New Yorkin kadut ja niiden ihmiset inspiroivat monia ihmisiä, kuten meitä täällä Cosmon toimituksessa. Keräsimme kokoon parhaimmat tärpit kevääksi.

SÖPÖ, HERKKÄ, VAALEANPUNAINEN. When in doubt, wear pink. Tämä statement-väri piristää simppelimmänkin asun. Vaihtoehdoista löytyy roosaa, pastellia, korallia, persikkaa, hattaraa…

NALLEKARHUT. Pehmeät ja pörröiset turkikset valtasivat Nykin katukuvan. Takit olivat sekä pitkä- että lyhytkarvaisia, vaikka pöyhkeimmät näyttivät olevan suuressa suosiossa. Go big or go home pätee siis myös tässä tilanteessa.

BASKERIPÄÄT. Guccin luovajohtaja Alessandro Michele on tehnyt baskereista muotia kevätkaudeksi. Ranskalainen fiilis on vain yhden päähineen päässä.

MIELETTÖMÄT LAHKEET. Katseet kohdistuivat tällä kertaa maahan, sillä useat fashionistat olivat panostaneet lahkeisiinsa. Revityt, trumpettimaiset ja jopa karvaiset puntit laahasivat joko kunnolla maata tai napsaistiin puolisäärestä poikki.

SATEENKAAREN VÄREISSÄ. Miksi pukeutua maanläheisiin sävyihin, kun maailmassa on muutama tusina muitakin värejä? Yhdistele niitä siis pelottomasti, suosi raitaa, ruutua ja geometrisiä kuvioita, ja piristä iloisella asullasi sekä itsesi että vastaantulijasi päivää.

TUPLA TAI KUITTI. Kaksin aina kaunihimpi, eikö niin? Nykin kirpeässä helmikuun ilmassa naiset pukivat yllensä takkeja kaksin käsin. Lähes kaikki yhdistelmät olivat käytössä: mokka ja kangas, farkku ja turkis, farkku ja pilotti, sekä turkis ja nahka. Mielikuvitus oli vain rajana.

YLITSE POLVIEN. Ylipolvensaappaat tekevät silmänräpäyksessä asusta tyylikkään ja lämmittävät jalkoja paremmin kuin sukkahousut. Ihoa halaavat bootsit nousivat aina puoleen reiteen asti. Kuka uskaltaa kokeilla kiiltonahkaisia shokkipinkkejä versioita?

Sarah Jessica Parker, 51, on yhdistänyt voimansa lontoolaisen korusuunnittelija Kat Florencen kanssa, lopputuloksena Flawless Diamonds Collection -nimeä kantava timanttikorumallisto. Kaikki mallistossa käytetyt timantit kuuluvat niin kutsuttuun D-laatuluokkaan, mikä tarkoittaa, että ne ovat erittäin harvinaisia ja poikkeuksellisen puhtaita.

Näyttelijä nähdään myös kampanjan mainoksissa legendaarisen muotikuvaaja Peter Lindberghin kuvaamana.

Ja kuten arvata saattaa, SJP:n timantit eivät vaihda omistajaa edullisesti: halvimmillaan malliston tuotteisiin pääsee käsiksi 1500 eurolla.  Women's Wear Dailyn mukaan myytyjen korujen hinnasta kymmenen prosenttia päättyy Sarah Jessican pussiin.  

Kolmannen Sinkkuelämää-leffan tekemisestä on vellonut sitkeitä huhuja jo pitkään, mutta hyviä uutisia odotellessa me olemme saaneet apua SJP-ikäväämme HBO:n Divorce-uutuussarjasta. Sarjassa Sarah Jessican roolihahmo Frances kaipaa elämältään jotain uutta ja haluaa päättää pitkän avioliittonsa. Francesin miestä näyttelee Thomas Haden Church, ja sarjassa nähdään myös Molly ShannonTalia Balsam ja Tracy Letts.

 

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti