Kun haluat jalkoihisi jotain muotiuskottavaa, opettele ulkoa nämä merkit.

1. Bethnals on uusi, Lontoosta ponnistava farkkumerkki, joka valmistaa unises-farkkuja. Se on noussut nopeasti itä-lontoolaisten hipstereiden suosikiksi ja se kuuluu alueen uusimman pyhiivaelluskohteen, farkkukauppa Bad Demimin valikoimiin. Yhteiset farkut poikakaverin kanssa? Miksikäs ei. Sharing is caring?

2. Frame on über-cool farkkumerkki Venice Beachilta ja Lontoon Shoreditchista. Sen takana on neljä kaverusta yksinkertaisella idealla: he halusivat tehdä muotiuskottavia farkkuja. Täydellinen pari syntyy, kun yhdistetään laatu, perinteinen losangelesilainen farkkujen valmistustaito sekä lontoolainen asenne, leikkaukset ja istuvuus.

3. G-Star Raw for the Oceans on Pharrel Williamsin osittain suunnittelema farkkuprojekti, jonka vaatteet on valmistettu valtameristä kerätystä jätemateriaalista. Malliston ensimmäinen osa tuli myyntiin viime syksynä, ja nyt New Yorkin muotiviikoillakin esitelty keävtmallisto valloittaa kaupat.

4. Alexa Chung for AG on kevään söpöin denim-mallisto. It girlin suunnittelemassa mallistossa on 20 osaa: haalareita, mekkoja ja minihameita - kaikki farkusta. Fiilis on hyvin alexamainen, 1960-70-lukujen twistillä.

5. Mother on farkkumerkki, jossa yhdistyvät rento kalifornialaisasenne ja huumori. Farkuissa on jotain pehmeää ja lempeää, muutta myös seksikästä ja voimakasta.

6. For All Mankind on tehnyt yhteistyömalliston muotitalo Giambattista Vallin kanssa. Mallisto tulee myyntiin kahdessa osassa, ensimmäinen helmikuussa ja seuraava toukokuussa. Ensimmäinen osa koostuu punaisista ja pinkeistä korkeavyötäröisistä pillifarkuista sekä eläinkuvioprinteistä. Toukokuussa himoitsemme sinisen sävyisiä korkeavyötäröisiä pillifarkkuja sekä leveälahkeisia hippifarkkuja.

Helmikuun Cosmossa on 9 sivua asiaa farkuista - tätä et halua missata!

Kuva: Bethnals

Sarah Jessica Parker, 51, on yhdistänyt voimansa lontoolaisen korusuunnittelija Kat Florencen kanssa, lopputuloksena Flawless Diamonds Collection -nimeä kantava timanttikorumallisto. Kaikki mallistossa käytetyt timantit kuuluvat niin kutsuttuun D-laatuluokkaan, mikä tarkoittaa, että ne ovat erittäin harvinaisia ja poikkeuksellisen puhtaita.

Näyttelijä nähdään myös kampanjan mainoksissa legendaarisen muotikuvaaja Peter Lindberghin kuvaamana.

Ja kuten arvata saattaa, SJP:n timantit eivät vaihda omistajaa edullisesti: halvimmillaan malliston tuotteisiin pääsee käsiksi 1500 eurolla.  Women's Wear Dailyn mukaan myytyjen korujen hinnasta kymmenen prosenttia päättyy Sarah Jessican pussiin.  

Kolmannen Sinkkuelämää-leffan tekemisestä on vellonut sitkeitä huhuja jo pitkään, mutta hyviä uutisia odotellessa me olemme saaneet apua SJP-ikäväämme HBO:n Divorce-uutuussarjasta. Sarjassa Sarah Jessican roolihahmo Frances kaipaa elämältään jotain uutta ja haluaa päättää pitkän avioliittonsa. Francesin miestä näyttelee Thomas Haden Church, ja sarjassa nähdään myös Molly ShannonTalia Balsam ja Tracy Letts.

 

Minihame on jälleen pinnalla: esimerkiksi Balmainin, Rachel Zoen ja Alexander Wangin syysnäytöksissä nähtiin ekstralyhyitä helmoja. Erityisesti yksi minari näyttää löytäneensä tiensä monien muotibloggaajien sydämiin, eikä syyttä. Mangon kohtuuhintainen hame on tyylikäs ja muuntautumiskykyinen. Fashion Me Now -blogin Lucy Williams on yhdistänyt omansa printtipaitaan ja oversize-takkiin. Bloggaaja Lisa Hahnbück puolestaan poseeraa Instagram-kuvassaan lookissa, jossa mihihame on yhdistetty kekseliäästi siroihin kenkiin ja Justin Bieberin Purpose World Tour -huppariin.  

Katso inspiraatiota alta!

Lucy Williams

Lisa Hahnbück

Jennifer Ghiam

Minihame, 35,99 e, Mango

Kuvat: Instagram, Mango

 

Lyhenevä helma viestii yhteiskunnallisista muutoksista.

Minihame on epäilemättä garderobimme kiistanalaisin vaatekappale. Vaikka arkeologisten löytöjen perusteella hameiden helmat olivat lyhyitä jo 5400–4700 eaa., minihameen katsotaan kuitenkin syntyneen vasta vuonna 1964, kiitos lontoolaisen Mary Quantin. Muotisuunnittelijan inspiraatiolähteinä olivat erinäiset nuorisoliikkeet sekä ehkäisypillerin lanseerauksen ansiosta syntyneet sosiaaliset muutokset, jotka vaikuttivat erityisesti naisten elämään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet trendin puolestapuhujia. Kärkijoukoissa oli muun muassa muodin kuningatar Coco Chanel, joka ilmaisi avoimesti inhonsa minihameita kohtaan. Lyhyet helmat olivat jopa kiellettyjä Hollannissa muutaman kuukauden ajan vuonna 1968. 1970-luvulla mini alkoi kuitenkin vakiinnuttaa asemaansa vaatekaapeissa ja populäärikulttuurissa. Punk-stara Debbie Harry kohahdutti rokkaamalla lavalla lyhyessä nahkahameessa vuonna 1974, ja Julia Roberts keimaili vuonna 1990 valmistuneessa Pretty Woman -elokuvassa minimekossa ja reiteen asti yltävissä bootseissa. Samainen tyyli nähtiin tänä vuonna Balmainin syysnäytöksessä, kun lyhyet korsettimaiset hameet paritettiin korkeiden mokkasaappaiden kanssa.

Nahkahame vetoketjulla, 39,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Espanjalainen vaateketju Massimo Dutti on vihdoin rantautunut myös Suomeen! Ensimmäinen liike avattiin tänään Helsingin Aleksanterinkadulle. Massimo Dutti tarjoaa kattavan valikoiman ylellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla. Uudessa 335 neliön myymälässä on sekä naisten- että miestenosastot.

Massimo Dutti on osa Inditex Group -vaatejättiä, johon kuuluvat myös muun mussa Zara, Bull & Bear ja Bershka. Alla suosikkilöytömme!


Villakangastakki, 249 e, Massimo Dutti

Hihaton pooloneule, 59,95 e, Massimo Dutti

Nahkahame, 165 e, Massimo Dutti

Liike sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Kuvat: Massimo Dutti