorot Tommy Hilfigeriltä.

Kesällä aion.. tehdä töitä ja matkustaa Rhodokselle yhdessä poikaystäväni kanssa. 

 

Jaana 26:

Päälläni on.. mekko, jonka olen ostanut Saksasta ja kengät ovat Spirit Storen.

Kesällä aion.. viettää lomaa mökillä mutta myös kaupungissa. 

 

Nelli ja Anna 

Nelli 19: 

Päälläni on.. toppi jonka lainasin kaverilta, housut ovat Carlingsin ja kenkinä toimivat Vansit. Pukeudun aina rennosti ja mukavasti, niinkuin tänäänkin.

Kesällä aion.. tehdä töitä ja syksyllä lähden vuodeksi au pairiksi Saksaan! 

 

Anna 19: 

Päälläni on.. Zaran paita, sortsit Nellystä ja kengät olen ostanut Espanjasta. Tänään lähdimme spontaanisti ulos, joten en ehtinyt miettiä pukeutumista sen enempää.

Kesällä aion.. tehdä töitä ja elokuussa lähden ystävän kanssa Balille!

 

Roosa ja Klaudia: 

 

Roosa 18:

Päälläni on.. Vilan tunika ja Dinskon kengät. Rento pukeutuminen inspiroi minua tänään.

Kesällä aion.. viettää paljon aikaa kavereiden kanssa ja nauttia kaiken mitä siitä enää on jäljellä! 

 

Klaudia 20:

Päälläni on.. Zaran jumpsuit, ballerinat H&M:stä ja Longchampin laukku. Kesällä haluan pukeutua kesäisiin ja pieniin vaatteisiin.

Kesällä aion.. juhlia, käydä festareilla ja pitää hauskaa! 

 

Tuuli ja Elmi:


Tuuli 18:

Päälläni on.. mekko ja kengät jotka olen ostanut Lontoon New Lookista. En yleensä pue tällaista mutta kaverit saivat minut ympäri puhuttua.

Kesällä aion.. tehdä töitä ja chillailla kavereiden kanssa! 


Elmi 18:

Päälläni on.. toppi Ginasta, hame Mangosta, kengät ja laukku ovat molemmat H&M:stä. Tänään puin päälle sen mikä tuli ensimmäisenä mieleen.

Kesällä aion.. tehdä töitä mutta elokuussa otan äkkilähdön etelään!

 

 

Jarna 20: 

Päälläni on.. tänään hame Selectedistä, toppi Zarasta ja laukku Mangosta. Pukeutumisessa minua inspiroi tänään kesäiset vaatteet.

Kesällä aion.. tehdä töitä mutta loppukesästä haluaisin matkustaa jonnekkin lämpimään! 


 

Roosa 18: 

Päälläni on.. tänään paita Bik Bokista ja kengät ovat Conversen. Valitettavasti en muista, mistä hame on ostettu. Saan paljon inspiraatiota pukeutumiseeni netistä.

Kesällä.. minulla ei ole mitään suunitelmia, mutta syksyllä lähden au pairiksi Australiaan! 

 

 

Kuvat: Henri Juvonen 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report