Kurkkaa kulisseihin! Valokuvaaja Jan Lönnberg ja stylisti Sofia Oksanen kertovat, miten heinäkuun Cosmon California dreamin' -muotijuttu syntyi.

Stylisti Sofia Oksanen ja valokuvaaja Jan Lönnberg matkustivat Kapkaupunkiin ja löysivät täydellisen kuvauspaikan heinäkuun Cosmon muotijuttua varten.

– Valitsimme lokaatioksi Muizenberg Beach -nimisen rannan, koska paikka oli upea, ja aurinko nousi ja laski juuri oikeassa kulmassa. Ainoana haasteena oli kova tuuli, Jan kertoo.

Muizenberg Beach on surffareiden suosima ranta. Rantaviivaa reunustaa värikäs jono koppeja.

Kuvaukset kestivät koko päivän. Kuvausryhmä eli sään armoilla ja vaihtoi lokaatiota kesken kuvausten voimistuneen tuulen ja pilvisen ilman vuoksi. Muilta kommelluksilta onneksi vältyttiin.

– Muuten kuvaukset sujuivat hyvin, ja meillä oli super hauska päivä yhdessä, Jan kiittelee.

Näin pitkällä putkella pystyy kuvaamaan kauas.

"Koska Jan kuvasi pitkällä putkella, tarvitsimme radiopuhelimet, jotta pystyimme kommunikoimaan.", Sofia kertoo.

Jutun malleiksi Jan ja Sofia valitsivat ihkaoikean California Couplen eli mallipariskunnan, joka seurustelee siis tosielämässäkin.

 – Mielestäni heidän aidot tunteensa välittyvät hyvin kuvista. Heitä oli ilo kuvata. Mallipariskunta kiitteli kuvauksista jälkeen päin. Heidän sanojensa mukaan kuvauspäivä oli tehnyt hyvää heidän suhteelleen!

"Auto on tärkeä tukipiste kuvauksissa. Siellä vaihdetaan vaatteita, meikataan, syödään ja kuljetetaan tietenkin vaatteita ja rekvisiittaa.", Sofia kertoo.

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat