Mukana ovat myös muun muassa Zoë Kravitz, Skrillex ja A$AP Ferg.

Kendall Jenner on ehkä perheen virallinen huippumalli, mutta myös Kylie on nousemassa suunnittelijoiden keskuudessa halutuksi kasvoksi. Nyt Alexander Wang on koonnut syksyksi yhteen nimekkään porukan, kun Kylien lisäksi ainakin Zoë KravitzSkrillex, A$AP Ferg ja Big Sean tähdittävät suunnittelijan syksyn #WangSquad-kampanjaa. Mukana on myös Kylien BF Tyga

Sosiaalisen median ympärille rakennettu #WangSquad-kamppis lanseerattiin jo maaliskuussa, kun kokosi yhteen 21 cooleinta ystäväänsä. Mukana oli kiinnostava joukko taiteilijoita, malleja ja muusikkoja. Kampanjaa varten perustettiin @wangsquad-Insta-tili, jossa julkaistiin satoja newyorkilaisen Steven Kleinin ottamia kuvia kaveriporukasta sekoilemassa ympäri kaupunkia syysmalliston vaatteet päällään. Kuvia nappailtiin niin pesuloissa, hampparipaikoissa kuin klubeillakin. Suunnittelija kertoi tuolloin halunneensa keksiä uudenlaisen keinon mainostaa vaatteita perinteisten printtikampanjoiden sijaan – lisäksi hän uskoo aitouden purevan yleisöön nyt paremmin kuin koskaan.

- Sain idean alunperin 200 Cigarettes -elokuvasta, joka on lempileffani. Siinä on joukko lyhyitä tarinoita, jotka kietoutuvat lopussa yhteen, Alexander kertoi Voguelle. 

- Hyppäsimme porukalla autoihin ja ajoimme ympäri New Yorkia etsien paikkoja, joissa saisimme kuvata tarinoita päivästämme. Oli hauskaa, että emme tienneet, millainen lopputulos tulisi olemaan. 

Polttavin kysymys on nyt kuitenkin, nähdäänkö Kylie Jenner Alexander Wangin näytöksessä. Merkin näytös kuuluu New Yorkin muotiviikkojen odotetuimpiin spektaakkeleihin. Helmikuussa suunnittelija esitteli provosoivan syysmallistonsa manhattanilaisessa kirkossa, ja silloin Anna Wintourin rinnalla eturivissä istuneiden Kylien ja Tygan kuiskuteltiinkin rakastuneen rohkeaan mallistoon. 

Catwalkilla tepastelu ei olisi Kylielle ensimmäinen kerta, sillä viime syksynä hän tähditti Kanye Westin Yeezy Season 2 -malliston näytöstä yhdessä Kendallin kanssa. 

Alexander Wangin näytös alkaa lauantaina 10.9 klo 21 New Yorkin aikaa. Katso show'n suora lähetys täältä

Kuvat: Instagram, MVPhotos

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti

Talven lähestyessä Pinterestissä yksi takkitrendi on noussut ylitse muiden: saitti on uutisoinut 70 % noususta kipparintakkien takkien pinnaamisessa syyskuun alkuun verrattuna.

Uutinen ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä niin Burberryn, Tommy Hilfigerin kuin Frame Deniminkin syysmallistoissa nähtiin seilorihenkeä huokuvia takkeja. Trenditietoisin valitsee tänä syksynä kapeakauluksisen, kaksirivinapitetun villakangastakin. 

 

Burberry, noin 3100 e

              

Red Valentino, noin 958,50 e, Net-A-Porter

Zara, 99,95 e

Burberry, noin 1200 e

Tommy Hilfiger, 499,95 e

Burberry

Tommy Hilfiger

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

32-vuotias muotivaikuttaja Alexa Chung on lyöttäytynyt yhteen yllättävän brändin kanssa: Alexa on amerikkalaismerkki Uggin uusimman kampanjan luova johtaja. Tuore kampanja mainostaa uutta Classic 2.0 -kenkää. 

- Tykkään käyttää Uggeja kotonani joka päivä. New Yorkissa ne myös kuuluvat päivittäiseen univormuuni farkkujen ja tummansinisen neuleen kanssa, Alexa hehkutti Voguelle.

Kampanjaa ovat olleet tekemässä myös newyorkilaisvalokuvaaja Ben Rayner ja stylisti Stella Greenspan. Ugg-brändi on perinteisesti yhdistetty ulkoiluun ja rentouteen, mutta uuden kampanjan tavoite on selkeästi liittää mielikuvat ennemminkin menestyviin kaupunkilaisnaisiin. 

Kampanjan malleiksi Alexa onkin valinnut joukon omia, luovia ystäviään, kuten näyttelijä Coco Baudellen ja runoilija Cleo Waden. Kampanja on kuvattu heidän kodeissaan.

- Minulla on paljon East Villagessa asuvia ystäviä, joita pidän kiinnostavina: vahvoja ja itsenäisiä naisia, joiden asunnot kuvastavat heidän persoonallisuuttaan. 

Alexa hehkuttaakin Uggeissa juuri niiden käytännöllisyyttä – kuka muka voi oikeasti kävellä stiletoissa yhtä korttelia pidempää matkaa? Hän kertoo vannovansa mukavuuden nimiin ja haluavansa käyttää aamusta iltaan samoja kenkiä varsinkin, kun valtava vaatehuone on monelle suurkaupungissa asuvalle kaukainen haave. 

- New Yorkissa ihan kaikki asuvat pienissä asunnoissa. Omastani olen tehnyt käytännössä ison vaatekaapin, hän nauraa. 

Meidän Uggimme ovat lojuneet käyttämättöminä kellariin varastoituina jo vuosia, mutta jos kerran Alexa Chungkin käyttää niitä, ehkä mekin voimme taas aloittaa...

Ugg Classic Mini 2.0, 179 eKuvat: MVPhotos, Valmistajat
Lähteert: Vogue, The Zoe Report