Milloin maksetaan tullista?

Kun ostat EU-maista, maksat tuotteen lisäksi vain postikulut. Kun tilaat EU:n ulkopuolelta, maksat lisäksi tullimaksun ja arvonlisäveron.

Kuinka tullimaksu hoidetaan?

Tullauksen voi hoitaa nykyään Suomen tullin verkkopalvelussa, nettipankkitunnuksilla. Saat ensin postista tai kuljetuspalvelusta sähköpostiiti saapumisilmoituksen, minkä jälkeen voit hoitaa maksun. Sen jälkeen tavara toimitetaan kotiisi tai lähipostiiti. Monet kaupat lisäävät kustannukset jo etukäteen loppusummaan, jolloin paketti tuodaan suoraan kotiisi.

Millä kannattaa maksaa? 

Yleisimpiä maksuvälineitä ovat luottokortti ja Visa Electron. Jos kortin numeron antaminen epäilyttää, osta sellaisesta kaupasta, josta saat laskun tai käytä PayPalia. Paypal toimii siten, että rekisteröideyt palvelun käyttäjäksi ja ilmoitat maksukorttisi numeron. Kun maksat palvelun kautta, myyjä ei saa haltuunsa korttisi numeroa.

Onko tuotteiden palautus painajainen?

Palautus on usein helppo prosessi. Joillain kaupoilla se on jopa maksutonta. Palautusohjeet kannatta lukea tarkasti nettikaupan sivuilta, sillä joskus mukaan täytyy täyttää palautuslomake. Sen jälkeen pakerri viedään takaisin lähimpään postitoimistoon ja rahat palautuvat samaa kautta kuin maksu on tehty. Yleensä palautusaikaa on muutama viikko. Huomioi, että uimapukuja, alusvaatteita ja koruja voi olla vaikeampi palauttaa hygieniasyistä. Muista säilyttää hintalaput ja hygieniasinetit ja palauttaa tavarat alkuperäisessä pakkauksessaan. Jotkut nettikaupat, esimerkiksi Mango, antavat mahdollisuuden palauttaa tavarat saman merkin kivijalkamyymälään.

Ovathan nämä nettioutletit sinulle jo tuttuja?

The Outnet.com

Klassikkoverkkokauppa Net-a-Porterin outlet-sivusto. Designer-tuotteita hyvillä alennuksilla. 

Dress-for-less.com

Muun muassa Filippa K:n, French Connectionin ja Marc Jacobsin tuotteita. Jtbeautyoutlet.fi Suomalainen kosmetiikka-outlet. Myös tuotteita, joita ei saa Suomessa kaupoista. 

6pm.com

Runsas valikoima vaatteita ja kenkiä.

Overstock.com

Kaikkea huonekaluista vaatteisiin ja elektroniikkaan. 

Ooolala.fi

Nettishoppailuklubi, jonka jäsenet voivat ostaa luksus ja high street -merkkien tuotteita roimilla alennuksilla. Uusia alekampanjoita alkaa päivittäin. Luksusbrändien tuotteet ovat second handia.

PS! Joillain verkkokaupoilla on erillinen outlet-osio. 

Reebok: shop.reebok.com/us/outlet/_/N-dx

Mango: mangooutet.com  

Katso myös:

Kauneustoimittaja paljastaa: parhaat nettikaupat kosmetiikkashoppailuun

14 pukeutumisonglemaa, jotka vain lyhyet naiset ymmärtävät

Päivän tyyli: Neuletunika

Kuva: Imaxtree

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report